از تغذیه ناسالم تا سرطان راهی نیست
به گزارش انوار بلاگ، خبرنگاران/بوشهر یک کارشناس ورزشی اعتقاد دارد برای داشتن بدن سالم باید حواسمان به چیزهایی که می خوریم باشد. باید یک سری مواد غذایی ضروری را حتماً مصرف کنیم و در مقابل مصرف مواد غذایی کم ارزش را به حداقل برسانیم. باید تغذیه مان را اصلاح کنیم و رژیم غذایی فعلی مان را به یک رژیم غذایی سالم و متعادل تغییر بدهیم.
مجتبی کرمی در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به اصول تغذیه صحیح و رژیم های غذایی خاص اعلام کرد: رژیم غذایی سالم، رژیمی است که حاوی مواد مغذی لازم برای درست کار کردن بدن است. برای داشتن تغذیه مناسب، باید بیشتر کالری روزانه خود را از مواد زیر دریافت کنید.
وی در پاسخ به اینکه رژیم غذایی سالم چیست، ادامه داد: میوه های تازه، سبزیجات تازه، غلات کامل، حبوبات، آجیل و پروتئین بدون چربی بخشی از مواد غذایی برای تامین سلامت هستند.
چرا داشتن رژیم غذایی مناسب مهم است؟
این کارشناس توضیح داد: اندام ها و بافت های بدن برای درست کار کردن احتیاج به تغذیه مناسب دارند. در غیر این صورت بدن بیشتر مستعد بیماری، عفونت، خستگی و عملکرد ضعیف می گردد. بچه هایی که سوء تغذیه و رژیم غذایی ناسالم دارند دچار مسائل رشدی و عملکرد تحصیلی ضعیفی می شوند. همچنین از دیگر اثرات رژیم غذایی ناسالم می توان به دیابت، چاقی، بیماری های قلبی و سرطان اشاره نمود.
ضرورت تغذیه صحیح برای حفظ سلامتی
کرمی اظهار کرد: هسته رژیم غذایی مناسب را موادی تشکیل می دهند که قند و چربی کمی دارند، ولی سرشار از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی دیگر هستند. گروه های غذایی مثل میوه ها و سبزیجات از بخش های ضروری یک رژیم غذایی سالم و لازمه تغذیه صحیح در راستای حفظ سلامتی است.
این کارشناس تربیت بدنی با تاکید بر اهمیت میوه ها اعلام کرد: میوه ها علاوه بر این که فایده زیادی برای بدن دارند، جزو تنقلات خوشمزه هم هستند. سعی کنید همواره میوه های فصل را در برنامه غذایی خود بگنجانید چرا که علاوه بر تازگی فایده بیشتری نیز دارند.
اهمیت سبزیجات و غلات سبوس دار
وی اضافه نمود: سبزیجات منبع اصلی ویتامین و مواد معدنی هستند. به طور کلی می توان گفت سبزیجاتی که برگ تیره دارند (مثل اسفناج، کلم پیچ، لوبیا سبز، کلم بروکلی، کولارد سبز و برگ چغندر) مغذی تر هستند و در هر وعده غذایی می توانید از آنها بهره ببرید.
مجتبی کرمی با بیان اینکه غلات ارزش غذایی بالایی دارند، شرح داد: امروزه آرد سفید بیشتر از فراورده های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، متأسفانه آرد سفیدِ تصفیه شده ارزش غذایی زیادی ندارد، چون طی فرایند تصفیه سازی پوست دانه ها جدا می گردد؛ در حالی که این قسمت بیشترین ارزش غذایی را دارد، بنابراین بهتر است به جای آرد سفید از غلات سبوس دار استفاده گردد.
منابع اصلی دریافت پروتئین
این مربی ورزشی با اشاره به اینکه گوشت و لوبیا منبع اصلی پروتئین هستند، گفت: پروتئین ماده ای ضروری برای رشد مغز و عضلات است. از گزینه های خوب برای دریافت پروتئین هم می توان به گوشت های کم چربی مثل مرغ و ماهی اشاره نمود. برای کم کردن میزان چربی و کلسترول گوشت، می توانید پوست و چربی های آن را جدا کنید.
وی تاکید نمود: سلامت و تغذیه حیوانات بر روی سلامت گوشت شان تأثیر می گذارد، بنابراین سعی کنید گوشت حیوانات علف خواری را مصرف کنید که از سلامت تغذیه شان اطمینان دارید.
کرمی یادآور شد: از دیگر منابع پروتئین می توان به فیبر، عدس، لوبیا، نخود فرنگی، بادام، دانه های آفتابگردان و گردو اشاره نمود. محصولات مبتنی بر سویا نیز منابع خوبی برای دریافت پروتئین و همچنین جایگزین های سالمی برای گوشت هستند.
به گفته این کارشناس تربیت بدنی محصولات لبنی حاوی کلسیم، ویتامین D و دیگر مواد مغذی و حیاتی هستند.
جایگزینی برای محصولات لبنی گاوی
وی می افزاید: البته این محصولات چربی زیادی هم دارند. بنابراین بهتر است از تکه های کوچک پنیر پرچرب، ماست و شیرهای کم چرب یا بدون چربی استفاده کرد. محصولات حاوی شیر گیاهی، مثل موادی که از سویا، تخم کتان و بادام تهیه شده اند نیز جایگزینی عالی برای محصولات لبنی گاوی هستند.
این مربی بدنسازی با اشاره به نکات مهم در خصوص مصرف روغن گفت: روغن باید به میزان کمی مصرف گردد و بهتر است چربی و قند کمی داشته باشد. می توان به جای روغن های گیاهی چرب، از جایگزین هایی مثل روغن زیتون استفاده کرد. بهتر است غذاهای سرخ کردنی کمتر مصرف گردد چون فاقد ارزش غذایی و جزو غذاهای کالری خالی هستند.
به عقیده کرمی مواردی که در بالا گفته شد، باید در رژیم غذایی گنجانده شوند. ولی برای داشتن رژیم غذایی سالم و وزن متعادل و مناسب، باید علاوه بر مصرف این مواد، مصرف مواد خاص دیگری را به حداقل برسانید. این مواد شامل الکل، غلات تصفیه شده، چربی های جامد، چربی های اشباع، چربی های ترانس، نمک و قند می شوند.
بشقاب تان را با سبزیجات پُر کنید
وی توضیح داد: قبل از آغاز غذا، نیم بیشتر بشقاب تان را با سبزیجات پُر کنید. در این صورت، راحت تر می توانید باقیِ ظرفیت بشقاب را با موادی مانند غلات کامل، چربی ها و پروتئین ها تکمیل کنید.
این کارشناس ورزشی با تاکید بر اینکه میزان مصرف غذا را کنترل کنید، می گوید: در رژیم سبزیجات هم باید حواس تان به میزان غذای مصرفی باشد. زیاده روی در خوردن سبزیجات هم مانند زیاده روی در خوردن مواد دیگر درست نیست.
چربی های سالم را از قلم نیاندازید
مجتبی کرمی شرح می دهد: مواد غذایی مانند آووکادو، زیتون و سایر دانه ها سرشار از چربی های تک اشباع نشده و چند اشباع نشده هستند که این مواد می توانند به سلامت بدن یاری شایانی نمایند.
به فراورده های گیاهی دقت کنید
این مربی بدنسازی اعلام کرد: گیاهی بودن یک محصول لزوما باعث سالم بودنِ آن نمی گردد. مثلا دسرهای گیاهی فاقد کره و تخم مرغ هستند اما هنوز در آنها شکر و روغن های گیاهی وجود دارد. پس در مصرف آنها هم دقت کنید.
وی اعلام نمود: بسیاری از افراد بعد از آغاز رژیم سبزیجات، چاق تر می شوند زیرا فکر می نمایند که گیاهی بودن یک دسر یا غذا مانع از چاق شدن می گردد. در نتیجه بدون اضطراب، غذاهای گیاهی را بدون رعایت حجم و اندازه مصرف می نمایند و در نتیجه چاق می شوند.
منبع: خبرگزاری ایسناsahandblog.ir: سهندبلاگ، سیستم مدیریت محتوای سهند
gigablog.ir: گیگابلاگ | با سیستم مدیریت محتوای گیگابلاگ همه وبسایت دارن