روش های مختلف زایمان بدون درد

به گزارش انوار بلاگ، زایمان بدون درد یکی از عباراتی است که این روزها به لطف داروها و روش های مختلف کاملا امکان پذیر است و می تواند دردهای زایمان را تا حد زیادی کاهش داده یا آن را به طور کامل از بین ببرد. در این روش ها شما همچنان هوشیار خواهید بود و می توانید به محض تولد فرزندتان او را در آغوش بگیرید.

روش های مختلف زایمان بدون درد

آرامبخش ها و خواب آورها

آرامبخش ها و خواب آورها، موادی هستند که باعث بی حسی جزئی یا کلی می شوند و رایج ترین مسکن هایی هستند که برای زایمان به کار می فرایند. بی حسی کلی که این روزها به ندرت برای زایمان به کار می رود، فقط در مواردی که نیاز به جراحی اورژانسی و سزارین است و وقتی برای بی حسی موضعی (نخاعی)، استفاده می شوند. البته در زایمان طبیعی سختی که بچه در شرایط بریچ است و برای بیرون کشیدن سر بچه از کانال زایمان هم کاربرد دارد. این داروها خیلی سریع کل بدن (و فکر) را به خواب وامی دارد. این داروها همان موادی هستند که برای جراحی قلب یا کلیه استفاده می گردد.

این آرامبخش ها معمولا به صورت استنشاقی و گاهی هم با تزریق وریدی (یا حتی ترکیبی از هردو) به کار می فرایند.

اپیدورالاین نوع بی حسی دقیقا داخل ستون فقرات تزریق می گردد بنابراین وارد جریان خون نمی گردد و خطری برای فرزندتان ندارد. حدودا دو سوم مادرانی که زایمان طبیعی یا سزارین را در بیمارستان تجربه می نمایند، اپیدورال روش انتخابی شان است.

در این روش متخصص بیهوشی یک کاتتر نازک (سوند) وارد کمر شما نموده و ماده بی حسی را تزریق می نماید. اگر از قبل تصمیم تان را گرفته اید، بی معطلی این روش انجام می گردد اما متخصصان زنان و زایمان معمولا 15 دقیقه یا بیشتر صبر می نمایند و بعد سراغ این روش می فرایند. البته از آنجا که یک کاتتر حاوی ماده بی حسی هم وارد مجاری ادرارتان شده تا هیچ درد و احساسی در ناحیه پایین تنه نداشته باشید، متوجه نخواهید شد چه زمانی نیاز به استفاده از سرویس بهداشتی دارید!

در زایمان اپیدورال، به محض تزریق ماده بی حسی، تمام ناحیه پایین تنه تان از جمله اعصاب رحم، بی حس می گردد. بنابراین درد ناشی از انقباضات رحمی را متوجه نمی شوید. البته برخی ها فشاری در ناحیه رحم حس می نمایند. برخی ها هم برای زور زدن مشکل پیدا می نمایند اما خیلی ها هم با این روش مسئله ای ندارند.

احساس سرما و بی حسی در یک طرف بدن از جمله دیگر احساساتی است که در روش اپیدورال ایجاد می گردد.

اما یادتان باشد بر خلاف روش بیهوشی کلی، فرزندتان در روش زایمان با اپیدورال در معرض دارو قرار نمی گیرد.

روش اپیدورال نخاعی ترکیبی روش دیگری است که در برخی بیمارستان ها انجام می گردد. به خاطر مکان تزریق ماده بی حسی، شما همچنان می توانید عضلات پاهایتان را حس نموده و از آنها بهره ببرید. اگر احساس کنید به مسکن بیشتری نیاز دارید، داروی بیشتری به وسیله کاتتر به شما تزریق خواهد شد.

اسپاینالاسپاینال (Spinal) هم نوعی بی حسی نخاعی است که با یک تزریق به سرعت بی حسی ایجاد می نماید و درد پایین تنه را برای مدت زمان مشخصی از بین می برد.

از این روش بی حسی برای از بین بردن درد زایمان، طبیعی یا سزارین، استفاده می گردد. برای این کار متخصص بیهوشی سوزن را وارد محل دقیقی در خارجی ترین لایه محافظ نخاع یعنی دورا (Dura) می نماید و تزریق داروی بی حسی را انجام می دهد؛ در نهایت هم سوزن از ستون فقرات خارج می گردد.

البته اندازه داروی تزریقی در اسپاینال برای زایمان طبیعی با سزارین فرق دارد. به این ترتیب که در هر دو حالت، بعد از این تزریق، غیر از یک سوزش اولیه شما دیگر دردی نخواهید داشت، مگر کمی احساس فشار که آن هم طبیعی است. اما در زایمان طبیعی با اسپاینال، ممکن است شما متوجه انقباضات رحمی خود باشید و حتی بتوانید جابجا شوید بدون اینکه دردی احساس کنید اما در اسپاینال مربوط به سزارین، شما نمی توانید حرکتی داشته باشید و تمام ناحیه زیر شکم تان بی حس می گردد.

از جمله مزایای اسپاینال می توان به تسکین سریع و کامل درد و دریافت کم دارو به وسیله جنیناشاره کرد اما عوارضی مثل نیاز به آنالیز مداوم شرایط سلامت جنین، سخت تر شدن فرایند زایمان طبیعی، کاهش فشار خون، احساس خارش در ناحیه تزریق و حالت تهوع دارد.

به خاطر همین عوارض است که این روش برای مادرانی که فشارخون شان (به هر دلیلی) پایین است، مشکل اختلال انعقاد خون، عفونت خونی، سابقه حساسیت به داروهای بی حسی موضعی داشته یا از داروهای رقیق نماینده خون استفاده می نمایند، مناسب نیست.

تفاوت اپیدورال و اسپاینالهمانطور که گفته شد در روش اپیدورال، داروی بی حسی به فضای بیرونی اطراف نخاع و به صورت مداوم و تدریجی تزریق می گردد اما ماده بی حسی در روش اسپاینال، به یکباره و مستقیم داخل مایع نخاعی تزریق می گردد. به همین دلیل بی حسی سریع و کامل انجام می گردد و فقط چند ساعت دوام دارد.

بنابراین در مواردی که نیاز اورژانسی به سزارین وجود دارد یا در مواردی که فرایند پیشرفت زایمان طبیعی سریع است و هر لحظه ممکن است موعد زایمان برسد، با توجه به اینکه کاتتر اپیدورال از قبل در ستون فقرات قرار نگرفته، فرصتی برای اپیدورال نخواهد بود و پزشک می تواند از روش اسپاینال استفاده کند.

منبع: نی نی سایت

منبع: راسخون
انتشار: 14 آبان 1400 بروزرسانی: 14 آبان 1400 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 11404

به "روش های مختلف زایمان بدون درد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های مختلف زایمان بدون درد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید