11 نکته در طرز تهیه شیر بادام به 4 روش

به گزارش انوار بلاگ، شیر بادام یکی از نوشیدنی های سالم، مغذی و کم کالری وگان است. شیر بادام برای نوزادان هم بسیار توصیه می گردد اما در هر سن و شرایط جسمانی که باشید، از شیر بادام وگان به عنوان جایگزین شیر لبنی می توانید بهره ببرید. شیر بادام، یک شیر گیاهی است که حاوی کلسیم، کربوهیدرات، پروتئین، چربی های سالم، ویتامین E، ویتامین D و … دیگر مواد مغذی برای سلامت بدن است. در این مقاله از در ما طرز تهیه شیر بادام، نکات درست کردن شیر بادام، کاربردهای شیر بادام و فواید شیر بادام را به شما خواهیم گفت.

11 نکته در طرز تهیه شیر بادام به 4 روش

طرز تهیه شیر بادام در یک نگاه

برای تهیه شیر بادام خانگی، بادام ها را با آب بخیسانید و بعد از اینکه پوست آنها به راحتی جدا شد، پوست قهوه ای نازک روی آنها را جدا کنید. بادام ها را در مخلوط کن بریزید و به آنها مقداری آب یا شیر بیفزایید. معمولا به ازای هر لیوان بادام، 2 تا 3 لیوان آب یا شیر اضافه می گردد. سپس بادام پوره شده و شیر یا آب را از صافی رد کنید و شیر بادام لطیف را با چاشنی ها یا طعم دهنده های دلخواه مزه دار نموده و سرو کنید.

شما می توانید مقدار مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه شیر بادام را در این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیر بادام

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
بادام درختی خام12 عدد
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
عسل یا شکر (اختیاری)1 قاشق چای خوری
پودر وانیل یا دارچیننوک قاشق چای خوری

مقدار کالری شیر بادام در 100 گرم: 15 تا 18 کیلوکالری (بدون شکر یا عسل)

مدت زمان آماده سازی و استراحت مواد: 30 دقیقه

مدت زمان آماده سازی شیر بادام: 10 دقیقه

مراحل طرز تهیه شیر بادام خانگی برای یک نفر

شیر بادام یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین نوشیدنی ها است و اگر ممنوعیت مصرف لبنیات دارید، می توانید شیر بادام درست نموده و سرو کنید.

مرحله اول: بادام ها را بخیسانید

ابتدا برای درست کردن شیر بادام با آب، بادام ها را بشکنید و در یک کاسه بریزید. کمی روی بادام ها آب بریزید تا حدی که آنها را بپوشاند. بادام های خیسانده را کنار بگذارید. حدود نیم ساعت می توانید بادام ها را بخیسانید. سپس بادام ها را از آب بیرون بیاورید و پوست آنها را بگیرید.

در صورت تمایل می توانید بادام را از فروشگاه های به روش های و اینترنتی بخرید.

مرحله دوم: بادام ها را در مخلوط کن بریزید

سپس بادام ها را در مخلوط کن بریزید و نصف لیوان آب به بادام ها اضافه کنید. مخلوط کن را روشن کنید تا آب و بادام ها را با هم میکس گردد. اجازه دهید بادام ها کاملا پوره شوند. سپس بقیه آب را اضافه کنید و برای حدود 2 دقیقه دیگر مواد را مخلوط کنید.

مرحله آخر: شیر بادام را از صافی رد کنید

در این مرحله از طرز تهیه شیر بادام با عسل، بعد از پوره شدن بادام ها، یک صافی یا پارچه نخی تمیز را روی دهانه یک لیوان بگذارید و شیر بادام را در صافی یا روی پارچه بریزید. پوره ها را بفشارید تا آب داخل آنها خارج گردد. سپس وانیل یا پودر دارچین و عسل یا شکر را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. وقتی افزودنی ها هم کاملا میکس شدند، می توانید شیر بادام را میل کنید.

برای خرید شکر، عسل، وانیل و پودر دارچین و بعلاوه انواع شیر از جمله شیر بادام از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

طرز تهیه شیر بادام به روش های دیگر

شیر بادام خانگی را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.

روش تهیه شیر بادام با شیر گاو

برای تهیه شیر بادام با شیر لبنی یا شیر گاو، به مقدار 1 لیوان مغز بادام را در مقداری آب به مدت 6 تا 8 ساعت بخیسانید. بهتر است از آب سرد یا آب معمولی شیر بهره ببرید. سپس پوست بادام ها را جدا کنید تا سفید شوند. بادام های پوست کنده را در مخلوط کن بریزید و 2 تا 3 لیوان شیر گاو به آن اضافه کنید. مخلوط کن را روشن کنید و اجازه دهید بادام ها کاملا پوره شوند.

سپس شیر بادام را از صافی رد کنید و پوره ها را بفشارید تا بافت آن کاملا لطیف گردد. در صورت تمایل، شیرین نماینده یا طعم دهنده دلخواه به آن اضافه کنید. شیر بادام را به صورت تازه میل کنید.

دستور تهیه شیر بادام بدون مخلوط کن

اگر مخلوط کن یا غذاساز ندارید، می توانید بادام ها را بعد از خیساندن و گرفتن پوست قهوه ای روی آنها، در یک هاون، بکوبید تا کاملا له شوند و روغن آنها خارج گردد. بادام ها باید حالت خمیری بگیرند. سپس بادام های پوره شده را با آب یا شیر ترکیب کنید و هم بزنید. بهتر است حدود نیم ساعت صبر کنید تا مواد و طعم بادام ها خارج گردد. سپس شیر بادام را از صافی رد کنید. در صورت دلخواه، می توانید افزودنی های دلخواه به آن اضافه نموده و آن را سرو کنید.

روش تهیه شیر بادام برای نوزاد

برای تهیه شیر بادام برای نوزاد، 10 عدد مغز بادام خام را بخیسانید و پوست قهوه ای روی آن را بگیرید. سپس بادام های پوست کنده را با یک لیوان آب جوشیده و خنک شده در مخلوط کن بریزید و پوره کنید. می توانید مقدار کمی موز یا خرما هم اضافه کنید و با شیر بادام پوره کنید. سپس شیر بادام را از صافی رد نموده و در رژیم غذایی کودکتان قرار دهید.

انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیر بادام خانگی

  • اگر ممنوعیت مصرف شیر ندارید، می توانید برای طعم غلیظ تر و عمیق تر شیر بادام، به جای آب، از شیر بهره ببرید.
  • می توانید شیر بادام را با شیرین نماینده های مختلف مثل شیره انگور (طرز تهیه شیره انگور)، شیره خرما (طرز تهیه شیره خرما)، شیره افرا یا به عنوان طعم دهنده از پودر دارچین، هل، گلاب، وانیل و … بهره ببرید.
  • حتما قبل از اینکه بادام ها را پوره کنید، پوست آنها را بگیرید. این کار باعث لطیف تر و سفید تر شدن شیر بادام می گردد.
  • برای گرفتن پوست بادام ها، حدود 8 تا 10 ساعت هم می توانید بادام ها را بخیسانید اما گرفتن پوست بادام ها بعد از گذشت نیم ساعت از خیساندن آنها هم امکان پذیر است.
  • برای لطیف شدن بافت شیر بادام، بهتر است حتما آن را صاف کنید.
  • از تفاله بادام بعد از پوره کردن و صاف کردن می توانید در طرز تهیه یا تزیین انواع کیک، اسموتی و … می توانید بهره ببرید.
  • برای طرز تهیه شیر بادام برای افزایش قد یا طرز تهیه شیر بادام برای سرفه، می توانید از هر یک از روش های بالا بهره ببرید.
  • برای نگهداری از شیر بادام آن را در بطری های تمیز دربسته بریزید و در یخچال بگذارید.
  • شیر بادام را ظرف 3 تا 5 روز مصرف کنید.

کاربردهای مختلف شیر بادام چیست؟

شیر بادام را می توانید به شکل های مختلف، بنا بر سلیقه و احتیاج خود در رژیم غذایی تان جا دهید. بعضی کاربردهای مختلف شیر بادام شامل موارد زیر می گردد:

  • به عنوان جایگزین شیر گاو یا شیر گوسفند: برای افرادی که نمی توانند لاکتوز را تحمل نمایند یا برای کسانی که رژیم گیاهخواری در پیش گرفته اند، شیر بادام یک گزینه جایگزین فوق العاده است.
  • افزودن به چای یا قهوه: اضافه کردن شیر بادام به چای یا قهوه، می تواند طعم لطیف و بافت غلیظی به آن بدهد.
  • استفاده در پخت و پز: می توانید در طرز تهیه انواع پنکیک، انواع نان، انواع کیک و انواع سس از شیر بادام بهره ببرید.
  • استفاده در انواع شیک و انواع اسموتی .
  • استفاده در انواع پودینگ و انواع بستنی.
  • استفاده در انواع ماسک زیبایی برای مراقبت، شفاف و درخشان کردن پوست.
  • استفاده به عنوان یک نوشیدنی مقوی و مغذی برای سلامت قلب، تقویت پوست و مو و سرشار از ویتامین های مورد احتیاج بدن.
  • برای کنترل وزن: به خاطر مقدار کالری کمتر نسبت به شیر گاو، برای افرادی که رژیم لاغری دارند، مناسب است.

تفاوت شیر بادام و شیر لبنی چیست؟

حتما می دانید که شیر بادام و شیر لبنی تفاوت های زیادی دارند. این تفاوت ها به ترکیبات، خواص و موارد استفاده آنها مربوط می گردد. بعضی تفاوت های شیر گاو و شیر بادام شامل موارد زیر می گردد:

  • منشأ: شیر بادام از ترکیب بادام و آب درست می گردد، در حالی که شیر لبنی از شیر گاو، بز یا دیگر حیوانات به دست می آید.
  • ترکیب مواد غذایی: شیر بادام لاکتوز و کلسترول ندارد و برای کسانی که به لاکتوز حساسیت دارند، مناسب تر است. شیر لبنی دارای پروتئین، کلسیم و سایر مواد مغذی طبیعی است. این مواد مغذی برای سلامت استخوان مفید هستند. برای غنی کردن شیر بادام باید این مواد مغذی به آن اضافه گردد و بعضی نسخه های کارخانه ای و صنعتی شیر بادام با ویتامین ها یا کلسیم غنی می شوند.
  • طعم و بافت: شیر بادام معمولا بافت سبک تری دارد و طعم آن کمی شیرین تر است، در حالی که شیر لبنی بافت غلیظ تر و طعم طبیعی تری دارد.
  • کاربرد: شیر بادام گزینه ای مناسب برای گیاه خواران و کسانی است که از رژیم های بدون محصولات حیوانی را پیروی می نمایند.
  • حساسیت و سازگاری: افراد دارای عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به لبنیات، معمولا به مصرف شیر بادام تمایل بیشتری نشان می دهند، این در حالی است که شیر بادام ممکن است برای بعضی افراد حساسیت زا باشد.

آیا شیر بادام چربی دارد؟

بله. شیر بادام هم مقدار کمی چربی دارد ولی اما مقدار چربی آن نسبت به شیر لبنی کمتر است. چربی موجود در شیر بادام عمدتا از بادام ها تامین می گردد و شامل چربی های سالم مثل چربی های غیر اشباع است که برای سلامت قلب مفید هستند. البته مقدار چربی شیر بادام به نحوه تهیه آن بستگی دارد:

  • شیر بادام خانگی معمولا چربی بیشتری دارد، چون از بادام های طبیعی تهیه می گردد و روغن بادام در آن، حذف نمی گردد.
  • شیر بادام صنعتی اغلب دارای مقدار چربی کمتری است، چون معمولا در روش تهیه شیر بادام کارخانه ای، عمل فیلتراسیون انجام می گردد و چربی بادام در فرآیند فراوری کاهش می یابد.

اگر در پی شیر بادام کم چرب هستید، می توانید انواع شیر بادام کم چرب یا بدون شکر را انتخاب کنید. بعلاوه، اگر می خواهید چربی سالم بیشتری دریافت کنید، می توانید از شیر بادام خانگی با مقدار یا نسبت بیشتر بادام بهره ببرید.

سوالات متداول درباره درست کردن شیر بادام خانگی

نسبت بادام به آب یا شیر در طرز تهیه شیر بادام چقدر است؟

برای تهیه شیر بادام، معمولا به ازای هر لیوان آب یا شیر، 10 تا 12 عدد مغز بادام کافی است اما برای اینکه شیر بادام غلیظ تر گردد، می توانید مقدار بادام ها را بیشتر در نظر بگیرید. یا به ازای هر پیمانه بادام، 2 تا 3 پیمانه شیر یا آب در نظر بگیرید.

طبع شیر بادام در طب سنتی چیست؟

طبع شیر بادام، گرم و تر است و برای افرادی که دارای سردی مزاج هستند و می خواهند حرارت بدن خود را به تعادل برسانند، گزینه بسیار مناسبی است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 12 خرداد 1404 بروزرسانی: 12 خرداد 1404 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 20728

به "11 نکته در طرز تهیه شیر بادام به 4 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 نکته در طرز تهیه شیر بادام به 4 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید