کرونا نباید این نفس کشیدن را قطع کند

به گزارش انوار بلاگ، سعید ذبیحی که با نمایش فرود سیاوش در جشنواره نمایش عروسکی حضور دارد، گفت: تئاتر برای من و خانواده ام مانند نفس کشیدن می ماند. این نفس کشیدن حتی در شرایط کرونا نباید قطع می شد.

کرونا نباید این نفس کشیدن را قطع کند

این کارگردان که از کرمانشاه در بخش محیطی و فضای باز هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک اجرا دارد، در گفت وگو با خبرنگاران از ضرورت اجرای تئاتر در دوران کرونا گفت و شرحاتی درباره نمایش خود ارائه کرد.

او درباره انتخاب داستانی از شاهنامه گفت: علاقه ویژه ای به داستان های شاهنامه فردوسی پیدا نموده ام و حتی در دوره قبلی نیز با زال و سیمرغ در جشنواره شرکت داشتم. امیدوارم در سال های آینده و رویدادهای دیگر به این گنجینه عظیم که ماندگار است بیشتر بپردازم و به نوبه خودم با اجرای نمایش پاسداشتی داشته باشم و بتوانم این داستان ها را که در آن ها فرهنگ، عظمت و هنر ایران نهفته است به تصویر بکشم. شاهنامه فقط داستان نیست و مجموعه ای از هنرهاست و کاملا دراماتیک محسوب می گردد.

او تکنیک اجرایی نمایش فرود سیاوش را تلفیقی از نقالی و نمایش عروسکی دانست و ادامه داد: نمایش زال و سیمرغ عروسک ماسک بود یعنی بازیگران و یا همان بازی دهنده های عروسک ماسک های عظیم می پوشیدند و با استفاده از ماسک شخصیت ها را بازی و اجرا می کردند. در این نمایش که ترکیب و تلفیقی از نقالی و نمایش عروسکی است دو بازی دهنده عروسک داستان را نقالی می نمایند و در بخش هایی که نقالی تمام می گردد در قالب شخصیت عروسک ها داستان را پیش می برند. عروسک ها به صورت ماسک بازیگر هستند.

ذبیحی همچنین درباره حضور در جشنواره با توجه به شرایط اپیدمی کرونا، گفت: حدود 30 سال است که در حوزه تئاتر فعالیت دارم وحتی خانواده من هم در این زمینه کار می نمایند. در حقیقت تئاتر برای من و خانواده ام مانند نفس کشیدن می ماند. این نفس کشیدن حتی در شرایط کرونا نباید قطع می شد. یادم می آید در منطقه جنگی و اوضاع و احوال جنگ، تماشاگر تئاتر بودم و این فرایند برقرار بود. تئاتر جزو لاینفک زندگی ما شده و با تمام سختی ها باز هم پای این هنر هستیم و ادامه می دهیم.

او با بیان این که در چند سال اخیر تئاتر کار کردن سخت شده بود و کرونا این درد را دوچندان کرد، اضافه نمود: در این شرایط مدتی تمرین داشتیم، اوضاع و احوال به شرایط قرمز می رسید تمرین تعطیل می شد و این فرایند جسته گریخته ادامه داشت. چون مراکز فرهنگی و هنری تعطیل شده بود و اجازه تمرین نداشتیم به پلاتو می رفتیم و حتی چند جلسه با رعایت پروتکل ها در خانه تمرین کردیم.

ذبیحی درباره برگزاری جشنواره در بستر مجازی، شرح داد: ویژگی مهم تئاتر نفس به نفس تماشاگر بودن است. مجبوریم به دلیل شیوع کرونا از ابزار دیگر استفاده کنیم تا این هنر زنده باشد. باشکوه ترین لحظه ملاقات تماشاگر با گروه اجرانماینده است و بالعکس؛ حالا که متاسفانه این شرایط مهیا نیست، باید خودمان را با شرایط وفق بدهیم.

او که در اجرا به داستان فرود سیاوش وفادار است، خلاصه نمایش را این گونه تعریف کرد: کیخسرو پسر سیاوش و برادر ناتنی فرود است. او به قصد کین خواهی خون پدر لشکرکشی می نماید. لشکر به نزدیکی دژ فردد می رسد. فرود با لشکر درگیر شده و توسط لشکر و از سر ناآگاهی کشته می گردد.

نویسنده نمایشنامه فرود سیاوش علی پاکدست است. این نمایش به مدت 25 دقیقه اجرا می گردد و بازی دهندگان عروسک، هاشم پورمحمدی و نسترن ذبیحی هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 4 فروردین 1400 بروزرسانی: 4 فروردین 1400 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 8428

به "کرونا نباید این نفس کشیدن را قطع کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا نباید این نفس کشیدن را قطع کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید