شیرینی های همدان: طعم بی نظیر سنت در قلب تاریخ ایران

به گزارش انوار بلاگ، همدان، یکی از کهن‌ترین شهرهای ایران، تنها به آثار تاریخی و طبیعت زیبای خود شهرت ندارد، بلکه شیرینی‌های بی‌نظیر و محلی‌اش نیز بخش مهمی از فرهنگ و هویت این شهر را تشکیل می‌دهند. این شیرینی‌ها نه‌تنها طعم‌هایی ماندگار را به یاد می‌آورند، بلکه با دستورات تهیه قدیمی و سنتی، همچون پلی هستند که گذشته را به امروز پیوند می‌دهند. سفر به همدان بدون تجربه این طعم‌های دلپذیر ناقص است، زیرا هر کدام از این شیرینی‌ها داستانی از تاریخ و فرهنگ مردمان این دیار را روایت می‌کنند.

شیرینی های همدان: طعم بی نظیر سنت در قلب تاریخ ایران

کماج از شیرینی های همدان

یک شیرینی کاملا بومی و خوشمزه که به عنوان یک عصرانه بی نظیر حتما باید با چای تازه دم میل گردد. اگر از کنار کماج پزی ها در همدان عبور کنید بوی کماج داغ و تازه هوش از سر شما خواهد برد. نکته جالب این است که کماج به ثبت ملی نیز رسیده است. پس حتما در ابتدای رسیدن به همدان از بین تمام شیرینی های همدان به سراغ کماج بروید.

انگشت پیچ از شیرینی های همدان

این شیرینی را می توانید جزو قدیمی ترین شیرینی های این شهر در نظر بگیرید که طرز تهیه آن نسل به نسل و سینه به سینه گشته است تا به ما رسیده است. معمولا زمان پخت آن توسط خانم خانه در ماه رمضان و نزدیک افطار بوده است. مواد اولیه تشکیل دهنده این شیرینی خوشمزه عبارت است از: شکر، گلاب، سفیده تخم مرغ، جوهر لیمو و آب. اسم جالب این نوع شیرینی نیز به خاطر نوع آن است که کمی کش می آید و در ظروف کوچک و توسط قاشق خورده می گردد. البته در زمان قدیم با انگشت می خورده اند و از این رو به آن انگشت پیچ می گویند. جالب است که انگشت پیچ نیز توانسته است به ثبت ملی برسد و به یکی از معروف ترین شیرینی های همدان و ایران تبدیل گردد.

باسلوق

باسلوق یکی از خوشمزه ترین شیرینی ها است که البته نمونه های آن را می توانید در سایر استان ها نیز پیدا کنید که به روش های دیگری درست می شوند. تنها نکته ای که سبب تفاوت بین باسلوق ها در نقاط مختلف ایران می گردد طعم و عطر آنها می باشد. بعضی از استان ها انواع خاصی را به یاری ادویه جات مخصوص خود درست می نمایند که از همین رو باعث اختصاصی شدن طعم آن شیرینی می گردد. بیشترین زمان مورد مصرف قرار دریافت این شیرینی در ایام نوروز می باشد.

برساق

یکی دیگر از انواع مختلف و متنوع شیرینی های همدان برساق است. این شیرینی خوشمزه فقط در همدان درست نمی گردد بلکه استان های دیگری نظیر کرمانشاه، ایلام و لرستان نیز این شیرینی را درست می نمایند. ولی هیچگاه نمی توانید برساق مربوط به دو استان را با یک طعم و مزه بچشید و این مورد نیز در دستور پخت و ادویه آن نهفته است. ترکیبات این شیرینی خوشمزه نیز شامل: آرد، شکر، روغن، تخم مرغ، شیر، نمک و ادویه های مختلف می باشد. بعد از این که خمیر برساق آماده شد آن را در روغن سرخ می نمایند. پیشنهاد خبرنگاران این است که در بین شیرینی های همدان برساق را حتما بعد از کماج در صندلی دوم امتحان کنید

نان شیرمال

شیرمال ها نیز در واقع به صورت گسترده ای در تمام ایران پخته می شوند. هر استان بسته به موادی که به صورت طبیعی دارد از آنها در این نان استفاده می نمایند. در بین شیرینی های همدان نیز می توانید شیرمال را پیدا کنید. یکی از بهترین و مقوی ترین شیرینی های که به عنوان یک صبحانه خوشمزه و یا یک میان وعده مغذی استفاده می گردد. کشمش، گردو و کنجد نیز می تواند به عنوان طعم دهنده های عالی در نان شیرمال استفاده گردد.

حلوا زرده همدان

یکی از بهترین شیرینی های این شهر حلواهای خوشمزه این شهر می باشد. حلوا زرده نیز جزو معروف ترین شیرینی های این شهر به شمار می رود که به خاطر مقوی بودن آن خواستار زیادی دارد. مطمئنا نمی توانید در هیچ یک از استان های ایران حلوا زرده خوشمزه و چیزی که اصل همدان است را پیدا کنید. نکته مهم و وجه تمایز این حلوا با سایر حلواها همان طور که از اسم آن تعیین است وجود زرده تخم مرغ می باشد. در این حلوا از زرده تخم مرغ استفاده می گردد و از سفیده های آن نیز برای پخت انگشت پیچ استفاده می نمایند و از هدر رفتن حتی یک مقدار کوچک از مواد نیز جلوگیری می نمایند.

این ها بهترین و خوشمزه ترین شیرینی های همدان بودند. پیشنهاد خبرنگاران به شما امتحان آنها در سفر به این استان زیبا می باشد تا طعمی بیاد ماندنی را از سفر خود به همراه داشته باشید.

شیرینی های همدان

مردم ایران شیرینی را دوست دارند پس به هر شهری که سفر می کنید با تعداد زیادی از شیرینی های محلی روبرو خواهید شد که جزوی از فرهنگ آنها است. امروز خبرنگاران شما را با شیرینی های همدان آشنا می نماید. در سفر خود به شهر همدان خوردن این شیرینی های خوشمزه را به هیچ عنوان از دست ندهید. البته مراقب سلامتی خود نیز باشید.

کماج از شیرینی های همدان

یک شیرینی کاملا بومی و خوشمزه که به عنوان یک عصرانه بی نظیر حتما باید با چای تازه دم میل گردد. اگر از کنار کماج پزی ها در همدان عبور کنید بوی کماج داغ و تازه هوش از سر شما خواهد برد. نکته جالب این است که کماج به ثبت ملی نیز رسیده است. پس حتما در ابتدای رسیدن به همدان از بین تمام شیرینی های همدان به سراغ کماج بروید.

انگشت پیچ از شیرینی های همدان

این شیرینی را می توانید جزو قدیمی ترین شیرینی های این شهر در نظر بگیرید که طرز تهیه آن نسل به نسل و سینه به سینه گشته است تا به ما رسیده است. معمولا زمان پخت آن توسط خانم خانه در ماه رمضان و نزدیک افطار بوده است. مواد اولیه تشکیل دهنده این شیرینی خوشمزه عبارت است از: شکر، گلاب، سفیده تخم مرغ، جوهر لیمو و آب. اسم جالب این نوع شیرینی نیز به خاطر نوع آن است که کمی کش می آید و در ظروف کوچک و توسط قاشق خورده می گردد. البته در زمان قدیم با انگشت می خورده اند و از این رو به آن انگشت پیچ می گویند. جالب است که انگشت پیچ نیز توانسته است به ثبت ملی برسد و به یکی از معروف ترین شیرینی های همدان و ایران تبدیل گردد.

باسلوق

باسلوق یکی از خوشمزه ترین شیرینی ها است که البته نمونه های آن را می توانید در سایر استان ها نیز پیدا کنید که به روش های دیگری درست می شوند. تنها نکته ای که سبب تفاوت بین باسلوق ها در نقاط مختلف ایران می گردد طعم و عطر آنها می باشد. بعضی از استان ها انواع خاصی را به یاری ادویه جات مخصوص خود درست می نمایند که از همین رو باعث اختصاصی شدن طعم آن شیرینی می گردد. بیشترین زمان مورد مصرف قرار دریافت این شیرینی در ایام نوروز می باشد.

برساق

یکی دیگر از انواع مختلف و متنوع شیرینی های همدان برساق است. این شیرینی خوشمزه فقط در همدان درست نمی گردد بلکه استان های دیگری نظیر کرمانشاه، ایلام و لرستان نیز این شیرینی را درست می نمایند. ولی هیچگاه نمی توانید برساق مربوط به دو استان را با یک طعم و مزه بچشید و این مورد نیز در دستور پخت و ادویه آن نهفته است. ترکیبات این شیرینی خوشمزه نیز شامل: آرد، شکر، روغن، تخم مرغ، شیر، نمک و ادویه های مختلف می باشد. بعد از این که خمیر برساق آماده شد آن را در روغن سرخ می نمایند. پیشنهاد خبرنگاران این است که در بین شیرینی های همدان برساق را حتما بعد از کماج در صندلی دوم امتحان کنید

نان شیرمال

شیرمال ها نیز در واقع به صورت گسترده ای در تمام ایران پخته می شوند. هر استان بسته به موادی که به صورت طبیعی دارد از آنها در این نان استفاده می نمایند. در بین شیرینی های همدان نیز می توانید شیرمال را پیدا کنید. یکی از بهترین و مقوی ترین شیرینی های که به عنوان یک صبحانه خوشمزه و یا یک میان وعده مغذی استفاده می گردد. کشمش، گردو و کنجد نیز می تواند به عنوان طعم دهنده های عالی در نان شیرمال استفاده گردد.

حلوا زرده همدان

یکی از بهترین شیرینی های این شهر حلواهای خوشمزه این شهر می باشد. حلوا زرده نیز جزو معروف ترین شیرینی های این شهر به شمار می رود که به خاطر مقوی بودن آن خواستار زیادی دارد. مطمئنا نمی توانید در هیچ یک از استان های ایران حلوا زرده خوشمزه و چیزی که اصل همدان است را پیدا کنید. نکته مهم و وجه تمایز این حلوا با سایر حلواها همان طور که از اسم آن تعیین است وجود زرده تخم مرغ می باشد. در این حلوا از زرده تخم مرغ استفاده می گردد و از سفیده های آن نیز برای پخت انگشت پیچ استفاده می نمایند و از هدر رفتن حتی یک مقدار کوچک از مواد نیز جلوگیری می نمایند.

نتیجه‌گیری:

شیرینی‌های همدان، با اصالت و طعمی خاص، تنها خوراکی نیستند، بلکه بخشی از تاریخ و فرهنگ این استان به شمار می‌روند. از کماج گرم و تازه گرفته تا حلوا زرده مقوی، هر کدام بازتابی از ذوق و هنر مردم همدان هستند که در طول زمان حفظ شده‌اند. چشیدن این شیرینی‌ها در سفر به همدان، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی را برایتان رقم خواهد زد. پس اگر به این شهر تاریخی سفر کردید، فرصتی فراهم کنید تا طعم این میراث خوشمزه را از نزدیک احساس کنید و خاطره‌ای ماندگار از این سفر به همراه داشته باشید.

انتشار: 23 دی 1403 بروزرسانی: 23 دی 1403 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 1996

به "شیرینی های همدان: طعم بی نظیر سنت در قلب تاریخ ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرینی های همدان: طعم بی نظیر سنت در قلب تاریخ ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید