6 طرز تهیه سیر داغ چیپسی و مجلسی ، سیر داغ بدون روغن بلدی؟

به گزارش انوار بلاگ، سیر داغ همون سیر خرد شده یا ورقه ای هست که به طور سنتی و کلاسیک روی گاز در روغن داغ سرخ می کنن تا طلایی و خوش عطر بشه. اما شما می تونید سیر داغ بدون روغن یا با روغن کم در فر، توستر، یا در هواپز (ایرفرایر) هم درست کنید. سیر داغ یکی از خوشمزه ترین طعم دهنده هایی هست که در طبخ و تزئین غذاهایی مثل آش، کشک و بادمجان و بسیاری از غذاهای ایرانی به کار می ره. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سیر داغ به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

6 طرز تهیه سیر داغ چیپسی و مجلسی ، سیر داغ بدون روغن بلدی؟

طرز تهیه سیر داغ کلاسیک در یک نگاه

برای درست کردن سیر داغ کلاسیک، اول حبه های سیر رو پوست بگیرید، جوانه سبزش رو دربیارید و نازک و یکدست خرد کنید. برش ها رو کامل خشک کنید و در صورت تمایل کمی آرد ذرت روش بزنید تا تردتر بشن. بعد روغن رو روی حرارت ملایم گرم کنید (حدود 140 تا 150 درجه سانتی گراد) و سیرها رو در چند نوبت کم کم توی روغن بریزید و هم بزنید تا یکدست طلایی بشن. همین که لبه ها طلایی شدن، سریع سیرها رو با کفگیر دربیارید و روی دستمال یا توری پهن کنید تا روغن اضافی گرفته بشه و ترد بمونن؛ می تونید کمی هم نمک بپاشید. وقتی کامل خنک شدن، در ظرف دربسته داخل یخچال به مدت 2 تا 3 روز یا داخل فریزر تا 3 ماه نگه دارید؛ اما هیچ وقت سیر داغ رو در دمای اتاق نذارید چون خطر فساد داره.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن سیر داغ به چند روش مختلف ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه سیر داغ کلاسیک در روغن

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سیرحدود 200 گرم (3 تا 4 بوته میانه)
روغن سرخ کردنیحدود 250 تا 350 میلی لیتر
نمک (اختیاری)1/4 قاشق چای خوری
نشاسته ذرت یا آرد ذرت (اختیاری)1/4 قاشق چای خوری

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 تا 40 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت سیر داغ کلاسیک در روغن: 15 تا 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه سیر داغ در روغن به روش کلاسیک

مرحله اول: حبه های سیر رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سیر داغ سنتی در روغن، حبه های سیر رو جدا کنید و پوست بگیرید. اگه جوانه سبز وسط سیرها دیدید با نوک چاقو خارجش کنید تا سیر داغ تون طعم تلخی نگیره. برای سیر داغ مجلسی، سیر رو به صورت ورقه ای نازک و یکنواخت با ضخامت حدود 1 الی 1 و نیم میلی متر برش بزنید؛ برای مخلوط کردن داخل غذا، می تونید سیرها رو به صورت نگینی ریز کنید. یادتون باشه، یکنواخت بودن ضخامت برش های سیر در طلایی شدن هم زمان و تردی نهایی سیر داغ خیلی تاثیرگذاره.

مرحله دوم: برش ها رو کاملا خشک کنید

حالا، تکه های سیر برش خورده رو روی دستمال حوله ای پخش کنید و با یک لایه دستمال دیگه کاملا نم گیری کنید تا هیچ رطوبتی باقی نمونه. مرطوب بودن تکه های سیر باعث ترکیدن شون و ایجاد لکه های قهوه ای ناهمگون می شه و بافت سیر داغ رو نرم می کنه.

اگه فرصت دارید، سیرها رو به مدت 10 تا 15 دقیقه هم در معرض هوای آزاد قرار بدید تا سطح شون کمی خشک تر بشه. اگه احساس می کنید قطعات سیر کمی به هم می چسبن، یه کم آرد ذرت یا نشاسته ذرت روشون بریزید. بعدش سیرها رو در صافی بریزید و اضافه آرد یا نشاسته رو بتکونید. این کار به تردی و جدا موندن تکه های سیر یاری می کنه.

در صورت تمایل، برای خرید آرد ذرت و نشاسته ذرت می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: روغن رو گرم کنید

در این مرحله از طرز تهیه سیر داغ مجلسی، روغن رو در یه تابه عمیق بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا گرم بشه. برای طعم و رنگ طلایی تمیز، روغن باید به دمای تقریبی 140 تا 150 درجه سانتی گراد برسه. اگه دماسنج ندارید، کافیه یه برش سیر رو داخل روغن داغ بندازید؛ باید اطراف سیر حباب های ریز تشکیل بشه و روغن فقط تا میزان ای گرم باشه که به شدت نجوشه. اگه روغن رو زیادی داغ کنید، سیر داغ تون خیلی زود قهوه ای می شه و می سوزه.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: برش های سیر رو سرخ کنید

حالا وقتشه میزانی از سیرها رو در یک نوبت سبک اضافه کنید؛ همه سیرها رو با هم در تابه نریزید تا تکه های سیر روی هم قرار نگیرن و بخار حبس شده باعث مرطوب شدن سیر داغ نشه.

از همون اول، سیرها رو با کفگیر به آرومی هم بزنید تا به صورت یکنواخت سرخ بشن و به هم نچسبن. طلایی شدن ورقه های سیر بسته به ضخامت برش، حدود 4 تا 8 دقیقه زمان می بره. همین که لبه ها طلایی شدن و بوی سیر برشته بلند شد، اسلایس های سیر رو فورا با کفگیر بیرون بیارید.

مرحله پنجم: سیر داغ رو فوری روغن گیری و خنک کنید

حالا باید یک لایه از برش های سیر داغ رو روی دستمال حوله ای یا توری فلزی پخش کنید. به این ترتیب، هم روغن اضافی شون خارج می شه و هم گردش هوا به تردی سیر داغ یاری می کنه. در صورت تمایل، وقتی سیر داغ هنوز گرمه به میزان نوک قاشق چای خوری نمک ریز روی برش ها بپاشید تا طعم دار بشن. یادتون باشه، رنگ طلایی روشن برای سیر داغ ایده آله.

برای خرید نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: سیر داغ رو استفاده یا نگهداری کنید

سیر داغ آماده رو بعد از روغن گیری و خنک شدن کامل، در ظرف تمیز دربسته بریزید و داخل یخچال بذارید. به این ترتیب، سیر داغ برای 2 تا 3 روز در یخچال باقی می مونه و می تونید ازش بهره ببرید.

برای نگهداری طولانی تر، سیر داغ رو به صورت یک لایه نازک در کیسه فریزر یا کیسه زیپ دار بریزید و داخل فریزر بذارید. اینطوری تا 2 الی 3 ماه کیفیت سیر داغ خوشمزه تون حفظ می شه. توجه داشته باشید، سیر در روغن سرخ شده رو هرگز نباید در دمای اتاق نگهداری کنید؛ چون، با این کار ریسک آلودگی های خطرناک (مثل بوتولیسم) افزایش پیدا می کنه.

در صورت تمایل، برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه سیر داغ کم روغن در تابه

در طرز تهیه سیر داغ کم روغن در تابه روی گاز، باید حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی آفتابگردان یا کانولا رو در یه تابه نچسب بریزید. این تابه رو روی حرارت ملایم بذارید تا گرم بشه. حالا، اسلایس های سیر رو در یک لایه نازک داخل این تابه بریزید تا رطوبت شون تبخیر بشه و سیرها رنگ بگیرن.

در این روش، چون میزان روغن کمه، کنترل رنگ راحت تره؛ ولی سرعت تیره شدن و احتمال سوختن سیرها بالاتره؛ به محض طلایی شدن، سیرها رو با کفگیر از تابه خارج کنید و روی توری فلزی بریزید تا سیر داغ مجلسی تون خنک بشه. با استفاده از این روش، ممکنه تردی سیر داغ کمتر از روش قبل باشه، اما سبک تر و کم چرب تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیاز داغ چیپسی و کاراملی به چند روش

روش درست کردن سیر داغ در فر یا توستر

در طرز تهیه سیر داغ مجلسی در فر یا توستر، قبل از هر کاری باید دستگاه رو با دمای 140 تا 150 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. بعدش سیرهای ورقه ای رو روی کاغذ روغنی در یک لایه پخش کنید؛ در این روش، می تونید سیرها رو کاملا بدون روغن بپزید یا فقط یکی دو قاشق چای خوری روغن اضافه کنید و خوب ماساژ بدید تا تکه های سیر آغشته به روغن بشن. حالا، سینی رو به مدت 12 تا 20 دقیقه در طبقه میانی بذارید.

بعد از گذشت 6 الی 7 دقیقه، سیرها رو یه بار پشت و رو کنید تا همه قسمت ها به یه میزان طلایی بشن. از این زمان به بعد، سیرها رو هر یکی دو دقیقه چک کنید و به محض طلایی شدن بیرون بیارید. یادتون باشه، برش های سیر روی سینی داغ هم کمی تیره تر می شن؛ پس به موقع از فر درشون بیارید.

روش تهیه سیر داغ در هواپز (ایرفرایر)

در طرز تهیه سیر داغ چیپسی در هواپز، دستگاه رو روی دمای 140 تا 150 درجه تنظیم و به مدت 3 الی 5 دقیقه گرم کنید. حالا، یک لایه سیر اسلایسی رو در سبد ایرفرایر پخش کنید؛ روی سیرها کمی روغن اسپری کنید. حدود 6 تا 10 دقیقه زمان بدید تا برش های سیر به رنگ طلایی روشن دربیان؛ اما پس از گذشت 4 دقیقه، درب دستگاه رو باز کنید و سبد رو تکون بدید تا همه قسمت ها به یک میزان طلایی بشن. بعدش ورقه های سیر داغ رو روی توری فلزی بریزید تا خنک بشن.

طرز تهیه سیر داغ شمالی بدون روغن

طرز تهیه سیر داغ مازندرانی به این صورته که اول باید یه تابه نچسب رو بدون هیچ روغنی روی حرارت خیلی ملایم بذارید و سیرهای اسلایس شده رو داخلش بریزید. حالا باید سیرها رو مدام با قاشق هم بزنید تا به صورت یکنواخت برشته بشن و نسوزن؛ چون سیر خیلی سریع از رنگ طلایی قشنگ به قهوه ای تیره و تلخ می رسه.

وقتی دیدید رنگش طلایی روشن شد و بوی خوش سیر بلند شد، همون موقع تابه رو از روی حرارت بردارید و سیرها رو روی یه کاغذ روغنی یا سینی پخش کنید تا خنک بشن و تردی خودشون رو پیدا کنن. به همین راحتی شما یه سیر داغ سبک و خوش عطر شمالی دارید که می تونید برای روی، یا خورش های محلی بهره ببرید.

روش تهیه سیر داغ نعنا

در طرز تهیه سیر داغ نعنا، اول باید 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا روغن گرم بشه. بعد، سیرهای اسلایسی رو به این تابه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا رنگ شون طلایی روشن بشه؛ همون لحظه، یکی دو قاشق نعناع خشک ساییده رو به محتویات این تابه اضافه کنید و فقط چند ثانیه هم بزنید. چون نعناع خیلی زود می سوزه و تلخ می شه. به محض بلند شدن عطر نعناع و سیر، سریع تابه رو از روی حرارت بردارید. حالا شما یه سیر داغ نعنای خوش بو و معطر دارید که برای، ، ، و خیلی از غذاهای ایرانی عالیه.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر سیر

نکات مهم در طرز تهیه سیر داغ

  • همواره از سیر تازه و بدون جوانه بهره ببرید تا مزه سیر داغ تلخ نشه.
  • سیر رو نازک و یکدست خرد کنید تا همه با هم یه رنگ سرخ بشن.
  • قبل از انداختن تو روغن، حتما سیرها رو خشک کنید تا نترکن و نرم نشن.
  • روغن باید داغی ملایم داشته باشه، نه خیلی زیاد که سیر بسوزه.
  • سیر رو کم کم در روغن بریزید، نه همه رو با هم، تا بخار نزنه و نرم نشه.
  • موقع سرخ کردن، مرتب هم بزنید تا همه قسمت ها یکدست طلایی بشن.
  • وقتی رنگ سیر طلایی روشن شد، همون موقع درش بیارید چون بعدش خودش تیره تر می شه.
  • بعد از بیرون آوردن، سیر رو روی دستمال پهن کنید تا روغن اضافیش بره.
  • اگه می خواید سیر خیلی ترد بشه، قبلش یه کوچولو نشاسته ذرت یا آرد ذرت بهش بزنید.
  • وقتی هنوز داغه می تونید یه کم نمک روش بپاشید تا خوشمزه تر بشه.
  • روغنی که از سیر داغ می مونه رو صاف کنید و برای غذاهای دیگه بهره ببرید.
  • سیر داغ رو هیچ وقت بیرون یخچال نگه ندارید؛ یا بذارید تو یخچال یا برای مدت طولانی تر فریز کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حریره سیر

فوت و فن های خوشمزه شدن سیر داغ

سیر داغ چرا گاهی اوقات تلخ می شه؟

چون حرارت روغن زیاد بوده یا دیر از روغن درآوردید. باید روی حرارت ملایم (140-150 درجه) سرخ بشه و وقتی طلایی روشن شد سریع بیرون بیارید.

چرا گاهی اوقات سیر داغ نرم می شه و ترد نیست؟

یا سیرها رو خوب خشک نکردید، یا همه رو با هم ریختید توی روغن و بخار باعث نرم شدنش شده. باید کم کم سرخ کنید و قبلش کامل خشک باشه.

آیا می شه بدون روغن هم سیر داغ درست کنیم؟

بله، می شه. یا در تابه خشک با حرارت ملایم تست کنید؛ یا داخل فر یا توستر با دمای 140-150 درجه بپزید. تردیش کمتر از روش سنتیه ولی سالم تره.

سیر داغ رو می تونیم از قبل آماده کنیم؟

بله، بعد از خنک شدن بذارید داخل ظرف دربسته. در یخچال برای 2 الی 3 روز خوب می مونه و داخل فریزر هم تا 2 الی 3 ماه ماندگاری داره.

سیر داغ نعنا چطوری درست می شه؟

اول سیر رو در روغن ملایم طلایی کنید، بعد آخر کار یه کم نعناع خشک اضافه کنید و سریع از روی حرارت بردارید چون نعناع زود می سوزه.

روغن باقی مونده از سیر داغ رو می شه دوباره استفاده کنیم؟

بله، این روغن حسابی عطر و طعم گرفته و برای ته دیگ، آش، خورش یا حتی سرخ کردن سبزیجات خیلی عالیه.

چه موقع باید سیر داغ رو به غذا اضافه کنیم؟

آخر کار و موقع سرو روی آش یا خورش بریزید تا هم خوش عطر بمونه هم تردیش از بین نره.

منبع: افق کوروش
انتشار: 31 مرداد 1404 بروزرسانی: 31 مرداد 1404 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 20740

به "6 طرز تهیه سیر داغ چیپسی و مجلسی ، سیر داغ بدون روغن بلدی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 طرز تهیه سیر داغ چیپسی و مجلسی ، سیر داغ بدون روغن بلدی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید