تبخال تناسلی مردان؛ علائم، دلایل و درمان
به گزارش انوار بلاگ، تبخال تناسلی مردان یکی از ویروس های شایع در آقایان است، اما در بیشتر موارد آن ها متوجه وجود این ویروس نمی شوند. این بیماری علائمی مانند تاول و زگیل، زخم، تب سردرد و ... دارد و یک بیماری مزمن به شمار می آید به این معنا که بعد از تبخال اولیه، افراد حدود 3 تا 4 بار در سال آن را تجربه می نمایند.

همه مردان انواعی از ویروس را تجربه می نمایند. مثلا آنفولانزا و سرماخوردگی های معمول برای همه آشنا هستند. تبخال تناسلی در زنان و مردان نیز ویروس شایعی است، اما برخلاف سرماخوردگی و آنفولانزا مخفی و به صورت ناشناس در گردش است. تبخال تناسلی مردان یک عفونت ویروسی مزمن به شمار می آید و باعث ایجاد ضایعات پوستی مکرر روی پوست اندام تناسلی آقایان می گردد. این ویروس به یاری تماس جنسی گسترش می یابد. در سال 2010 مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا بیش از 7000 آمریکایی 14 تا 49 سال را مورد تحقیق قرار داده و به این نتیجه رسید که از هر 6 نفر یک نفر مبتلا به ویروس تبخال تناسلی است. با این حال فقط 20 درصد کسانی که آلوده به این بیماری شدند توسط پزشک معالجه گشتند در حالیکه 80 درصد دیگر نسبت به وجود تبخال خود بی اطلاع بودند.
علائم تبخال تناسلی مردان
علائم تبخال تناسلی مردان شامل ضایعات پوستی، تاول، زخم های دردناک و نیز خارش و سوزش در نواحی تناسلی، مقعد و نیز قسمت بالای ران می گردد. تقریبا دو سوم افرادی که مبتلا به تبخال تناسلی می شوند این علائم را تجربه نمی نمایند و اگر تجربه نمایند آنقدر عادی و متعادل تجربه می نمایند که باعث می گردد افراد مبتلا فکر نمایند احتمالا دچار یک بیماری پوستی شده اند. این ویروس در مواردی که علائم آن به چشم نیاید نیز می تواند منتقل گردد.
بیشتر افراد یعنی حدود دو سوم مبتلایان هیچ نشانه و علامتی را دال بر وجود تبخال تناسلی مشاهده نمی نمایند.
علائم شایع تر:
- تاول و زخم بر روی آلت تناسلی
- تب
- سردرد
- خستگی
- بدن درد
- تورم غدد لنفاوی
علائمی که کمتر دیده می شوند:
- زخم و زگیل درون و یا اطراف مقعد، اطراف باسن و ران
- مننژیت
- آنسفالیت
- عفونت چشم
- اگزمای هرپتیکوم
چگونه بفهمیم که آیا مبتلا به تبخال تناسلی هستیم یا خیر
همانگونه که اشاره شد، تبخال تناسلی عموما با علائم خاصی تشخیص داده نمی گردد. دو سوم کسانی که تبخال تناسلی را تجربه می نمایند هیچ علائمی را مشاهده نمی نمایند. به همین جهت است که آزمایش تبخال در هر دو نوع یک و دو تنها راه مطمئن تشخیص وجود تبخال تناسلی است. زخم و زگیل تناسلی، تب، بدن درد، غدد لنفاوی متورم، سردرد، خستگی و سوزش در ادرار نیز می تواند نشانه ای برای وجود تبخال آلت تناسلی به شمار آیند.
فعال شدن مجدد بیماری
معمولا مردانی که مبتلا به تبخال تناسلی می شوند، شاهد این هستند که عفونت مربوطه به صورت ضایعات پوستی دوباره عود می نماید. دلیل عود کردن مجدد این عفونت می تواند قرار دریافت پوست در معرض اشعه ماوراء بنفش، استرس و خستگی در افراد باشد. در حالت عود خواب رفتگی، خارش و ناراحتی در نواحی عفونی معمولا همراه با ضایعه پوستی بین 12 تا 24 ساعت اتفاق می افتد و نشان می دهد که ویروس دوباره درحال فعال شدن است. البته باید به خاطر داشته باشید که فعالیت مجدد این ویروس و بروز مجدد عفونت آنچنان شدید نیست و شدت کمتری نسبت به عفونت اولیه دارد. ویروس HSV-2 می تواند 3 تا 4 بار در سال بروز پیدا کند که پس از سال اول تکرر بروز آن کاهش می یابد. ناباروری در مردان و همچنین افزایش احتمال ابتلا به ویروس ایدز نیز می تواند با عفونت تبخال تناسلی در ارتباط باشد.
چه چیزی باعث بروز تبخال تناسلی مردان می گردد؟
اگرچه دلیل اصلی بروز این عفونت هنوز تعیین نیست، اما به نظر می رسد ایجاد تبخال با ضعف سیستم ایمنی بدن، زخم های پوستی، قاعدگی، تب، بیماری های عصبی، آسیب بافتی حاصل از جراحی و یا حضور در شرایط اقلیمی خاص مرتبط است. تبخال تناسلی زمانی به وجود می آید که ویروس های HSV-1 و HSV-2 از حالت خاموش خود خارج می شوند. در واقع می توان گفت که این بیماری قابل درمان نیست و وقتی برای اولین بار دچار آن می شوید ممکن است شاهد عود کردن آن به طور مکرر در طول زندگی خود باشید. کسانی که اولین مورد از تبخال تناسلی خود را تجربه می نمایند همانطور که گفته شد احتمالا چندبار در سال آن را تجربه خواهند کرد. نکته دیگر این است که اولین تبخال عموما طولانی ترین و سخت ترین تبخال به شمار می آید و پس از آن تبخال های بعدی کوتاه تر می شوند که می توان آن را به وسیله دارو های ضد ویروس مهار کرد.
تشخیص و درمان
در زمانی که علائم تبخال نمایان می گردد باید با یک پزشک مشاوره کنید. بسیاری از بیماری های آمیزشی دیگر مانند سیفلیس هم می توانند عاملی برای ایجاد ضایعات پوستی تناسلی گردند؛ به همین دلیل برای تشخیص دقیق بیماری بهتر است با پزشکتان مشورت کنید. گاهی تنها آزمایش است که می تواند تفاوت بین این ضایعات گوناگون را تعیین نموده و بیمار را از بیماری آگاه سازد. تبخال تناسلی عموما به وسیله معاینه جسمی و آزمایش خون قابل تشخیص است. در این موارد عموما داروهای ضد ویروس تجویز می گردند. این داروها به بیمار یاری می نمایند تا شاهد کاهش شدت علائم بیماری و نیز کاهش مدت زمان بروز بیماری باشد. همچنین این داروها یاری می نمایند تا احتمال انتقال این بیماری به وسیله رابطه جنسی کمتر گردد و احتمال عودکردن مجدد آن به حداقل برسد. عموما به افراد بیمار مشاوره هایی ارائه می گردد تا فرد مبتلا را با استراتژی هایی آشنا نمایند که به یاری آن ها بتواند تأثیر این بیماری را بر روی زندگی شخصی اش به حداقل برساند.
آیا شما تا به امروز با تبخال تناسلی دست و پنجه نرم نموده اید؟ چگونه علائم این بیماری را کنترل می کنید؟ تجربیات خود را با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.
برگرفته از: livestrong و stdcheck
منبع: setare.com