توصیه های تغذیه ای برای روزه داران در ماه مبارک رمضان
به گزارش انوار بلاگ، یک متخصص تغذیه در مورد تغذیه روزه داران در ماه مبارک رمضان و اهمیت مصرف میوه و سبزیجات، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش، محمدعلی کشاورز متخصص تغذیه، در مورد تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان، گفت: افراد روزه دار باید در وعده های سحر و افطار تعادل را رعایت نموده و از پرخوری پرهیز نمایند. در این میان تنها جوانان و نوجوانان به علت در سن رشد بودن می توانند همراه با وعده افطار، شام نیز میل نمایند.
وی اضافه نمود:، اما افراد بزرگسال بهتر است افطار خود را با مایعات گرم از جمله شیر و چای باز نموده و به جای صرف وعده شام، از غذا های سبک همانند سوپ، آش و لقمه ها استفاده نمایند و در صورت تمایل به صرف شام، حتماً چندین ساعت پس از افطار مصرف شود.
این متخصص تغذیه با تاکید بر مصرف سبزیجات گفت: بهتر است در این ایام از آش و سوپ های سبزیجات استفاده شود چرا که سبزیجات به علت داشتن پتاسیم موجب نشاط و سرحالی روزه داران در طول روز می شود.
کشاورز در مورد مصرف زولبیا و بامیه نیز شرح داد: حلوا و شیرینی هایی همانند زولبیا و بامیه به علت سنگین بودن به بدن آسیب می زنند و باید به صورت بسیار مختصر مصرف شود. بهتر است روزه داران به جای استفاده از این شیرینی ها، از خرما که برترین ماده قندی مناسب افطار است، استفاده نمایند. خرما نیز به علت داشتن املاح و ویتامین برترین ماده قندی برای افطار است.
وی تاکید نمود: روزه داران سعی نمایند بعد از افطار به جای صرف وعده های سنگین غذایی، حتماً میوه مصرف نمایند. مصرف میوه به علت داشتن املاح، نمک و الکترونیک های لازم برای بدن، لازم است.
کشاورز با بیان اینکه برخی به اشتباه در ماه رمضان تصور می نمایند که سه تا 5 کیلو وزن کم نموده اند، شرح داد: این یک تصور غلط و کاهش وزن کاذب است که به علت کاهش آب و قند ذخیره شده در کبد، وزن بدن کاهش می یابد. این در حالی است که چندین هفته پس از ماه رمضان این وزن دوباره باز می شود.
وی با اشاره بر لزوم پرهیز از پرخوری تاکید نمود: متأسفانه بسیاری از افراد در ماه رمضان چاق شده و چربی خون آن ها بالا می رود که علت این امر پرخوری و عدم صرفه جویی در استفاده از مواد قندی است. در نتیجه توصیه می شود هموطنان در مصرف این مواد توجه داشته و بیش تر از خرما استفاده نمایند.
منبع: مهر
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان