طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی؛ یک غذای خوشمزه و مقوی

به گزارش انوار بلاگ، حلیم بادمجان در استان های مختلف کشور به شیوه های متفاوتی طبخ می گردد. مثلا شما می توانید این غذا را به صورت حلیم بادمجان ساده، حلیم بادمجان با گوشت چرخ نموده یا حلیم بادمجان با مرغ تهیه کنید. بعلاوه می توانید در طبخ آن از حبوباتی مثل عدس یا لوبیا سفید بهره ببرید و از طعم آن لذت ببرید. در این مطلب طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی که یک روش متفاوت از تهیه این غذاست را به شیوه اصیل و خوش طعم آن آنالیز می کنیم.

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی؛ یک غذای خوشمزه و مقوی

مواد لازم برای طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی

  • بادمجان 500 گرم
  • گوشت قرمز (سردست یا ماهیچه) 300 گرم
  • پیاز میانه 2 عدد
  • برنج 0.5 پیمانه
  • عدس 0.5 پیمانه
  • کشک 2 قاشق غذاخوری
  • سیر 2 حبه
  • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • مغز گردو (در صورت تمایل برای تزیین) به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی

مرحله اول: پختن گوشت

در اولین مرحله از طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی، باید گوشت را آماده کنید. برای درست کردن این غذا می توانید از انواع بخش های مختلف گوشت گوسفند، مثل سردست یا ماهیچه بهره ببرید.

برای آماده کردن گوشت، ابتدا یکی از پیازها را به صورت خلالی درشت خرد نموده و در قابلمه بریزید. حالا پیازها را به همراه قدری روغن روی گاز قرار دهید. پس از اینکه پیازها قدری سبک شده و رنگشان مات شد، گوشت را به همراه فلفل سیاه و زردچوبه به ظرف اضافه کنید.

اجازه دهید تا تمام سمت های گوشت حرارت دیده و رنگ عوض کند. سپس 2 تا 3 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و بگذارید تا گوشت به مدت 3 تا 4 ساعت بپزد و کاملا نرم گردد.

مرحله دوم: سرخ کردن بادمجان

در طول مدتی که گوشت حلیم در حال پختن است، به سراغ سرخ کردن بادمجان ها بروید. برای آماده کردن بادمجان ها، ابتدا آن ها را پوست بکنید و به صورت ورقه ای خرد کنید سپس بادمجان ها را در یک آبکش چیده و روی آن ها نمک بپاشید. با این کار، تلخی بادمجان ها خارج شده و طعم بهتری به خود می گیرد. پس از گذشت نیم ساعت، بادمجان ها را با دستمال خشک کنید.

در یک ماهیتابه، روغن بریزید و حرارت را روشن کنید. پس از اینکه روغن داغ شد، بادمجان ها را به ماهیتابه اضافه نموده و دو طرف آن ها را خوب سرخ کنید سپس بادمجان های سرخ شده را روی دستمال های مخصوص جذب روغن قرار بدهید تا روغن اضافی آن ها خارج گردد.

بادمجان های سرخ نموده را کنار بگذارید تا به سراغ ادامه مراحل طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی بروید.

نکته: در صورتی که می خواهید حلیم بادمجان سالم تری داشته باشید، می توانید به جای سرخ کردن بادمجان ها، آن ها را در فر یا هواپز گریل کنید.

مرحله سوم: پختن عدس و برنج

مرحله دیگری که باید برای پختن حلیم بادمجان شیرازی خود طی کنید، آماده کردن عدس و برنج است. عدس ها و برنج ها را ابتدا پاک کنید و بشویید. سپس آن ها را در یک قابلمه ریخته و با مقدار کافی آب و نوک قاشق چای خوری نمک، روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم نموده و در قابلمه را بگذارید. اجازه بدهید تا برنج و عدس به مدت تقریبا 30 دقیقه روی حرارت مانده و بپزند.

نکته: در صورت تمایل، برای خوش طعم تر شدن برنج خود می توانید به جای آب معمولی، از آب گوشت بهره ببرید.

مرحله چهارم: کوبیدن مواد حلیم بادمجان

حالا که همه مواد اولیه پخته و آماده شده اند، نوبت به کوبیدن و له کردن مواد حلیم بادمجان می رسد.

پس از اینکه مطمئن شدید گوشت شما به خوبی پخته و نرم شده است، گوشت ها و پیازها را در یک ظرف مناسب بریزید. حالا بادمجان های سرخ نموده و برنج و عدس پخته را هم به ظرف اضافه کنید. به یاری یک گوشت کوب دستی، همه مواد را به خوبی له کنید. در سرانجام این مرحله، مواد شما باید بافت یکدستی پیدا نموده و از هم قابل تشخیص نباشند.

نکته: برای انجام این کار می توانید از گوشت کوب برقی یا غذاساز هم بهره ببرید. اما در نظر داشته باشید که راز کشدار شدن حلیم بادمجان شما، کوبیدن آن با دست است.

مرحله پنجم: تفت دادن مواد

یک عدد پیاز به جامانده را به صورت خلالی خرد کنید و روی حرارت قرار بدهید. پس از اینکه رنگ پیاز تغییر پیدا کرد، سیرها را هم رنده نموده و به همراه نعنا خشک به آن اضافه کنید.

صبر کنید تا عطر سیر بلند گردد، سپس مواد کوبیده و له نموده را به ترکیب پیاز و سیر اضافه کنید. کشک را هم جداگانه در قدری آب حل کنید و پس از اینکه مواد به خوبی تفت خوردند، به قابلمه بریزید.

همچنان به مدت حدودا 15 دقیقه به هم زدن ادامه بدهید تا کشک به خوبی در مواد شما جذب و حل گردد. در صورتی که بافت حلیم بادمجان زیادی سفت بودید، می توانید از آب گوشتی که درست نموده بودید در آن بریزید.

در سرانجام، مواد حلیم بادمجان را از روی حرارت برداشته و به ظرف مخصوص سرو منتقل کنید. روی این حلیم بادمجان شیرازی را به سلیقه خود با مغز گردو، کشک، نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی

در این مطلب با طرز تهیه حلیم بادمجان اصیل به روش شیرازی آشنا شدیم. این غذای خوشمزه و مقوی، از جمله غذاهای پر هوادار شهر شیراز محسوب می گردد که در وعده های غذایی مختلف و حتی به صورت پیش غذا قابل استفاده است. شما می توانید حلیم بادمجان را به همراه انواع نان مثل لواش یا سنگک، به همراه سبزی خوردن سرو کنید. در ادامه، نکات تکمیلی طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی را آنالیز می کنیم.

طرز تهیه حلیم بادمجان کشدار

کشدار شدن حلیم بادمجان، بیش از هر چیزی به مقدار تکه های گوشت و بادمجان بستگی دارد. برای همین توصیه می کنیم که بادمجان ها را حتما از طول آن ها به صورت ورقه ای خرد کنید. بعلاوه در صورت امکان، گوشت را هم به صورت یک تکه بزرگ (به جای تکه های کوچک و خورشتی) در نظر بگیرید.

در نهایت، به جای استفاده از همزن و غذاساز، از گوشت کوب دستی یا هاون برای کوبیدن گوشت و مواد حلیم بهره ببرید تا حلیم شما کاملا غلیظ و کشدار گردد.

طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی با گردو

گردو در همنشینی با بادمجان و گوشت، طعمی بسیار دلچسب و لذیذ پیدا می نماید. بسیاری از افراد دوست دارند که در حین تهیه حلیم بادمجان خود، گردو را هم به آن اضافه نمایند. برای انجام این کار کافی است مغز گردوها را به صورت ریز خرد کنید و پس از له کردن مواد و قبل از اضافه کردن کشک، گردوها را به مواد حلیم خود اضافه کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان با مرغ و برنج

دستور اصلی تهیه حلیم بادمجان در استان های مختلف با گوشت قرمز گوسفند یا گوساله است. با این حال شما برای تنوع بخشیدن به این غذا می توانید از انواع گوشت مثل گوشت مرغ یا بوقلمون هم بهره ببرید. در صورت استفاده از گوشت مرغ به جای گوشت گوسفند، زمان پخت حلیم بادمجان شما کاهش پیدا نموده و زودتر آماده می گردد.

می توانید برای انجام این کار، از گوشت سینه یا ران مرغ بهره ببرید. قبلا در خبرنگاران طرز تهیه حلیم بادمجان با گوشت مرغ را به شکل کامل آنالیز نموده ایم، توصیه می کنیم حتما مطالعه کنید.

طرز تهیه حلیم بادمجان ساده

در نهایت، به طرز تهیه حلیم بادمجان ساده می رسیم که آسان ترین روش برای تهیه این غذا محسوب می گردد. این حلیم بادمجان بدون گوشت بوده و در آن گوشت (قرمز یا سفید) حذف می گردد. در این روش، بادمجان و عدس مواد اولیه اصلی حلیم بادمجان را تشکیل می دهند و حتی برنج هم قابل حذف کردن است. طرز تهیه حلیم بادمجان با عدس و طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید را هم به عنوان دو روش متفاوت دیگر از تهیه این غذا می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 29 فروردین 1404 بروزرسانی: 29 فروردین 1404 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 20711

به "طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی؛ یک غذای خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی؛ یک غذای خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید