فوت و فن طبخ قلیه ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

به گزارش انوار بلاگ، چقدر با قلیه ماهی میانه خوبی دارید؟ آیا تا به حال آن را امتحان نموده اید؟ یا در تصوراتتان ترکیب سبزی و ماهی چندان جالب به نظر نمی رسد و بیخیالش شده اید؟ کافی است تصوراتتان را دور بریزید و دست به کار شوید. قلیه ماهی یک غذای جنوبی است که قطعا با یک بار امتحان کردنش طوری طرفدارش می شوید که دیگر نمی توانید از آن بگذرید؛ اگر طبخ آن را خوب بلد باشید.

فوت و فن طبخ قلیه ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب

مواد لازم:

  • سیر: 6 عدد
  • سبزی پلو: 300 گرم
  • شنبلیله: 50 گرم
  • فیله مـاهی: 4 تکـه
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • تمبر هنـدی: 200 گرم
  • روغن مـایع: بـه انـدازه کافی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبـه: بـه انـدازه کافی

طرز تهیه و دستور پخت:

1. برای قلیه ماهی می توانید از ماهی شیر، شوریده و سنگسر بهره ببرید. ماهی هایی که فیله هستند و تیغ کمتری دارند.

2. بعد از تکه کردن ماهی ها آنها را با فلفل، زردچوبه، نمک، کمی روغن زیتون و زعفران مزه دار کنید و بگذارید چند ساعتی بماند.

3. سبزی پلو و شنبلیله را نیز خرد کنید.

4. سیر و پیاز را هم پس از خردکردن سرخ کنید و به آن زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید. سپس سبزی ها را هم به آن اضافه کنید.

5. بعد از اینکه کامل تفت دادید، نصف لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید تا سبزی ها خوب پخته گردد.

6. در همین میان ماهی ها را در ظرف جدایی سرخ کنید.

7. سپس به مخلوط سبزی تمبرهندی را که با آب رقیق نموده اید اضافه کنید.

8. در نهایت ماهی های سرخ شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا طعم سبزی به خرد ماهی ها رفته و خوب جا بیفتد.

9. این غذا را با برنج سفید سرو می نمایند.

فوت و فن ها:

- در روش سنتی و اصیل طبخ قلیه مـاهی، مـاهی را سرخ نمی کننـد و بـه صورت خام در خورش می انـدازنـد. اگر تمـایل داریـد می توانیـد کمی مـاهی را سرخ کنیـد امـا مراقب باشیـد گوشت مـاهی خشک نگردد و نرم و آبدار باقی بمـانـد.

- در روش سنتی و اصلی پخت قلیه مـاهی مجلسی، سبزی قلیه را بـه همراه سیر و پیاز در یک هـاون عظیم حسابی می کوبنـد و له می کننـد و سپس آن هـا را با هم تفت می دهنـد.

- می توانیـد بعد از درسـت شـدن قلیه مـاهی و خاتمه زمـان پخت خورش، بـه مدت ده دقیقه شعله گاز را بسیار ملایم کنیـد تـا خورش تـان حسابی روغن بینـدازد.

- سبزی قلیه ماهی مجلسی باید آنقدر ریز گردد که سبزی حالت خمیری پیـدا کنـد. برای این کـه سبزی قلیه مـاهی حسابی ریز و خرد گردد می توانیـد آن را بـه همراه پیاز در غذاساز بریزیـد و با هم میکس کنیـد تـا سبزی بـه ریزترین حالت ممکن خرد گردد و حالت خمیری پیـدا کنـد و پیاز هم در خورش تعیین نباشـد.

- در صورت تمـایل می توانیـد یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را با روغن تفت دهیـد و در اواسط پخت قلیه بـه آن اضافه کنیـد تـا خوشرنگ گردد.

- از هر نوع مـاهی کـه طعم آن را می پسنـدیـد می توانیـد برای تهیه این خورش اسـتفاده کنیـد. نکته مهم این اسـت کـه مـاهی مورد اسـتفاده شمـا گوشتی باشـد.

- می توانیـد بـه جای مـاهی از میگو برای تهیه قلیه بـه همین سبک اسـتفاده کنیـد، در این صورت خورش قلیه میگو خواهیـد داشت.

sahandblog.ir: سهندبلاگ، سیستم مدیریت محتوای سهند

gigablog.ir: گیگابلاگ | با سیستم مدیریت محتوای گیگابلاگ همه وبسایت دارن

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 17 مهر 1400 بروزرسانی: 17 مهر 1400 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 7319

به "فوت و فن طبخ قلیه ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن طبخ قلیه ماهی؛ طعمی جذاب از دل جنوب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید