طرز تهیه پنکیک سیب زمینی (کارتوفل)

به گزارش انوار بلاگ، پنکیک سیب زمینی یا کارتوفل جزو و یکی برترین خوراکی هاییه که می توانید به عنوان یک میان وعده برای بچه ها تهیه کنید تا به عنوان تغذیه به مدرسه ببرند. این مدل در آشپزی لهستان به عنوان صبحانه گرم سرو می شه اما شما می تونید به عنوان پیش غذا هم ازش بهره ببرید. اما برای اینکه باب میل و سلیقه تون بشه، چند روش طرز تهیه پنکیک سیب زمینی رو در این مقاله از در مجله خبرنگاران برای شما آماده کردیم تا هر کدوم رو که مایل بودین، درست کنید.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی (کارتوفل)

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی در یک نگاه

برای تهیه پنکیک سیب زمینی، اول سیب زمینی ها رو پوست بگیرین، بشورین و رنده ریز کنین و آب اضافه ش رو کامل بگیرین. پیاز رو هم رنده کنین و آبش رو جدا کنین. آرد، نمک، فلفل، پودر سیر و زردچوبه رو مخلوط کنین، بعد تخم مرغ هم زده رو کم کم اضافه کنین و مواد رو یکدست کنین. سیب زمینی و پیاز رو بریزین داخل مخلوط و قوام مایه رو تنظیم کنین تا نه شل باشه نه سفت.

ماهیتابه نچسب رو با کمی روغن گرم کنین، از مایه با قاشق بریزین وسط تابه، پخش کنین و بذارین طرف اول طلایی بشه؛ بعد برگردونین و طرف دوم رو هم بپزین. همین روند رو تا تموم شدن مایه ادامه بدین. پنکیک های آماده رو روی دستمال آشپزخونه بذارین تا روغن اضافیش بره و بعد چند دقیقه استراحت، داخل ظرف سرو بچینین تا ظاهرشون سالم و بافتشون ترد بمونه.

شما می تونید مقدار مواد اولیه، مراحل و جزئیات طرز تهیه پنکیک سیب زمینی را در ادامه مطلب بخونید.

مواد لازم برای تهیه پنکیک سیب زمینی ساده

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سیب زمینی2 عدد میانه
تخم مرغ1 عدد
آرد سفید2 قاشق غذاخوری
پیاز1 عدد کوچک
نمکنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاه1/4 قاشق چای خوری
زردچوبه1/4 قاشق چای خوری
پودر سیر (اختیاری)1/4 قاشق چای خوری
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه پنکیک سیب زمینی: 20 دقیقه

مقدار کالری در هر 100 گرم پنکیک سیب زمینی: حدود 150 تا 180 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پنکیک سیب زمینی بدون پنیر در خانه

پنکیک سیب زمینی یه جورایی شبیه هستش و وقتی با رعایت جزییات آماده بشه، بافتش یکدست و ترد درمیاد و موقع سرخ کردن از هم باز نمیشه. رعایت ریزه کاری ها باعث میشه هم پخت یکنواخت داشته باشه هم ظاهرش تمیز در بیاد.

مرحله اول: مواد اولیه رو کامل آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک سیب زمینی، سیب زمینی ها رو بردارین، پوست بگیرین و با آب سرد بشورین تا گل ولای روی پوست از بین بره. بذارین آبش بره و خشک بشه. پیاز رو هم پوست بگیرین، سر و تهش رو ببرین، زیر آب سرد یه بار آروم بشورین که بوی تیزش کمتر شه و هر گرد و خاکی ازش پاک بشه. تخم مرغ رو از یخچال بیرون بذارین که کمی به دمای محیط برسه.

شما می تونید تخم مرغ رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: سیب زمینی رو رنده کنین

سیب زمینی ها رو با رنده ریز رنده کنین. رنده ریز باعث میشه بافت مایه یکدست بشه و توی ماهیتابه راحت فرم بگیره. موقع رنده کردن مراقب باشین انگشت هاتون آسیب نبینه و سیب زمینی ها رو تا جای ممکن ریز کنین که تکه درشت توی مایه نمونه.

مرحله سوم: آب اضافی سیب زمینی رو کامل بگیرین

وقتی سیب زمینی رو رنده کردین، حجم زیادی آب آزاد میکنه. سیب زمینی رنده شده رو داخل صافی بریزین، با دست فشار بدین یا حتی توی مشت جمع کنین و چند بار فشار بدین تا کاملاً آبش گرفته بشه. اگر این آب داخل مایه بمونه، پنکیک شل میشه، دیر می پزه و احتمال وا رفتنش بالا میره.

مرحله چهارم: پیاز رو رنده کنین و آبش رو جدا کنین

پیاز شسته و پوست کنده رو هم به شکل ریز رنده کنین. چون پیاز آب زیادی داره، بعد از رنده کردن با دست فشار بدین و آبش رو جدا کنین. آب پیاز باعث بوی شدید میشه، مایه رو شل می کنه و موقع پخت ظاهر پنکیک سیب زمینی رو خراب می کنه.

مرحله پنجم: مواد خشک رو با هم مخلوط کنین

توی یک کاسه بزرگ آرد سفید، پودر سیر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو بریزین. قاشق بزنین تا ادویه ها یکنواخت توی آرد پخش بشن. این کار یاری می کنه وقتی مواد خیس اضافه میشه، آرد گلوله گلوله نشه.

شما می تونید آرد، پودر سیر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: تخم مرغ رو جداگانه هم بزنین و بعد اضافه کنین

تخم مرغ رو توی یک کاسه تمیز جدا بشکنین. با چنگال حدود 30 تا 40 ثانیه هم بزنین تا زرده و سفیده کاملاً مخلوط بشن و رنگش یکدست بشه. تخم مرغ هم خورده رو کم کم بریزین روی مواد خشک. این روش باعث میشه بافت نهایی صاف تر و منسجم تر بشه و توده های تخم مرغ توی مایه ایجاد نشه.

مرحله هفتم: سیب زمینی و پیاز رو به مخلوط اضافه کنین

سیب زمینی رنده شده و پیاز رنده شده رو بریزین داخل کاسه. با قاشق چوبی از کناره های کاسه به مرکز بیارین و یک تا دو دقیقه کامل هم بزنین. این مرحله مهمه چون اگر خوب ترکیب نشه، پنکیک ها یکنواخت نمی پزن و برخی جاها خشک یا خام می مونن.

مرحله هشتم: قوام مایه رو آنالیز کنین

در این مرحله از طرز تهیه پنکیک سیب زمینی، مایه باید کمی غلیظ، چسبنده و قابل فرم دهی باشه. اگر مایه زیادی شل بود یک قاشق آرد اضافه کنین و مخلوط کنین. اگر زیادی سفت بود یک قاشق آب اضافه کنین. قوام درست یعنی وقتی قاشق رو بلند کنین، مایه به آرومی ازش جدا بشه، نه خیلی راحت، نه خیلی سخت.

مرحله نهم: ماهیتابه رو گرم کنین

یه ماهیتابه نچسب روی شعله میانه بذارین و مقدار کمی روغن داخلش بریزین. اجازه بدین روغن کمی گرم بشه. اگر روغن خیلی داغ نشه، مایه به تابه می چسبه. اگر خیلی داغ بشه، سطح می سوزه و داخل خام می مونه. باید به دمای میونه برسین.

شما می تونید روغن رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه پوره سیب زمینی

مرحله دهم: مایه پنکیک سیب زمینی رو داخل ماهیتابه بریزین

یه مقدار از مایه رو با قاشق بردارین و وسط ماهیتابه بریزین. با پشت قاشق آروم پخشش کنین و ضخامتش رو یکسان کنین. بعد دو تا سه دقیقه اجازه بدین طرف اول کامل بپزه. تشخیص پخت اینه که لبه ها کمی جمع میشن و سطح زیرین رنگ طلایی پیدا می کنه. اگر زود برگردونین احتمال پاره شدن زیاده، پس اجازه بدین خودش رو کامل بگیره.

مرحله دوازدهم: طرف دوم پنکیک سیب زمینی رو بپزین

با کاردک زیر پنکیک برین و آروم بلندش کنین. یک باره برش گردونین تا صاف فرود بیاد و خرد نشه. اگر حس کردین روغن کم شده، چند قطره اضافه کنین. طرف دوم معمولاً سریع تر می پزه و وقتی یک دست طلایی شد یعنی آماده ست.

مرحله سیزدهم: بقیه پنکیک ها رو بپزین

برای پنکیک های بعدی دوباره مقدار کمی روغن بزنین تا همه یک نواخت و خوشرنگ دربیاد. این روند رو تا تموم شدن مایه ادامه بدین و اجازه بدین هر پنکیک قبل از برداشتن کامل بپزه تا ظاهرش خراب نشه.

مرحله چهاردهم: روغن اضافی پنکیک سیب زمینی رو بگیرین

هر پنکیک رو وقتی از ماهیتابه برداشتین، روی دستمال مخصوص آشپزخونه بذارین تا روغن اضافه اش جذب بشه و ظاهرش خشک و مرتب بمونه. اجازه بدین چند دقیقه استراحت کنه تا بخار اضافه اش خارج بشه.

مرحله آخر: پنکیک سیب زمینی رو سرو کنین

بعد از اینکه پنکیک چند دقیقه استراحت کرد و حرارتش کمی افتاد، داخل ظرف سرو بچینین تا له نشه و بخار زیرش جمع نشه. پنکیک سیب زمینی باید طوری سرو بشه که بیرونش ترد بمونه و داخلش نرم. این پنکیک رو به عنوان یک میان وعده یا وعده غذایی خوشمزه سرو کنید.

روش های دیگر طرز تهیه پنکیک سیب زمینی

می تونین بنا به سلیقه و ذائقه خودتون مدل های متنوعی از پنکیک سیب زمینی درست کنین. پایه کار معمولاً همون ترکیب سیب زمینی، پیاز، آرد و ادویه هاست، اما با تغییر چند تا ماده یا روش پخت، نتیجه اش کامل عوض میشه و می تونین طعم های مختلف بسازین.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی لهستانی

این مدل رو باید نازک تر و تردتر درست کنین. اول مایه رو مثل روش اصلی آماده کنین ولی مقدار آرد رو کمتر بریزین تا مایه کمی شل تر بشه. پیاز رنده ریز رو هم بیشتر اضافه کنین تا عطرش غالب تر باشه. موقع پخت، مایه رو خیلی نازک روی تابه پخش کنین و بذارین هر طرف خوب خشک و طلایی بشه.

اگه حس کردین وسطش هنوز خامه، روی حرارت ملایم تر نگه دارین تا کاملاً خودش رو بگیره. تفاوت اصلی این مدل با نسخه معمولی اینه که بافتش تردتر و لبه هاش کریسپی میشه.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی پنیری

برای تهیه پنکیک سیب زمینی با پنیر پیتزا، باید پنیر رو یا مستقیم داخل مایه اضافه کنین یا لابه لای پنکیک موقع پخت بریزین. اول مایه رو طبق روش اصلی آماده کنین و بعد یه مقدار پنیر پیتزا یا چدار رنده شده داخلش بریزین و خوب مخلوط کنین تا پخش بشه.

موقع پخت، وقتی مایه رو ریختین، یه لایه دیگه پنیر روی سطحش پاشین و بعد برگردونین تا پنیر داخلش آب بشه. بذارین چند ثانیه بیشتر بمونه تا پنیر کامل کش دار و طلایی بشه. تفاوت این نسخه هم کشسان شدن بافت و طعم ترد تر به خاطر پنیره.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی کره ای

تو این مدل باید کره رو ذوب کنین و داخل مایه بریزین تا عطر کره ای تو بافت پنکیک پخش بشه. مایه رو مثل نسخه اصلی آماده کنین، بعد کره گرم شده رو اضافه کنین و خوب هم بزنین تا یکدست بشه. موقع پخت، مایه رو کمی ضخیم تر روی تابه پخش کنین و بذارین با حرارت ملایم بپزه تا کره نسوزه و مزه تلخ نگیره. وقتی طرف اول طلایی شد، آروم برگردونین و طرف دوم رو هم کاملاً سرخ کنین. تفاوتش با نسخه اصلی لطافت بیشتر و عطر کره ایه.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی با گوشت چرخ نموده

اول گوشت چرخ نموده رو با پیاز و ادویه ها کامل تفت بدین تا رنگش قهوه ای بشه و آبش کشیده بشه. بعد مایه اصلی پنکیک رو آماده کنین. موقع پخت، یه مقدار از مایه رو بریزین وسط تابه، دو سه قاشق از گوشت رو وسطش پخش کنین و یه مقدار مایه دیگه روی گوشت اضافه کنین تا فیلینگ کاملاً پوشیده بشه. بذارین طرف اول خودش رو بگیره، بعد آروم برگردونین تا طرف دوم هم خوب پخته و طلایی بشه. تفاوت اصلی این مدل داشتن یه لایه گوشتی وسط پنکیکه که باعث میشه سنگین تر و سیرکننده تر بشه.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی با شیر

تو این مدل، شیر رو برای لطیف تر شدن بافت مایه اضافه می کنن. مایه رو مثل روش اصلی درست کنین و بعد دو سه قاشق شیر اضافه کنین و خوب مخلوط کنین تا قوامش از حالت خیلی غلیظ خارج بشه.

موقع پخت، حرارت رو ملایم نگه دارین چون شیر باعث میشه سریع تر طلایی بشه. بذارین هر طرف کامل بپزه و بعد برگردونین تا سطحش صاف و یکنواخت دربیاد. تفاوتش هم بافت نرم تر و طعم ملایم ترشه.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی بدون تخم مرغ

تو این مدل، باید مایه رو غلیظ تر بگیرین تا بدون تخم مرغ، انسجام داشته باشه. مایه رو مثل روش اصلی درست کنین ولی یه قاشق آرد بیشتر یا یه قاشق نشاسته ذرت بهش اضافه کنین. خوب مخلوط کنین تا یکدست بشه. موقع پخت، مایه رو آروم روی تابه بریزین و بذارین مدت بیشتری روی حرارت بمونه تا خودش رو بگیره چون تخم مرغ نیست که سریع سفتش کنه. طرف اول که طلایی شد آروم برگردونین و طرف دوم رو هم کامل سرخ کنین. تفاوتش اینه که بافت کمی خشک تر و تردتر میشه.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی شکم پر

اول مایه رو مثل روش اصلی آماده کنین. یه لایه نازک از مایه رو روی تابه بریزین و بذارین نیم پز بشه. بعد مواد دلخواه مثل مرغ و قارچ تفت خورده، گوشت چرخ نموده، پنیر، یا ترکیب سبزیجات رو وسطش بریزین و پخش کنین.

بعد یه لایه نازک دیگه از مایه روی فیلینگ اضافه کنین تا کاملاً پوشیده بشه. بذارین طرف اول کامل سفت بشه، بعد آروم برگردونین تا طرف دوم هم خوب بپزه و فیلینگ گرم و یکدست بشه. تفاوتش هم لایه دار بودن و داشتن مواد داخلشه که باعث میشه شبیه بورک یا کراست ساده بشه.

طرز تهیه پنکیک سیب زمینی و عدس

اول عدس رو بشورین و با مقدار کم آب بپزین تا کاملاً نرم و له بشه، بعد بذارین کمی خنک بشه. سیب زمینی رو رنده ریز کنین و آبش رو کامل بگیرین تا مایه سبک نشه. پیاز رو هم رنده کنین و آب اضافیش رو جدا کنین. حالا عدس پخته رو له کنین و با سیب زمینی، پیاز، آرد، نمک، فلفل و ادویه هایی مثل پودر سیر یا زردچوبه مخلوط کنین و خوب هم بزنین تا یه مایه یکدست و کمی چسبناک داشته باشین.

تابه رو با کمی روغن گرم کنین، از مایه با قاشق بریزین وسط تابه و پخش کنین، بذارین طرف اول طلایی و جمع شده بشه و بعد آروم برگردونین تا طرف دوم هم کاملاً سرخ بشه. این مدل به خاطر عدس، طعم عمیق تر و ارزش غذایی بیشتری داره و بافتش هم کمی متراکم تره.

انواع روش های طبخ تخم مرغ

نکات مهم در طرز تهیه پنکیک سیب زمینی خوشمزه

  • آب سیب زمینی رنده شده رو کامل بگیرین تا مایه سبک و قابل کنترل بمونه؛ چون اگه آب داشته باشه هم طعم خام میده هم پنکیک موقع پخت از هم باز میشه.
  • پیاز رنده شده رو هم جداگونه حسابی فشار بدین، چون آب پیاز خیلی زود مایه رو شل می کنه و باعث میشه پنکیک دیر سرخ بشه و سطحش موج دار دربیاد.
  • مایه رو طوری تنظیم کنین که نه زیادی شل باشه نه زیادی چسبناک؛ قوام مناسب باعث میشه روی تابه راحت پخش بشه و موقع برگردوندن فرم خودش رو نگه داره.
  • تابه نچسب رو قبل از ریختن مایه کامل گرم کنین و فقط یه لایه نازک روغن بزنین؛ این کار از چسبیدن و روغنی شدن پنکیک جلوگیری می کنه.
  • وقتی مایه رو ریختین، چند لحظه صبر کنین تا لبه ها جمع بشن و زیرش طلایی بشه؛ بعد آروم برگردونین تا هم ظاهرش خراب نشه هم وسطش خام نمونه.
  • ادویه جات رو متعادل بریزین؛ پودر سیر، فلفل و کمی پاپریکا طعم سیب زمینی رو خوشبوتر می کنه بدون اینکه مزه غالب بده.
  • برای تهیه پنکیک سیب زمینی شیرین یا نسخه های مشابهش، ادویه رو یه مقدار بیشتر کنین تا طعم شیرینی مواد، مزه اصلی رو پوشش نده.
  • بعد از سرخ کردن، پنکیک ها رو روی دستمال آشپزخونه بچینین تا روغن اضافه گرفته بشه و بافتشون ترد و سبک تر باقی بمونه.
  • مقدار پنکیک سیب زمینی رو میانه بگیرین؛ چون پنکیک های خیلی بزرگ دیر می پزن و سخت برمی گردن و مدل های خیلی کوچیک سریع می سوزن و خشک می شن.
  • وقتی پنکیک ها رو از تابه برداشتین، یکی دو دقیقه بذارین استراحت کنن تا بخار داخلی خارج بشه و بافتشون ثابت تر و خوش فرم تر بشه.

طرز تهیه سیب زمینی سرخ شده

فوت و فن های خوشمزه شدن پنکیک سیب زمینی

مایه پنکیک سیب زمینی باید چقدر غلیظ باشه؟

بهتره کمی چسبناک باشه ولی از قاشق راحت جدا بشه؛ نه خیلی سفت، نه خیلی شل.

از چه تابه ای برای تهیه پنکیک استفاده کنیم؟

تابه نچسب روی حرارت میانه عالیه؛ فقط قبل از ریختن مایه، یه لایه نازک روغن بزنین.

کی باید پنکیک سیب زمینی رو برگردوند؟

وقتی لبه ها جمع شد و زیرش طلایی شد. اگه زود برگردونین پخش میشه.

اگه مایه پنکیک زیادی شل شد چی کار کنیم؟

یه مقدار آرد اضافه کنین و چند دقیقه بذارین استراحت کنه تا خودش رو بگیره.

چطور میشه پنکیک رو کم روغن تر درست کرد؟

روغن رو کم کنین یا با اسپری بزنین و بعد از پخت روی دستمال آشپزخونه بذارین.

میشه پنکیک سیب زمینی رو بدون تخم مرغ درست کرد؟

بله، فقط آرد یا نشاسته ذرت رو کمی بیشتر کنین تا انسجام حفظ بشه.

چه ادویه هایی طعم پنکیک سیب زمینی رو بهتر می کنه؟

نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پاپریکا معمولاً برترین تعادل طعم رو میدن.

چرا گاهی وسط پنکیک سیب زمینی خمیر می مونه؟

یا مواد آب دار بودن، یا حرارت زیاد بوده و سطح سوخته ولی داخل نپخته مونده؛ حرارت میانه بهتر جواب میده.

چطور بفهمیم طعم پنکیک سیب زمینی قبل از سرخ کردن بالانس شده؟

یه قاشق کوچیک از مایه رو توی تابه تست کنین؛ اگه نمک و ادویه متعادل بود و بافت پف دار شد، یعنی مایه آماده ست.

چه نوع سیب زمینی برای درست کردن پنکیک بهتره؟

سیب زمینی هایی که برای پنکیک بهترن، همون سیب زمینی های سفت و کم آب هستن؛ اونایی که وقتی رنده شون می کنین سریع له می شن، آب نمی ندازن و بافتشون پوک تره.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 آذر 1404 بروزرسانی: 19 آذر 1404 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 20747

به "طرز تهیه پنکیک سیب زمینی (کارتوفل)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک سیب زمینی (کارتوفل)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید