طرز تهیه شامی سیب زمینی با تمام نکات و ریزه کاری ها

به گزارش انوار بلاگ، شامی سیب زمینی غذای نونی خوشمزه و پرطرفداری است که با مواد ساده ای طبخ می گردد. در طرز تهیه شامی سیب زمینی ، 3/2 سیب زمینی ها را آب پز و له کنید. سپس آن ها را با 3/1 به جامانده سیب زمینی ها که به صورت خام رنده شده اند، در یک ظرف بریزید و گوشت چرخ نموده ای را که مجددا چرخ نموده اید، با آن ها مخلوط کنید. درنهایت تخم مرغ، پیاز رنده شده و ادویه ها را هم به ترکیبات بیفزایید و پس از استراحت یک ساعته مواد، شامی ها را در روغن سرخ کنید.

طرز تهیه شامی سیب زمینی با تمام نکات و ریزه کاری ها

در ادامه جدول مشخصات غذایی شامی سیب زمینی را با هم می بینیم:

شامی سیب زمینی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیبا در نظر گرفتن زمان استراحت مایه شامی، بیش از 1 ساعت
زمان پخت غذاحدود نیم ساعت
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه شامی سیب زمینی

پخت شامی سیب زمینی شباهت زیادی به طرز تهیه کتلت گوشت دارد؛ اما تفاوت در این جاست که مزه سیب زمینی در شامی سیب زمینی غالب خواهد بود. به علاوه بیشتر حجم سیب زمینی در طرز تهیه این شامی باید آب پز و له گردد. در ادامه مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم مرور می کنیم:

مواد لازم برای تهیه شامی سیب زمینی

مواد اولیه برای تهیه این شامی خوش طعم به صورت جدول زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
سیب زمینی6 عدد
گوشت چرخ نموده100 گرم
پیاز1 عدد
تخم مرغ2 عدد
آرد نخودچیبه اندازه لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم

دستور پخت شامی سیب زمینی

برای تهیه این غذای ساده و خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا سیب زمینی ها و پیاز را بشویید. سپس 4 عدد از سیب زمینی ها را همراه با اندازهی آب داخل قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا آب پز شوند.
  • مرحله دوم: حدود 45 دقیقه دیگر و زمانی که سیب زمینی ها کاملا مغزپخت شدند، آن ها را از قابلمه خارج کنید و پوست بگیرید. سپس سیب زمینی های پخته شده را خوب بکوبید تا به حالت پوره درآیند.
  • مرحله سوم: در ادامه طرز تهیه شامی سیب زمینی ، پوست 2 سیب زمینی خام به جامانده را هم بگیرید و آن ها را به صورت ریز رنده کنید. حالا باید سیب زمینی های خام و پخته با هم مخلوط شوند.
  • مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را یک بار دیگر داخل چرخ گوشت چرخ کنید و به مخلوط سیب زمینی ها بیفزایید.
  • مرحله پنجم: پوست پیاز را بگیرید و آن را به صورت ریز رنده کنید. سپس آب اضافی پیاز را دور بریزید و پیاز رنده شده را به مواد شامی اضافه کنید.
  • مرحله ششم: در این مرحله تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر بشکنید و کمی بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. حالا نوبت اضافه کردن آرد نخودچی، نمک و ادویه ها به تخم مرغ است.
  • مرحله هفتم: مخلوط تخم مرغ را در ظرف حاوی سیب زمینی و گوشت بریزید و به مدت 5 دقیقه همه مواد شامی را به خوبی با هم ورز دهید.
  • مرحله هشتم: روی مواد شامی را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید مواد برای یک ساعت در یخچال استراحت نمایند تا مزه ها کاملا به خورد هم بروند.
  • مرحله نهم: در ادامه تابه ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن اندازهی روغن بریزید.
  • مرحله دهم: وقتی روغن داغ شد، اندازهی از مایه شامی را بردارید و به شکل دلخواه در روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن یک طرف شامی ها، آن ها را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ و برشته گردد.
  • مرحله یازدهم: درنهایت شامی های سیب زمینی را در ظرف مناسبی قرار دهید و دور آن ها را با مخلفات دلخواه مثل گوجه فرنگی و خیارشور تزئین کنید.

نکات مهم در دستور تهیه شامی سیب زمینی

برای تهیه شامی سیب زمینی خوشمزه و حرفه ای، نکات زیر را به خاطر بسپارید:

  • اگر می خواهید این غذا را به شکل مجلسی سرو کنید، از قالب های آماده برای سرخ کردن مواد شامی یاری بگیرید.
  • طرز تهیه شامی سیب زمینی رسپی های مختلفی دارد. برای مثال می توان مخلوط گوشت و پیاز را داخل ترکیبی از سیب زمینی آب پز شده با تخم مرغ، ادویه و سبزیجات قرار داد و آن را به صورت شامی مغزدار سرخ کرد.
  • در برخی رسپی های پخت این غذا از اندازهی بیکینگ پودر هم استفاده می گردد که شامی را پوک تر و حجیم تر خواهد نمود.
  • در صورت تمایل می توانید در طرز تهیه این غذای سبک و خوشمزه، از ترکیب سبزیجاتی مثل جعفری و گشنیز هم بهره ببرید.

اصول نگهداری از شامی سیب زمینی

به جامانده شامی سیب زمینی را داخل ظرفی درب دار بریزید، در یخچال بگذارید و آن را طی 3 یا 4 روز بعد از پخت مصرف کنید. این غذا هم به صورت گرم و هم به صورت سرد قابل سرو است. با این حال اگر چند روز از ماندن آن در یخچال گذشته، بهتر است آن را در تابه ای مناسب با حرارت ملایم مجددا گرم کنید یا چند دقیقه داخل فر بگذارید.

روش جلوگیری از خراب شدن شامی سیب زمینی

هرچند که حجم کمی از شامی سیب زمینی را گوشت تشکیل می دهد، اما در طرز تهیه این شامی از تخم مرغ هم استفاده می گردد و همین موضوع، ماندگاری این غذا را محدودتر می نماید. دقت کنید که شامی سیب زمینی نباید به مدت طولانی در محیط آشپزخانه به حال خود رها گردد و یا در مکان های گرم قرار گیرد.

برترین جایگزین ها در طرز تهیه شامی سیب زمینی

شما می توانید در طرز تهیه شامی سیب زمینی به جای گوشت چرخ نموده از گوشت مرغ بهره ببرید. در این صورت جزئیات طرز تهیه کتلت مرغ و سیب زمینی را به وسیله لینک آن ببینید.

خواص سیب زمینی

سیب زمینی منبع عالی از ویتامین C، ویتامین B6، فیبر و پتاسیم است. این ماده غذایی مفید با پایین آوردن فشار خون از سلامت قلب شما محافظت می نماید. بعلاوه حاوی اسید آلفا لیپوئیک است که نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز و بهبود حافظه در بیماران مبتلا به آلزایمر دارد. فیبر موجود در این ریشه گیاهی نیز فرایند هضم را بهبود می بخشد و خواص ضد التهابی آن برای مقابله با بیماری هایی مثل ورم مفاصل و رماتیسم سودمند است. علاوه بر این ها برای رسیدن به افزایش وزن سالم و پایدار هم می توانید روی سیب زمینی حساب کنید.

سفارش شامی خوشمزه از خبرنگاران

معمولا طرز تهیه کوکو و کتلت یا انواع شامی در آشپزی ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. شما می توانید این غذاها را برای شام یا ناهار سبک طبخ کنید یا آن ها را در مهمانی ها در کنار غذای اصلی قرار دهید. در هر حال اگر وقت کافی برای درست کردن این قبیل غذاها را در منزل ندارید، از سفارش آنلاین غذا در خبرنگاران یاری بگیرید و سفره های خود را رنگین تر کنید.

سوالات متداول

اصلی ترین چاشنی ها و ادویه های شامی سیب زمینی چیست؟

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

برای جلوگیری از وارفتن شامی سیب زمینی چه کنیم؟

برای این منظور اجازه دهید تا روغن کاملا داغ گردد و حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 10 بهمن 1403 بروزرسانی: 10 بهمن 1403 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 20620

به "طرز تهیه شامی سیب زمینی با تمام نکات و ریزه کاری ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شامی سیب زمینی با تمام نکات و ریزه کاری ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید