نظر موافقان و مخالفان درباره انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی

به گزارش انوار بلاگ، موافقت سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور با واکنش منابع طبیعی، نمایندگان مجلس و برخی کارشناسان بسیاری روبه رو شده است. هر چند که وزارت نیرو می گوید راهی به جز انتقال آب خزر نداریم و سازمان حفاظت محیط زیست آن را تایید می نماید اما برخی کارشناسان می گویند که در بخش کشاورزی حداقل سالانه 15 میلیارد متر مکعب آب قابل صرفه جویی است.

نظر موافقان و مخالفان درباره انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی

به گزارش خبرنگاران، طی هفته گذشته موضوع انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی کشور از جمله موضوعات پربحث بود تا جایی که این موضوع یکی از دلایل نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای استیضاح رضا اردکانیان - وزیر نیرو عنوان شد. در ادامه به هفت نکته درباره طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور اشاره شده است.

1) موضوع انتقال آب دریای خزر به سمنان برای نخستین بار به صورت جدی در دولت نهم مطرح شد اما از آن موقع تا دولت دوازدهم اجرای این طرح مسکوت ماند تا اینکه سال گذشته حسن روحانی - رییس جمهوری - اعلام نمود که دولت آمادگی کامل برای انتقال آب دریای خزر را دارد. سازمان حفاظت محیط زیست نیز همان زمان این اقدام را به شرط رعایت ضوابط زیست محیطی بلامانع دانست.

2) 18 مهر ماه سال جاری عیسی کلانتری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - با انتشار نامه ای به وزیر نیرو موافقت این سازمان را با انتقال آب دریای خزر اعلام نمود. این اقدام کلانتری واکنش نمانیدگان مجلس، منابع طبیعی استان مازندران و کارشناسان محیط زیست را در پی داشت.

3) منابع طبیعی استان مازندران پس از این اقدام اعلام نمود که کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی این استان در نامه ای به سازمان حفاظت محیط زیست با 9 بند با انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور مخالفت نموده است. هر چند که سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این اظهارات گفت که منابع طبیعی مخالفتش با انتقال آب خزر را اعلام ننموده بود.

4) بر اساس گفته سازمان حفاظت محیط زیست انتقال آب قرار است از خط لوله نفت در جهت ری - نکا صورت گیرد اما منابع طبیعی بر این باور است که بیش از 11 کیلومتر از جهت پیشنهادی انتقال لوله آب از جنگل های هیرکانی عبور می نماید که درصورت اجرای پروژه تخریب زیادی برای جنگل در پی دارد.

5) نگرانی های دیگر منابع طبیعی این است که عملیات خاکبرداری انتقال آب سبب از دست رفتن خاک غنی جنگل ها می گردد و از سوی دیگر شورآبه و پساب ناشی از شیرین کردن آب می تواند دریای خزر را با مشکل روبرو کند همچنین تامین نیروی برق برای ایستگاه های پمپاژ به جنگل های هیرکانی آسیب جدی وارد می نماید.

6) با در نظر دریافت این نکات عبدالرضا کرباسی - معاون پیشین محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست - بر این باور است که راهکارهای به صرفه تری برای مقابله با کم آبی بخش های مختلف کشور وجود دارد چراکه فقط در بخش کشاورزی حداقل سالانه 15 میلیارد متر مکعب آب قابل صرفه جویی است. از این رو نباید به روش های گران قیمت تهیه آب شیرین روی آورد.

7) هر چند که سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب موافقت نموده است اما وزیر نیرو می گوید که آنچه در این روزها اتفاق افتاده، نه موافقت با طرح است، نه مخالفت با طرح، نه موافقت مشروط است، نه آنالیز مجدد طرح.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 10 آذر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 741

به "نظر موافقان و مخالفان درباره انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نظر موافقان و مخالفان درباره انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید