خواص آجیل و خشکبار؛ مصرف آجیل چه خواص و مضراتی دارد؟
به گزارش انوار بلاگ، مصرف آجیل باعث تقویت بنیه بدن می شود و اثر فوق العاده ای در کاهش کلسترول، سلامت ماهیچه های قلب، افزایش قدرت ذهن و درمان کم خونی دارد. با این وجود مصرف بیش از حد آجیل در نوروز می تواند باعث چاقی، مسائل قلبی و آسیب دندان ها شود. در این مطلب با خواص آجیل ها و مضرات مصرف آن ها آشنا خواهید شد.
خبرنگاران | سرویس سلامت - این روزها که به عید نوروز نزدیک می شویم، مردم گرایش بیشتری به مصرف آجیل دارند. متخصصان تغذیه معتقدند، مصرف آجیل و مغزهای گیاهی برای درمان بیماری ها و تقویت بنیه بدن مفید است و مصرف متعادل و به اندازه آن، اثر فوق العاده ای در کاهش کلسترول، پیشگیری از سرطان، سلامت ماهیچه های قلب، افزایش قدرت ذهن و هوش و درمان کم خونی فقر آهن دارد. البته زمانی که همین آجیل به طور اصولی و متعادل مصرف نگردد، ممکن است اثرات معکوسی به جا گذاشته و به ضرر سلامتی تمام شوند. در این بخش از خبرنگاران به بررسی خواص آجیل ها و مضراتی که ممکن است مصرف آن برای شما به همراه داشته باشد آشنا خواهید شد. لطفا با ما همراه شوید.
خواص آجیل
آجیل هایی که در ایام عید نوروز مصرف می شوند غالبا شامل پسته، فندق، بادام، بادام هندی، گردو و تخمه هستند. غالب مغزهای گیاهی دارای طبع گرم هستند و سرشار از عناصر غذایی و ویتامین های ضروری برای بدن می باشند. به طورکلی این آجیل ها برای سلامت قلب و عروق، مبارزه با سرطان، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و پوکی استخوان مفیدند. در جدول زیر به تفکیک خواص درمانی هریک از آجیل های مصرفی در نوروز گرداوری شده است.
نوع آجیل | خواص آجیل ها |
پسته | خواص پسته
|
بادام | خواص بادام
|
بادام هندی | خواص بادام هندی
|
فندق | خواص فندق
|
گردو | خواص گردو
|
تخمه ژاپنی |
|
مضرات آجیل (موارد احتیاطی، عوارض جانبی و منع مصرف)
علیرغم خواص فروان آجیل، مصرف بیش از حد آنها می تواند اثرات متضادی بر سلامت افراد به جا بگذارد، به ویژه آنکه غالبا آجیلی که در نوروز مورد مصرف قرار می گیرد از انواع آجیل بو داده و شور است. عوارض ناشی از مصرف زیاد آجیل عبارتند از:
- اضافه وزن و چاقی: خوردن حجم بالایی از آجیل ها به دلیل میزان چربی و کالری بالای این مغزهای گیاهی، باعث افزایش وزن و چاقی می گردد.
- افزایش چربی، فشار خون و احتمال بیماری های قلبی: آجیل های بو داده غالبا شور هستند و باعث بالا رفتن فشار خون می شوند. چربی بالا به همراه افزایش فشار خون خطر بیماری های قلبی و حمله قلبی را فزایش می دهد.
- حساسیت: طبع گرم آجیل و وجود برخی مواد آلرژی زا به ویژه در بادام زمینی می تواند در افراد مستعد ایجاد حساسیت و بروز جوش و آکنه کند و در مواردی حتی می تواند کشنده باشد و ایجاد شوک های آنافیلاکتیک کند.
- مسائل گوارشی: یکی از شایع ترین مضرات مصرف آجیل، بروز مسائل گوارشی مانند نفخ معده و ایجاد گاز در دستگاه گوارش است و در موارد افراط بیش از اندازه منجر به اسهال می گردد.
- آسیب به دندان ها: مصرف زیاد آجیل به ویژه انواع تخمه، باعث آسیب به دندان ها شده و سبب تحلیل و از بین رفتن آن ها می گردد و می تواند زمینه ساز تغییر رنگ دندان ها نیز گردد.
درپایان توصیه می کنیم با توجه به اینکه این روزها در بازار انواع آجیل ها وجود دارند، لازم است بتوانید آجیل تقلبی را از نوع سالم آن تشخیص دهید. همچنین توجه داشته باشید، آجیل های نوروزی به دلیل روغن زیادی که دارند خیلی زود فاسد می شوند که باید قبل از خرید آجیل با خوردن چند دانه از آن ها از کیفیت طعم و تازه بودنش اطمینان حاصل کنید و در صورت تازه نبودن، از خرید آجیل منصرف شوید.
منبع: setare.comsahandblog.ir: سهندبلاگ، سیستم مدیریت محتوای سهند
gigablog.ir: گیگابلاگ | با سیستم مدیریت محتوای گیگابلاگ همه وبسایت دارن