یک خوزستانی دانشمند جوان ایران در سال 2016 شد
به گزارش انوار بلاگ، دانشمند جوان سال 2016 گفت: در بین همه کشورهای شرکت کننده 6 نفر از 5 کشور ایران، شیلی، فیلیپین، اندونزی و پاکستان(دو نفر) به عنوان دانشمند جوان انتخاب شدند که من توانستم نفر انتخابی از ایران باشم.
به گزارش خبرنگاران از اهواز، مرکز APCC (APEC CLIMATE CENTER) مرکزی دنیای واقع در بوسان کره جنوبی است که هرساله توسط کمیته ای افرادی را به عنوان دانشمند جوان برتر انتخاب می نماید، افرادی که تمایل داشته باشند در این فرآیند شرکت نمایند باید ابتدا درخواست خود را در فراخوان اعلام شده ثبت نمایند.
توفیق سعدی دانشجوی دکتری سال پنجم اقلیم شناسی دانشگاه خوارزمی تهران توانست عنوان دانشمند جوان سال 2016 را از آن خود کند و برای نخستین بار این جوان خوزستانی سبب شد که نام کشور ایران در زمینه علم اقلیم شناسی در زمره کشورهای دارای دانشمند جوان قرار بگیرد.
توفیق سعدی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران در اهواز گفت: در فراخوانی که برای انتخاب دانشمند جوان سال 2016 در زمینه اقلیم شناسی و علوم جذب برگزار گردید، شرکت کردم. کشورهای در حال توسعه و کشورهای حاشیه ساحل اقیانوس آرام از جمله آمریکا، استرالیا، روسیه ژاپن، کره جنوبی و کشورهای قاره آمریکا نیز در این فراخوان شرکت می نمایند.
وی اضافه کرد: در بین همه کشورهای شرکت نماینده 6 نفر از 5 کشور ایران، شیلی، فیلیپین، اندونزی و پاکستان(دو نفر) به عنوان دانشمند جوان انتخاب شدند که من توانستم نفر انتخابی از ایران باشم. این موضوع در زمینه علم اقلیم شناسی برای اولین بار در کشور اتفاق افتاده است.
این دانشمند جوان درباره اظهار نظرهای اساتید این مرکز به هنگام کسب چنین مقامی توسط یک ایرانی بیان نمود: آنها می گفتند که ایران در زمینه اقلیم شناسی در لیست برنامه های ما نبود چرا که نمی دانستیم جوانان ایرانی در این زمینه چنین با استعداد و مستعد هستند و از این به بعد حساب جداگانه ای برای پذیرش بیشتر ایرانی ها در همایش ها، سمینارها و برنامه ها باز نموده ایم؛ صحبت آنها مرا بسیار این شاد کرد.
وی گفت: پس از انتخاب دانشمند دوره ای سه ماهه در مرکز برگزار می گردد که اگر فرد انتخابی در این مدت توانست از طرح، پروژه و ایده اش دفاع کند گواهی و مدرک به او اعطا می گردد. این مرکز از نظر تجهیزات، امکانات، داده ها و نیروی انسانی دارای شرایط بسیار مناسب و حتی بی نظیر در سطح دنیا است.
سعدی درباره موضوع پژوهشش و تاثیرات آن مطرح کرد: علم تغییر اقلیم در ایران علمی جوان است و کار برای پژوهش و تحقیق در کشور بسیار زیاد است. یکسری از ایده هایی که در دوران پژوهش به دست آوردم دنیای هستند و می توانند چیزی را به علم اظافه نمایند.
وی اضافه کرد: این مطالعه اقلیمی سبب معین شدن سهم آسیب پذیری کارون بزرگ در جنوب غرب کشور ایران نسبت به پدیده تغییر اقلیم و در ارتباط با بارش های سنگین شد و اینکه این منطقه به کدام یک از تغییرات اقلیمی حساس تر است.
منبع: تسنیم