مصرف این غذاهای مضر شما را به کشتن می دهد
به گزارش انوار بلاگ، غذاهایی هستند که اگر روش درست خوردنشان را ندانید یا آنها را اشتباهی قورت بدهید، جلوی نفستان را می گیرند، آن را به شماره می اندازند یا حتی بدتر از آن، نفستان را برای همواره قطع می نمایند. این غذاهای مضر گاهی تا چند قدمی سفره تان می آیند و اگر با فهرستی که در ادامه مطلب آورده ایم آشنا نشوید، جان شما را به خطر می اندازند.
گذشته از این، سبزیجات و میوه هایی مثل سیب زمینی، گوجه فرنگی و انبه هم به دلیل داشتن ترکیبات سمی در قسمت هایی از گیاه، باید با احتیاط خاصی مصرف شوند. درنهایت، حواستان به مغزهای خوشمزه مثل بادام زمینی، بادام هندی و بادام درختی باشد که در شرایط خاصی خطرناک هستند.
غذای روزانه ما می تواند در شرایط خاصی بیماری زا یا حتی مرگبار باشد.
با احتیاط به این خوراکی ها نزدیک شوید
در این لیست با میوه ها و سبزیجاتی آشنا می شویم که سال هاست از آنها در تهیه و طبخ غذا و حتی به صورت خام استفاده می کنیم، مثلا گوجه فرنگی و سیب زمینی یا ریواس. اما علاوه بر این ها میوه های ناشناخته تر و بومی ای مانند آکی یا انگور کولی هم وجود دارند که اگر طرز صحیح مصرف یا زمان درست مصرفشان را ندانید می توانند طیفی از ناخوشی ها را در بدن بوجود بیاورند. این مواد غذایی به خودی خود یک غذای مضر نیستند؛ بلکه اگر به اشتباه مصرف شوند، جان شما را به خطر می اندازند.
جوز هندی
جوز هندی به عنوان نوعی میوه در نظر گرفته می گردد و برخی ها باور دارند که از جوز هندی می توان به عنوان نوعی مخدر استفاده کرد؛ البته برای اینکه چنین اتفاقی بیفتد باید میزان زیادی جوز هندی بخورید. تازه قبل از اینکه تأثیر مخدر را احساس کنید، حالتان بسیار بد خواهد شد و بیمار می شوید.
جوز هندی، روغنی به نام میریستیسین (myristicin) دارد که عامل این اتفاقات است. البته استفاده از میزانی پودر جوزهندی روی کیک و داخل غذا مسئله ای ندارد اما استفاده اغراق شده و زیاد از آن، می تواند غذای شما را به یکی از غذاهای مضر تبدیل کند.
ریواس
همان سبزی خوشرنگی که در مربا، غذا و پای استفاده می گردد (و به همین دلیل لقب گیاه پای را به آن داده اند) یک روی سیاه هم دارد که احتمالا از آن خبر نداشتید: برگ های ریواس. شما نباید در پخت نان یا آشپزی از برگ ریواس بهره ببرید، چون حاوی اسید اُکسالیک (oxalic) است.
مصرف اسید اُکسالیک زیاد می تواند مرگبار باشد، هرچند اگر بخواهید به حال مرگ بیفتید باید پنج کیلو برگ ریواس بخورید. مصرف مقادیر کوچکی از آن در غذاهایی که با دقت لازم تهیه نشده اند، نشانه های ناراحتی مثل احساس سوزش در دهان و گلو، حالت تهوع، اسهال، چشم درد، مشکل در تنفس و ادرار قرمز تیره را بوجود می آورد. اکسالیک اسید، بعلاوه سنگ کلیه می سازد.
برگ های ریواس حاوی اسید اکسالیک است.
سیب زمینی جوانه زده
گاهی اوقات سیب زمینی هایی که چند وقتی است بدون استفاده مانده اند یا آنهایی که در معرض نور زیاد قرار دارند سبز می شوند و جوانه می زنند. اینجا گلیکوآلکالوئید (Glycoalkaloids- نام دیگر آن سولانین solanine) مقصر است و در صورت مصرف سیب زمینی سبز، بدنتان دچار ناراحتی می گردد.
اگر سیب زمینی مورد نظر سبزِ رنگ پریده باشد، اما در عین حال سفت باشد، جوانه نخورده و چروک نشده باشد و بوی سیب زمینی بدهد- طوری که بتوانید با استفاده از پوست کن قسمت سبز را جدا کنید- استفاده از آن خطری ندارد. با این حال، هرگز سیب زمینی سبز، جوانه های روی آن یا سیب زمینی اطراف جوانه ها را نخورید.
بعلاوه اگر سیب زمینی چروک شده باشد یا بوی گندیدگی بدهد، آن را مستقیم داخل سطل زباله بیندازید. پس برای اینکه جانب احتیاط را نگه داشته باشید سیب زمینی ها را قبل از سبز شدن بهره ببرید - و همواره آنها را در مکانی خنک، خشک و تاریک نگه دارید.
گوجه فرنگی کال
گوجه فرنگی کال هم وقتی کاملا سبز رنگ و نرسیده است، حاوی سمی طبیعی و مقاوم در برابر حرارت به نام آلکالُوید سولانین (Alkaloid solanine) می باشد. 25 میلی گرم از این سم برای ناخوش کردن شما کافی است، به این ترتیب که بعد از مصرف احساس سردرد، شکم درد و ناراحتی معده خواهید داشت.
گوجه فرنگی کال یا سبز دارای سمی طبیعی به نام آلکالُوید سولانین است.
انبه
نگران نباشید، احتیاجی نیست دست از انبه خوردن بردارید، قطعا مصرف این میوه خوشمزه یکی از لذت های بزرگ جهانست. با این حال، انبه حاوی اوروشیُول (urushiol) است. از این نظر، گیاهان دیگری که حاوی این ماده باشند پیچک سمی و بادام هندی است. البته این ماده در قسمت گوشتی انبه وجود ندارد، اما باید از خوردن پوست این میوه، پوسته درخت و برگ انبه خودداری کنید و حتما آن را پوست بکنید.
میوه آکی Ackee
آکی میوه ملی کشور جاماییکاست و نوع کال آن، سمی به نام هیپُوگِلیسین (hypoglycin) دارد. برای اینکه خیالتان بعد از مصرف این میوه راحت باشد، باید صبر کنید تا کامل برسد و وقتی هنوز روی درخت است باز گردد. بنابراین اگر روزگاری به جاماییکا رفتید و آکی ها را روی شاخ و برگ درخت ها دیدید هرگز این میوه را شخصا باز نکنید. در میوه رسیده هم تنها قسمت گوشتی کِرِم رنگی را که دورتادور دانه ها قرار گرفته مصرف کنید.
همینطور قسمت های گوشتی صورتی-نارنجی رنگ یا دانه های سیاه میوه را نخورید، زیرا بسیار سمی هستند. اگر از آکی در غذا استفاده می کنید بایستی برای بی خطرسازی اش دستورات لازم را موبه مو اجرا کنید. در غیر این صورت، خوردن غذا باعث بیماری ای به نام بیماری تهوع جاماییکایی می گردد که کما یا مرگ بدنبال دارد. البته جاماییکایی ها به این مسئله اهمیتی نمی دهند و غذای ملی شان آکی و ماهی نمکی است.
آکی میوه ملی جاماییکاست که فقط قسمت های گوشتی کرم رنگ آن خوردنی است.
اقطی سیاه (انگور کولی)Elderberries
که در مربا، چای، سیروپ و مکمل ها استفاده می گردد، در صورتی برای خوردن ایمن است که کاملا رسیده و خوب پخته شده باشد. اما برگ ها، تخم ها و شاخه های کوچک آن حاوی مقادیر بالقوه کشنده ای از گلیکوساید (glycoside) هستند که سیانور فراوری می کند و با اضافه شدن به هر غذایی، می توانند آن را به یکی از غذاهای مضر تبدیل نمایند.
اگر این میوه به شکل درست آبکش نگردد یا کامل نرسیده باشد، موجب احساس تهوع، استفراغ و اسهال شدید خواهد شد. اگر هم میزان مورد استفاده زیاد باشد، تشنج، کما یا حتی مرگ بدنبال دارد. حتی یک فنجان آبمیوه یا چای اقطی سیاه که درست آماده نشده باعث بیماری است. خوردن 5 لیوان از آن فرد را در چند قدمی مرگ قرار می دهد.
کاساوا Cassava
نوعی گیاه ریشه دار استوایی است که مشابه تارو (Taro-ریشه ای خوراکی بومی آسیای گرمسیر) و یام (Yam-سیب زمینی شیرین) است و غالبا از آن در درست کردن پودینگ، آبمیوه، کیک و چیپس استفاده می نمایند، اما برگ ها و ریشه های آن سم کشنده سیانور فراوری می کند. برای جلوگیری از مسمومیت با کاساوا باید قبل از کنسرو کردن، خوردن یا سرو کردن، آن را بپزید.
کاساوا نوعی ریشه خوراکی است که در قسمتهایی دارای سم سیانور است.
البته کاساوا دو نوع دارد: شیرین و تلخ. کاساوای شیرین صرفا احتیاج به پختن دارد تا سیانور داخل آن کاهش پیدا کند و به میزانی غیر سمی برسد، اما کاساوای تلخ دارای سموم بیشتری است و بایستی آن را رنده نموده، خیسانده و قبل از مصرف پخت. برای آشپزی صرفا از کاساوای شیرین استفاده می گردد که سطوح کمتری از سیانوژنیک گلیکوزیدها (cyanogenic glycosides) را دارد (50 میلی گرم در هر کیلو). کاساوای شیرین را بایستی پوست بگیرید و کامل بپزید.
خرمالو
آخرین موردی که به آن می پردازیم خرمالو است. این میوه دارای تانین (tannins) یا جوهز مازوست، یعنی ترکیباتی که بعد از مصرف خرمالو در افراد دارای دستگاه هاضمه بیمار، با اسید معده در هم آمیخته می شوند و انسداد روده را بدنبال دارند. البته گفته می گردد که پوست خرمالو، دلیل ایجاد چنین مسائلی است و حتی باکتری های مفید روده هم از پس خنثی کردن تاثیر آن برنمی آیند.
برای تشخیص انسداد روده باید از علامت های آن آگاه بود که عبارت است از ورم شکم، نفخ، درد و حتی بالا آوردن. بنابراین مصرف خرمالو برای این دسته از افراد توصیه نمی گردد و در صورت رخ دادن انسداد روده نیز، احتیاج به جراحی وجود دارد.
این دانه ها می توانند مضر باشند
مغزهای خوردنی یا چیزی که به آجیل معروف است و همینطور دانه های میوه هایی مثل سیب و گیلاس می توانند در شرایط خاصی خطرناک باشند.
دانه سیب
احتمالا این مورد را اینجا و آنجا شنیده بودید. برای اینکه خیالتان را راحت کنیم باید بگوییم که بله، دانه سیب هم در لیست نخوردنی ها جا دارد چون حاوی سیانور است. البته مانند هسته گیلاس، بلعیدن چند دانه سیب کامل هم مسئله ای برای سلامتی ایجاد نمی کند. اما حواستان باشد عادت به خوردن دانه سیب پیدا نکنید.
بادام زمینی
ابتدا از بادام زمینی آغاز می کنیم که واکنش های آلرژیک به آن متداول است و اگر دچار این نوع آلرژی باشید و بادام زمینی مصرف کنید، ظرف چند دقیقه نشانه های آزاردهنده آن ظاهر خواهد شد: از جمله کهیر، خارش در اطراف دهان و گلو، قرمزی، مسائل هاضمه، دل پیچه و تهوع. آمار مرگ با مصرف بادام زمینی در بچه ها، آن را بعد از آلرژی به شیر گاو، به دومین ماده غذایی کشنده بچه ها تبدیل نموده است.
بادام زمینی از مغزهای خوراکی است که در بسیاری از افراد بویژه بچه ها آلرژی ایجاد می نماید.
بادام هندی
در مورد بادام هندی هم، هرگز نباید بادام خامی را که از درخت چیده شده مستقیما مصرف کنید. حتی بادام هندی ای که به نام خام فروخته می گردد هم بخارپز شده تا اُرُوشیُول آن از بین برود پس کاملا خام نیست. اما رسیدیم به بادام سنگی. حتما برای شما هم پیش آمده که از بین چند مغز بادام سنگی که میل می کنید، یکی دو تا بادام تلخ هم زیر زبانتان برود.
بادام تلخ
مصرف بادام سنگی یا درختیِ تلخ به دلیل دارا بودن هیدروژن سیانید از یک تعدادی به بعد خطرناک است. اگر تعداد این بادام ها به 7 تا 10 عدد برسد در بچه ها کشنده بوده و در بزرگسالان عامل بدحالی خواهد شد. پس مراقب باشید اضافه کردن بادام تلخ به دسرها و غذاهایتان آن را به یکی از غذاهای مضر تبدیل نکند.
مراقب این غذاهای مضر باشید
در سراسر جهان و بخصوص شرق آسیا خوردن غذاهایی رواج دارد که برای ما تعجب آور است و از نظر محققان در لیست غذاهای مضر قرار می گیرند. غذاهایی هم که در ادامه مشاهده می کنید، علاوه بر اینکه از مواد اولیه غیرعادی تهیه می شوند و مراحل خاصی را باید طی نمایند، می توانند کشنده هم باشند.
فوگو Fugu
یا ماهی بادکنکی در نوعی خوراک ژاپنی استفاده می گردد که اگر نمی خواهید مشتریان را دچار خفگی کند، باید مهارت تهیه کردنش را داشته باشید. این ماهی می تواند بشدت سمی باشد. تخمدان ها، روده و جگر ماهی بادکنکی حاوی تِترُودُوتُوکسین (tetrodotoxin) است، یک نوع زهر فلج نماینده عصبی که تا 1200 برابر کشنده تر از سیانور است.
یک دوز مرگبار تترودوتوکسین آنقدر ناچیز است که به سختی نوک سوزن جا می گیرد! در واقع، ماهی بادکنکی آنقدر سم دارد که 30 نفر را از پا دربیاورد. اگر در زمان تهیه این خوراک، دستورات آن دقیق انجام نشده باشد، خوردن این عضو از گروه غذاهای مضر باعث فلج اعصاب حرکتی شده و ایست تنفسی مرگبار به همراه دارد.
فوگو نام غذایی سمی است که از ماهی بادکنکی در ژاپن درست می نمایند.
سرآشپزهای ژاپنی برای بدست آوردن مدرکی که مهارت آنها را در آماده سازی این غذا اثبات کند، بایستی سال ها دوره ببینند و همین الزامات، قیمت غذای یاد شده را تا 200 دلار در هر پرس بالا می برد. علیرغم تمام تدابیر، هر سال تعدادی از افراد جانشان را در نتیجه مصرف فوگو از دست می دهند، اما این مسئله باعث نشده تا ژاپنی ها در این باره تجدیدنظری نمایند و سالانه 10 هزار تن ماهی بادکنکی در این کشور مصرف می گردد.
ساناکجی Sannakji
ساناکجی یک غذای کره ای است که برای تهیه آن از بازوهای بچه اختاپوس زنده استفاده می گردد و آنها را به قسمت های کوچکتر برش داده، سپس مزه دار نموده و سرو می نمایند. البته آدم های بی پروای اهل شکمی هستند که این بازوهای سمی را همان موقع که داخل ظرفِ مقابلِ رویشان وول می خورند میل می نمایند؛ کاری که بسیار خطرناک است.
ساناکجی یا بازوی اختاپوس غذایی کره ای است که خوردنش مهارت خاصی می خواهد.
به این دلیل که بالشتک های روی بازو حتی در این زمان هم قدرت مکشی دارند و فرد باید قبل از چسبیدنشان به سقف دهان، ابتدا آنها را بجود. در غیر اینصورت ممکن است بازوها به دهان و گلو بچسبند و فرد را خفه نمایند. مصرف این غذا که با قاطعیت می توان آن را در لیست غذاهای مضر جا داد، هر سال شش کشته می دهد.
منبع: کتاب کاله