طرز تهیه دیزی سنگی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی

به گزارش انوار بلاگ، پیچیدن عطر دل انگیز آبگوشت در فضای خانه بدون شک تمامی اعضای خانه را وسوسه می نماید و آن ها را غرق در خاطرات دلچسب دوران کودکی خواهد نمود. دیزی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی به شمار میرود که خواص بسیار عالی نیز دارد. همین موضوع باعث شده تا همچنان مورد توجه بسیاری از افراد قرار داشته باشد. دیزی انواع و اقسام مختلفی دارد که بعضی از آن ها را دیزی سنگی می گویند. در واقع این نوع دیزی ها در ظروف کوچک و یک نفره تهیه می شوند که ظرف از جنس سفال است و می تواند در طعم و مزه دیزی نقش بسیاری داشته باشد. طرز تهیه دیزی سنگی بسیار ساده بوده و در صورت وجود ظروف آن می توانید به سادگی این دیزی بی نظیر را تهیه نمایید.

طرز تهیه دیزی سنگی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی

مواد لازم برای تهیه دیزی سنگی

  • گوشت گوسفندی با استخوان پرچرب: 400 گرم
  • نخود: یک پیمانه
  • لوبیای سفید: نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی: دو عدد
  • سیب زمینی: دو عدد میانه
  • لیمو عمانی: دو عدد
  • رب گوجه فرنگی خانگی: سه تا چهار قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد بزرگ
  • چوب دارچین: یک عدد میانه
  • زردچوبه: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
  • نمک: به مقدار لازم

زمان؛ اصلی ترین فاکتور در تهیه دیزنی سنگی

یکی از مهم ترین نکات در زمان تهیه دیزی سنگی، زمان است. در واقع شما دیزی معمولی را می توانید در زودپز ریخته و در عرض یک ساعت می توانید غذایی لذیذ را بچشید؛ اما برای دیزی سنگی باید زمان بیشتری را صرف نمایید و بدون عجله آن را تهیه کنید. حدوداً 5 ساعت زمان احتیاج است تا به دیزی سنگی بسیار باکیفیت برسید. البته این زمان به مواد اولیه و نوع آن ها نیز بستگی دارد.

طرز تهیه دیزی سنگی

برای تهیه این غذای لذیذ، مقوی و بی نظیر باید مراحلی را طی کنید تا به برترین غذا دست یابید. دستور پخت دیزی سنگی به توضیح زیر است.

اولین مرحله

در مرحله نخست باید حبوبات را 24 ساعت قبل از پخت خیس کنید. به علت وجود نفخ در حبوبات باید این امر را اجرایی نمایید تا با مشکل روبه رو نشوید. در این بازه زمانی 24 ساعته باید دو الی سه بار آب حبوبات را تعویض کنید تا نفخ موجود به خوبی از بین برود.

دومین مرحله

گوشت را به همراه حبوبات داخل ظروف مورد نظر بریزید. توجه داشته باشید که بعضی از ظروف تک نفره هستند. بعلاوه می توانید دیگ سنگی تهیه کنید و دیزی خود را آماده نمایید. علاوه بر گوشت و حبوبات، زردچوبه و پیاز را نیز در داخل دیگ سنگی بریزید و دوبرابر محتویات داخل دیگ، آب اضافه نمایید. پیاز باید 4 قاچ باشد و احتیاجی به ریز کردن آن نخواهد بود.

سومین مرحله

پس از کامل شدن پخت حبوبات و گوشت باید رب گوجه، گوجه، نمک و فلفل را به محتویات داخل دیگ اضافه کنید. باید حدود یک الی دو ساعت دیگر اجازه دهید تا مواد به خوبی پخته شوند. توجه داشته باشید که حرارت باید کم باشد تا به آرامی دیزی آماده گردد.

چهارمین مرحله

در این مرحله لیمو عمانی باید به ترکیب اضافه گردد. توجه داشته باشید که بهتر است لیمو عمانی را به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید تا تلخی آن از بین برود. پس از حذف تلخی، آن را به داخل دیگ بیندازید تا طعم و عطر عالی را در دیزی ایجاد کند.

پنجمین مرحله

نیم ساعت قبل از به اتمام رسیدن پخت باید سیب زمینی ها را به دیزی اضافه کنید. آن ها را هم می توانید با پوست و هم بدون پوست به آبگوشت بیفزایید. توجه داشته باشید که در صورت عدم وجود لعاب بهتر است تا پوست سیب زمینی را بگیرید و آن را به دو نیم تقسیم کنید تا لعاب مورد نظر در دیزی ایجاد گردد.

ششمین مرحله

اضافه کردن چوب دارچین کاملاً سلیقه ای است و می توانید آن را به دیزی اضافه نکنید؛ اما دارچین می تواند طعمی عالی را در دیزی به وجود آورد و ترکیبی بسیار دلنشین باشد. دارچین باید در نهایی ترین مرحله مورد استفاده قرار گیرد تا رنگ دیزی را تیره نکند.

نکات طلایی تهیه دیزی سنگی

نکات طلایی موجود در زمان تهیه دیزی سنگی می توانند شما را به غذایی جا افتاده و عالی برسانند. در ادامه به مهم ترین نکات اشاره می کنیم.

  • اگر تمایل دارید تا دیزی را برای ناهار صرف کنید، پس بهتر است تا از شب قبل آن را طبق دستور ذکر شده آماده نمایید و روی شعله بسیار کم قرار دهید تا دیزی بسیار جا افتاده و خوش طعمی داشته باشید.
  • بهتر است که حبوبات از قبل خیسانده شوند تا نفخ آن ها از بین برود.
  • براساس ذائقه خود می توانید ادویه جات مختلفی را به دیزی سنگی خود اضافه نمایید. بعضی از افراد به هل تمایل بسیاری دارند که برترین انتخاب است و می توانند از آن استفاده نمایند.
  • گوشت انتخابی بهتر است پرچرب و با استخوان باشد تا طعمی متفاوت را در دیزی سنگی ایجاد کند.
  • می توانید دیزی سنگی را هم روی شعله گاز و هم روی زغال تهیه کنید که بدون شک طعم دودی ایجاد شده بر اثر زغال بسیار دل انگیزتر است.

سخن پایانی

دیزی سنگی یکی از پرطرفدارترین دیزی های موجود است که بدون شک در سفره های خود آن را امتحان نموده اید. با توجه به مقوی بودن و بعلاوه طعم عالی آن، تهیه دیزی سنگی در منزل خالی از لطف نیست. شما می توانید این دیزی را با مواد اولیه نظیر گوشت پرچرب، حبوبات، گوجه فرنگی، ادویه جات و… تهیه کنید. در کنار دیزی سنگی ترشی، سبزی، پیاز و… می توانند برترین ترکیب را ایجاد نمایید که بسیار لذت بخش هستند. زمان پخت دیزی سنگی در حدود 5 ساعت است و در صورت تمایل به میل این غذ در زمان ناهار، بهتر است آن را از شب قبل روی شعله قرار دهید تا به خوبی جا بیفتد.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 20296

به "طرز تهیه دیزی سنگی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دیزی سنگی یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید