طب سنتی یکی از راه حل های جلوگیری از هدر رفت منابع سلامت
به گزارش انوار بلاگ، به گزارش خبرنگاران، دکتر داوود حاج قاسمعلی بر ضرورت توجه به طب سنتی در کشور تاکید کرد و اضافه کرد: سالها بود که طب سنتی در کشور مهجور مانده بود و کمتر کسی به آن توجه داشت در حالی که بسیاری از کشورها از جمله هند، پاکستان بیش از 100 سال کتاب های فارسی طب سنتی را تدریس کرده و حکیم پرورش می دادند تا اینکه در دهه اخیر مجموعه ای از مدیران اجرایی، اساتید و دانشمندان برای گسترش این علم تلاش کردند تا طب سنتی را دوباره زنده کنند.
وی ادامه داد: طب سنتی یک طب سلامت نگر و کل نگر بوده و همواره رویکرد این طب این بوده که مردم کمتر بیمار شوند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله آلمان و کانادا بیش از 50 درصد داروهای مورد استفاده مردم داروهای گیاهی است. اکثر مردم چین با داروهای گیاهی درمان می شوند چرا که اگر داروهای شیمیایی مصرف کنند با توجه به جمعیت این کشور باید نصف اقتصادشان را به دارو اختصاص دهند. بنابراین توجه به طب سنتی یکی از راه حل های کشورها برای جلوگیری از هدر رفت منابع سلامت و عوارض ناشی از داروهای شیمیایی است.
حاج قاسمعلی با اشاره به تربیت متخصصین طب سنتی از سال 86 در دانشگاه های کشور اشاره کرد و گفت: با اقدامات اجرا شده این طب رایج شده و سالانه بیش از 100 متخصص طب سنتی در کشور فارغ التحصیل می شوند. اکنون در سطح تهران حدود 10 سلامتکده تاسیس شده است که بیش از 5 مورد آن دانشگاهی است که متخصصین طب سنتی حضور فعالی دارند ولی با توجه به جمعیت کشور تعداد آنان کافی نیست و باید گسترش یابد.
وی ادامه داد: اکنون عطاری ها شبکه گسترده ای دارند و مردم بیشتر به این سمت حرکت می کنند. این در حالی است که بسیاری از ادعاهای طب سنتی واقعیت ندارد و مصرف غیر اصولی داروهای گیاهی عوارض بسیاری برای افراد داشته که در نهایت هزینه های درمان آنان به نظام سلامت و بیمه ها تحمیل شده است. در صورتی که متخصصین طب سنتی در کشور این مسئولیت را بر عهده داشته باشند نه تنها شاهد این اتفاقات نخواهیم بود بلکه از عوارض سایر داروهای شیمیایی نیز جلوگیری می شود.
قائم مقام معاون بیمه خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران بر سیستم نظام ارجاع اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که تا زمانی که بیمار به هر متخصصی مراجعه کند نمی توانیم ادعا کنیم که هزینه های سلامت کنترل می شود. تا زمانی که نظام سطح بندی و پزشک خانواده که تکلیف قانونی است خوب عمل نشود طب سنتی و نه هیچ روش دیگری نمی تواند کمکی به نظام درمانی داشته باشد. باید تکلیف قانونی اجرا شود و بعد از آن پزشک عمومی مشخص کند که فرد به کدام یک از متخصصین مراجعه کند و مردم در کنار طب نوین از طب سنتی نیز بهره مند شوند.
وی بر تنظیم قوانین و تعریف جایگاه متخصصین علوم مختلف از جمله طب سنتی تاکید کرد و اضافه نمود: باید این اعتقاد در جامعه و نظام درمانی کشور وجود داشته باشد که طب سنتی در کنار طب مدرن می تواند تاثیر گذار باشد. طب سنتی لزوما از داروهای گیاهی استفاده نمی کند بلکه با اقداماتی در تغییر سبک زندگی باعث می شود که افراد زندگی سالم تری داشته باشند که در نهایت این موضوع به نفع نظام سلامت و بیمه خواهد بود.
منبع: خبرگزاری مهر