هرگز این ماده را بعد از کباب کردن روی گوشت قرار ندهید
به گزارش انوار بلاگ، تبیان/ بعد از بیرون آوردن از کباب پز، هیچ مایعی را که با گوشت خام در تماس بوده، روی غذای خود قرار ندهید. پختن گوشت خام ریسک خودش را دارد. ممکن است شما فکر کنید که با مراقبت جداگانه از گوشت خام، همه نکات لازم را رعایت نموده اید اما مؤلفه دیگری هم وجود دارد که ممکن است فراموش کنید. هر مایعی، اعم از ماریناد، سس یا مایعی که با گوشت خام در تماس بوده، هرگز نباید بعد از کباب شدن گوشت روی آن قرار بگیرد. اگر چه ممکن است وسوسه انگیز باشد که بقیه ماریناد خانگی خوشمزه خود را روی گوشت تازه کبابی بریزید، اما این کار خطراتی برای سلامتی تان به همراه دارد.

CDC هشدار می دهد: مارینادها و سس هایی که با آب گوشت خام در تماس بوده اند را باید دور بریزید، زیرا این مواد می توانند میکروب ها را به غذاهای پخته شده منتقل نمایند. اطمینان حاصل کنید که آب [گوشت] با مواد غذایی، ظروف و سطوح دیگر تماس پیدا نکند. استفاده از ظروف تازه برای خارج کردن مواد غذایی از دستگاه گریل و قرار دادن آن ها در یک بشقاب تمیز ضروری است.
اگر مایعات، همراه گوشت پخته گردد، مصرف آن بی خطر است
استفاده از مایعی که با گوشت خام در تماس بوده، به شرطی که آن را به همراه گوشت بپزید و به دمای کافی برای از بین بردن باکتری ها برسانید، بی خطر است. مایعی که به محض پختن گوشت از آن تراوش می نماید برای مصرف کاملاً بی خطر می باشد. با این حال، متخصصین هشدار می دهند، هر مایعی که با گوشت خام تماس داشته می تواند همان باکتری های یک قطعه گوشت خام را انتقال دهد، بنابراین باید بااحتیاط با آن رفتار کرد. دستان خود را پس از لمس گوشت یا [مایع] بشویید، آن را مصرف نکنید مگر اینکه در دمای مناسب پخته شده باشد، و سعی کنید آن را با دقت نگهداری کنید تا از آلودگی متقابل جلوگیری گردد.
خوردن مایعی که با گوشت خام در تماس است، شما را در معرض مسمومیت غذایی قرار می دهد
حتی اندازه کمی از گوشت خام یا آب آن می تواند منجر به مسمومیت غذایی گردد. در یکی از کشورها، یک بار شیوع قابل توجهی از کامپیلوباکتر وجود داشته است، این باکتری یک عامل بیماری زا مرتبط با مرغ خام می باشد. علت مشترک آن یک سالاد در یک رستوران محلی بود و کارشناسان در ابتدا سرگردان شده بودند. سپس متخصصان هیئت بهداشت و بیماری های عفونی کشف کردند که سالاد در قفسه زیر ظرف جگر خام مرغ قرار داشت. وقتی افراد جگر مرغ را از درون آن ظرف برمی داشتند، اندازهی از آب آن به سالاد چکه می کرد. متخصصان هشدار می دهند که مردم باید از این نوع خطرات مطلع باشند. و مهم است که در هنگام فصول گرم این مسئله را بسیار جدی بگیرند.
مراقب آلودگی متقابل سطوح، ظروف، بشقاب ها و سایر مواد غذایی باشید
بعلاوه لازم به یادآوری است که باید گوشت خام و غذاهای دریایی را، در هنگام استفاده، از غذاهای دیگر جدا نگه دارید و اطمینان حاصل کنید که پس از دست زدن به گوشت خام، دستان خود را کاملاً می شویید. علاوه بر این، شما می توانید با قرار دادن گوشت قبل از کباب کردن و به جامانده کباب تا دو ساعت بعد در یخچال خود را ایمن نگه دارید.
منبع: همگردی