طرز تهیه ترشی لیته شلغم در 6 مرحله آسون با طعم عالی
به گزارش انوار بلاگ، ترشی لیته شلغم یکی از تردترین و است که درست مانند دیگر انواع ترشی لیته با ترکیب شلغم و انواع و اقسام سبزیجات معطر و صیفی جات ساطوری شده یا رنده شده درست می گردد. ترشی لیته شلغم را مانند می توانید با مواد اولیه دلخواه آماده کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ترشی لیته شلغم را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته شلغم
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
سیر | 2 حبه |
شلغم | 500 گرم |
لبو | 1 عدد |
آب | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
سرکه سفید | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سبزیجات معطر (نعنا، مرزه، ترخون، شوید، جعفری و گشنیز) | 100 گرم |
گلپر (آسیاب نشده) | به مقدار لازم |
سیاه دانه | به مقدار لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه ترشی لیته شلغم: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه ترشی لیته شلغم
ترشی لیته شلغم با انواع و اقسام سبزیجات و صیفی جات ساطوری، نگینی یا رنده شده درست می گردد. با توجه به رنگ قرمز و دلنشین لبو، انواع ترشی شلغم سفید از جمله لیته شلغم معمولا در ترکیب با لبو تهیه می شوند.
مرحله اول: مواد اولیه ترشی لیته شلغم را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه ترشی لیته شلغم، شلغم و لبو را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج شده و کاملا خشک شوند. سپس، شلغم و لبو را رنده نموده یا به صورت نگینی ریز خرد کنید.
ساقه های سفت و برگ های زرد ترخون، مرزه، شوید، نعنا، جعفری و گشنیز را جدا کنید و این سبزیجات تر و تازه را به دقت بشویید. این سبزیجات شسته شده را نیز در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها گرفته شده و کاملا خشک شوند. این سبزی ها را ساطوری کنید و کنار بگذارید تا رطوبت خود را از دست بدهند. در صورت تمایل، به جای سبزیجات معطر تازه می توانید از سبزیجات خشک معطر بهره ببرید.
حبه های سیر را هم پوست بگیرید و بشویید. سپس، سیرها را روی دستمال نخی پاکیزه ای پهن کنید تا خشک شوند. در ادامه، سیرها را هم به صورت نگینی ریز برش بزنید.
شیشه های مخصوص نگهداری ترشی شلغم سفید را نیز به مدت 15 دقیقه در قابلمه حاوی آب در حال جوش قرار دهید تا استریل شوند. سپس، شیشه ها را کنار بگذارید تا خود به خود خشک شوند. در صورت تمایل، می توانید بطری ها را با دستمال نخی تمیز هم خشک کنید.
توجه داشته باشید، مواد ترشی لیته شلغم و ظروف مخصوص نگهداری باید کاملا خشک شوند و رطوبت خود را به طور کامل از دست بدهند. در غیر این صورت، ترشی شما حتما کپک می زند. سایر را می دانید؟
برای خرید سبزیجات معطر خشک شده می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: ترکیب آب و سرکه را بجوشانید
در این مرحله از ترشی شلغم لیته، آب و سرکه را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، نمک را نیز به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا نمک کاملا در این مایع حل گردد.
برای خرید سرکه و نمک می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: مواد ترشی لیته شلغم را در شیشه بریزید
پس از جوشیدن ترکیب آب و سرکه و حل شدن نمک، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا خنک گردد. سپس، شلغم و لبوی خرد شده یا رنده شده را همراه با سیر نگینی و سبزیجات معطر ساطوری یا خشک به نسبت مساوی در شیشه ها بریزید.
مرحله چهارم: ادویه های ترشی را اضافه کنید
حالا، مقداری گلپر آسیاب نشده و سیاه دانه هم به هر یک از شیشه های حاوی مواد ترشی لیته شلغم اضافه کنید. توجه داشته باشید، مواد ترشی را به مقدار ای باید داخل شیشه بریزید که جای خالی برای اضافه کردن آب و سرکه باقی بماند.
برای خرید گلپر آسیاب نشده می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: آب و سرکه را اضافه کنید
حالا، وقت آن است که ترکیب آب، سرکه و نمک موجود در قابلمه را نیز به محتویات ترشی لیته شلغم اضافه کنید. مقدار این مایع باید به قدری باشد که نه تنها سطح مواد داخل ظرف را کاملا بپوشاند، بلکه باید به مقدار یک بند انگشت بالاتر از آن ها قرار گیرد. درب بطری را محکم نموده و با استفاده از چسب نواری، اطراف درب را درزگیری کنید تا هوا به هیچ عنوان وارد شیشه نگردد.
مرحله ششم: ظرف ترشی لیته شلغم را در مکان مناسبی بگذارید
پس از انجام مراحل طرز تهیه ترشی لیته شلغم و لبو، ظرف شیشه ای حاوی ترشی را برای 7 الی 10 روز در مکان تاریک و خنکی بگذارید تا کاملا جا افتاده گردد.
مرحله آخر: ترشی لیته شلغم را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، ترشی لیته شلغم آماده شده است. شما می توانید این ترشی لذیذ را همراه با و نوش جان نموده یا حتی به عنوان چاشنی با انواع غذاهای فرنگی سرو کنید.
در صورت تمایل، را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه ترشی لیته شلغم
- در صورت تمایل، می توانید لبو را از دستور بالا حذف نموده و مواد اولیه دیگری مانند هویج، کلم قمری، گل کلم، کلم قرمز یا ترکیب همه این موارد را به ترشی لیته شلغم اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید مقداری تخم گشنیز و زیره سبز را نیز به ترشی لیته شلغم اضافه کنید.
- در صورت تمایل، به جای سرکه سفید (طرز تهیه سرکه انگور) می توانید از سرکه سیب (طرز تهیه سرکه سیب) بهره ببرید.
- پس از باز کردن درب ترشی لیته شلغم، حتما آن را در یخچال بگذارید.
- برای تهیه ترشی لیته شلغم یا هر ترشی دیگری حتما از سبزیجات با کیفیت، تازه، ترد و سالم بهره ببرید.
- بسته به ذائقه، می توانید مقداری فلفل سبز تند را نیز به ترکیبات ترشی لیته شلغم اضافه کنید.
- یادتان باشد، هرگز ترشی را در دبه ها و ظروف پلاستیکی نگهداری نکنید. چون، پلاستیک با سرکه و نمک واکنش ایجاد می نماید. به این ترتیب، مولکول های پلاستیک به تدریج همراه ترشی وارد بدن شما می شوند و سلامت تان را به خطر می اندازند.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی لیته شلغم
ترشی لیته شلغم بدون لبو را چگونه درست کنیم؟
طرز تهیه ترشی شلغم بدون لبو به صورت لیته هم عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم. فقط باید لبو را از مواد اولیه حذف کنید.
طرز تهیه ترشی لیته شلغم سیب زمینی چگونه است؟
ترشی لیته شلغم زمینی با استفاده از شلغم سیب زمینی یا سیب زمینی ترشی و با ترکیب شکر و سرکه درست می گردد. البته، درست مانند دیگر انواع ترشی ها، سبزیجات و ادویه های مخصوص ترشی هم در تهیه ترشی شلغم زمینی به کار می روند.
ترشی شلغم شیرازی چیست؟
ترشی شلغم شیرازی هم درست مانند شلغم ترشی گیلانی همان ترشی شلغم زمینی است که با استفاده از سیب زمینی ترشی یا شلغم شیرازی تهیه می گردد.
منبع: افق کوروش