طرز تهیه سالاد لوبیا چشم بلبلی
به گزارش انوار بلاگ، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
به گزارش خبرنگاران، سالاد لوبیا چشم بلبلی یکی از انواع سالاد های سرد است که از ترکیب لوبیا چشم بلبلی با سبزیجاتی مانند جعفری و پیازچه تهیه می گردد و به همین علت سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد مغذی است. این سالاد می تواند یک جایگزین مناسب برای وعده های اصلی غذا به خصوص وعده شام باشد. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد لوبیا چشم بلبلی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این سالاد تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی: 1 لیوان
جعفری خرد شده: نصف لیوان
پیازچه خرد شده: نصف لیوان
شوید خرد شده: یک چهارم لیوان
ذرت پخته: نصف لیوان
فلفل ترشی سبز یا قرمز: 2 عدد
مواد لازم برای تهیه سس سالاد
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
آب لیموترش: 1 قاشق غذاخوری
رب انار رقیق: 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به ذرت
ذرت یکی از دانه های خوراکی بسیار خوشمزه و پر هوادار است که در آشپزی کاربرد زیادی دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپ ها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشی ها استفاده می گردد. ما معمولا ذرت را به صورت قوطی های کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به صورت منجمد و نیم پز از فروشگاه های سبزیجات تهیه می کنیم. اگر برای تهیه ذرت از خود بلال استفاده می کنید، باید بدانید که برترین بلال برای تهیه ذرت، بلال های معروف به ذرت مکزیکی هستند که در مغازه های تره بار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانه های درشت؛ شفاف و بسیار نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و استفاده در انواع ترشی و غذا مناسب هستند. دانه های این نوع بلال به رنگ زرد روشن هستند و تیره نمی شوند.
2 ـ نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای معین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
3 ـ نکات مربوط به رب انار
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ بعلاوه نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه این سالاد سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می نمایند، تهیه کنید.
طرز تهیه سالاد لوبیا چشم بلبلی
لوبیا چشم بلبلی را بعد از اینکه 12 ساعت با آب ولرم خیس دادید، آبپز کنید و بگذارید کاملا بپزد. حدودا 40 تا 50 دقیقه زمان ضروری است تا لوبیا چشم بلبلی بپزد. لوبیا آبپز شده را داخل یک کاسه بریزید و ذرت پخته + جعفری خرد شده + پیازچه خرد شده + شوید خرد شده + فلفل سبز خرد شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد سالاد با هم مخلوط شوند.
داخل یک کاسه دیگر رب انار رقیق را بریزید. (اگر رب انار شما خیلی سفت است، می توانید به جای آن از دو قاشق آب انار بهره ببرید)؛ سپس روغن زیتون را همراه با آب لیموترش، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یکدست گردد. این سس را قبل از سرو سالاد به سالاد اضافه کنید و هم بزنید تا با مواد سالاد مخلوط گردد، نوش جان.
منبع: فرارو