طرز تهیه خورش ریواس کردی ، ترفندهای جالب جا افتادن خورشت ریواس

به گزارش انوار بلاگ، خورش ریواس یکی از خوشمزه ترین فصلی است که در کنار مزه فوق العاده ای که دارد، برای سلامت بدن هم بسیار مفید است. معمولاً طرز تهیه خورش ریواس بسیار ساده است و شباهت زیادی به دارد. خورشت ریواس یک خورشت محبوب بهاری در استان کردستان است. شما می توانید خورش ریواس را هم با مرغ و هم با گوشت درست کنید. در این مقاله از در می توانید با آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش ریواس به 2 روش با گوشت و با مرغ آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد آموزش تهیه خورشت ریواس پاسخ خواهیم داد.

طرز تهیه خورش ریواس کردی ، ترفندهای جالب جا افتادن خورشت ریواس

طرز تهیه خورش ریواس در یک نگاه

برای طرز تهیه خورش ریواس کردی اصیل، باید گوشت یا مرغ را با پیاز، ادویه های معطر، رب گوجه فرنگی و آب بپزید. بعد از پختن گوشت، ریواس ها، نعناع و جعفری خرد شده را در روغن کمی تفت دهید و این سبزیجات را به گوشت اضافه کنید. اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند و خورش ریواس جا بیفتد و غلیظ شود. در نیم ساعت آخر، لیمو عمانی را هم اضافه کنید. وقتی خورش ریواس پخت، شعله را خاموش کرده و به همراه برنج و سالاد یا ترشی دلخواه سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل کامل طرز تهیه خورشت ریواس ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم در طرز تهیه خورش ریواس (برای 4 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد نیاز
گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله)300 تا 400 گرم
نعناع تازه50 گرم
جعفری تازه200 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
ریواس تازهنیم کیلوگرم
روغن سرخ کردنیبه اندازه کافی
رب گوجه1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
لیمو عمانی2 عدد
برنجبرای سرو با خورشت ریواس
سالاد یا ترشیبرای سرو با خورشت ریواس

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان مورد نیاز برای پخت خورشت ریواس با گوشت قرمز: 120 ساعت

اندازه کالری در 100 گرم خورش ریواس با گوشت: حدود 100 کیلو کالری

مراحل پخت خورش ریواس با گوشت قرمز

برای درست کردن خورش ریواس با گوشت قرمز مثل می توانید هم از گوشت خورشتی و هم گوشت قلقلی استفاده کنید. در ادامه می توانید با مراحل پخت خورش ریواس با گوشت قرمز به صورت تکه ای آشنا شوید.

مرحله اول؛ تفت دادن پیازها برای درست کردن خورش ریواس

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش ریواس باید در یک قابلمه پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. سپس اندازهی روغن در ماهیتابه بریزید. بعد از این که روغن داغ شد پیاز را به روغن اضافه کنید و خوب در روغن تفت دهید تا پیاز سبک شود. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.

در صورت تمایل می توانید انواع روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده و انواع ادویه معطر غذا مثل زردچوبه را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم؛ تفت دادن گوجه فرنگی

در دومین مرحله از آموزش تهیه خورشت ریواس باید رب گوجه فرنگی را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و خوب در روغن تفت دهید. سرخ کردن رب گوجه () را تا زمانی ادامه دهید که رنگ آن باز شود و طعم خامی رب از بین برود.

رب گوجه فرنگی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید خریداری کنید.

مرحله سوم؛ تفت دادن گوشت خورش ریواس

بعد از سرخ کردن رب، در این مرحله از طرز تهیه خورش ریواس باید گوشت ها را به صورت قورمه ای ریز کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. گوشت را به خوبی با سایر مواد ترکیب کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.

انواع گوشت گوسفند و گوشت گاو و گوساله را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید خریداری کنید.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن آب جوش به خورش ریواس

بعد از این که گوشت ها را برای چند دقیقه تفت دادید، در این مرحله از آموزش تهیه خورشت ریواس باید به اندازه 3 لیوان آب جوش به مواد خورش اضافه کنید. حالا درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا گوشت خورش پخته شود و خورش جا بیفتد.

مرحله پنجم؛ اضافه کردن نعناع و جعفری به خورش ریواس

زمانی که گوشت در حال پختن است جعفری و نعناع تازه را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. حال اندازهی روغن در یک ماهیتابه بریزید و سبزیجات را اندازهی سرخ کنید. سپس در حین پخت گوشت خورش، سبزیجات خرد شده را نیز به خورش ریواس اضافه کنید.

مرحله ششم؛ خرد کردن ریواس ها برای خورش

در این مرحله از طرز تهیه خورش ریواس باید به سراغ ریواس ها بروید. ابتدا ریواس ها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید. سپس ریواس را به قطعات 3 تا 5 سانتی متری برش دهید.

مرحله هفتم؛ تفت دادن ریواس

بعد از این که همه ریواس ها را خرد کردید، در این مرحله از آموزش پخت خورش ریواس باید اندازهی روغن در ماهیتابه بریزید و ریواس ها را برای مدت 2 دقیقه تفت دهید. مراقب باشید که بیش از حد ریواس را سرخ نکنید. زیرا این کار موجب له شدن ریواس در خورش می شود.

مرحله هشتم؛ اضافه کردن لیمو عمانی و ریواس

بعد از این که خورش ریواس تا حدی جا افتاد در 15 دقیقه پایانی پخت، لیموها را سوراخ کرده و به همراه کمی نمک به خورش اضافه کنید. سپس در 5 دقیقه آخر پخت خورش ریواس باید ریواس های تفت داده شده را نیز به خورش اضافه کنید.

برای خرید لیمو عمانی از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

مرحله آخر؛ سرو کردن خورش ریواس

بعد از این که ریواس را به خورش اضافه کردید، مراقب باشید که خورش شما بیش از حد نجوشد، زیرا این کار موجب له شدن ریواس می شود. بهتر است این خورش را با آب کم سرو کنید و اجازه دهید خوب جا بیفتد. در نهایت می توانید این خورش خوشمزه را با یا ، و میل کنید.

انواع برنج ایرانی و خارجی با کیفیت را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

دستور تهیه خورش ریواس با مرغ

طرز تهیه خورش ریواس با مرغ شباهت زیادی به پخت خورش ریواس با گوشت دارد. برای این کار باید برای این اندازه مواد گفته شده در دستور بالا 500 الی 600 گرم مرغ را به صورت مربعی خرد کنید یا از چند تکه ران و سینه مرغ در خورش استفاده کنید.

سپس می توانید سایر مراحل طرز تهیه خورش ریواس را همانند روشی که در بالا گفته شد دنبال کنید. از آنجایی که مرغ زودتر از گوشت قرمز پخته می شود، خورش ریواسی که با مرغ درست می شود نیز زودتر آماده خواهد شد.

را به صورت خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

طرز تهیه خورش ریواس به روش های دیگر

خورشت ریواس را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.

دستور خورش ریواس با لپه و خورش ریواس با لوبیا

خورش ریواس در اصل بدون لپه و بدون لوبیا درست می شود، ولی برخی افراد در طرز تهیه این خورش از لپه یا لوبیا نیز استفاده می کنند. برای این کار می توانید به اندازه 150 تا 200 گرم لپه را برای 2 ساعت در آب خیس دهید. برای اضافه کردن لپه به خورش بهتر است لپه را با گوشت کمی تفت دهید.

اگر خورش ریواس با لوبیا را می پسندید، لپه یا لوبیاها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس از همان ابتدای پخت خورش و همراه با گوشت، لپه یا لوبیا چیتی را اضافه کنید که بپزند. بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید و خورش ریواس با لوبیا چیتی یا لپه را درست کنید.

روش تهیه خورش ریواس لعابدار و سیاه با سبزی قورمه

خورش ریواس را به همین ترتیب با هم می توانید درست کنید. در این روش کافی است بعد از پختن گوشت، سبزی های قورمه را با ریواس سرخ کنید و به گوشت اضافه کنید.

اجازه دهید سبزی قورمه و ریواس ها به خوبی بپزند. سپس لیمو عمانی را اضافه کرده و 15 تا 30 دقیقه بعد، خورش ریواس با قورمه سبزی را سرو کنید. توجه کنید که در این روش، بهتر است از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید تا رنگ خورش ریواس، تیره و سیاه شود و حسابی لعاب بیندازد.

برای خرید انواع به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه خورش ریواس کردی

  • ریواس یک نوع ساقه ترش و پر از فایده است که برای درست کردن خورش ریواس خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. از همین رو خورشت ریواس طعم بسیار متفاوت و لذیذی نسبت به سایر خورش ها دارد.
  • در طرز تهیه خورش ریواس می توانید برای طعم بیشتر غذا می توانید اندازهی آبغوره به آن اضافه کنید.
  • برای خوش عطر و طعم شدن خورش ریواس می توانید کمی زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید.
  • ریواس طعم ترشی دارد و از همین رو برخی افراد به اندازه 2 قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه می کنند.
  • خورش ریواس طعم ترش و ملسی دارد، از همین رو سعی کنید اندازهی آبغوره و لیمو عمانی کمتری به آن اضافه کنید تا خورش شما بیش از حد ترش نشود.
  • اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورش ریواس اختیاری است، اما این کار موجب خوش رنگ تر شدن خورش شما می شود.
  • برای رنگ و طعم دادن به خورش ریواس می توانید از رب انار یا رب آلوچه نیز استفاده کنید.
  • برخی افراد برای پخت خورش ریواس از اندازهی سیر نیز استفاده می کنند. در صورتی که از بوی سیر در غذا خوشتان می آید می توانید اندازه کمی پودر سیر به خورش اضافه کنید.
  • در طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قلقلی می توانید گوشت را با پیاز میکس کنید و به صورت قلقلی درست کنید و در روغن سرخ نمایید. سپس قلقلی ها را به خورش اضافه کنید.
  • خورش ریواس غذای محلی کجاست؟ خورش ریواس غذای اصیل شهرهای زیادی است و بیشتر در کردستان و مشهد طبخ می شود.

خواص فوق العاده ریواس برای بدن

ریواس طبع سردی دارد و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است. ریواس حاوی اندازه زیادی فیبر، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فولات، ویتامین C و ویتامین K است. این ساقه پر از فایده، ملین و اشتهاآور است و فواید زیادی برای معده و کبد دارد. مصرف ریواس برای افرادی که دوست دارند وزن کم کنند، بسیار مفید است.

ریواس برای و پیشگیری از مفید است و در پیشگیری از بیماری های قلبی نیز مؤثر است. مصرف ریواس می تواند با سلول های سرطانی مبارزه کند و از بروز بیماری های مختلف جلوگیری کند.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش ریواس اصیل

اگر خورشت ریواس ترش شد چه کنیم؟

ریواس طعم ترشی دارد و از همین رو برخی افراد به اندازه 2 قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه می کنند.

برای اینکه خورش ریواس جا بیفتد چه کنیم؟

مثل خورشت قورمه سبزی خورش ریواس را باید روی شعله ملایم گاز بپزید تا خوب بپزد و جا بیفتد و روغن بیندازد. یک ترفند جالب اضافه کردن اندازهی سبزی قورمه سبزی سرخ شده است که هم لعاب خورشت را بیشتر و هم آن را غلیظ تر می کند.

درست کردن خورش ریواس با گوشت چرخ کرده خوشمزه است؟

بله، در طرز تهیه خورش ریواس با گوشت چرخ کرده باید گوشت را با پیاز میکس کنید و به صورت قلقلی درآورده و سرخ نمایید. سپس می توانید گوشت قلقلی را به خورش ریواس اضافه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 فروردین 1404 بروزرسانی: 19 فروردین 1404 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 20706

به "طرز تهیه خورش ریواس کردی ، ترفندهای جالب جا افتادن خورشت ریواس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش ریواس کردی ، ترفندهای جالب جا افتادن خورشت ریواس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید