بهبودیافتگان کرونا کم آبی بدن را با نوشیدن آب جبران نمایند

به گزارش انوار بلاگ، متخصص تغذیه با اشاره به ضرورت تقویت سیستم ایمنی بدن بهبودیافتگان کرونا گفت: بیماران کووید-19 پس از بهبود باید با مصرف آب و مایعات بدن را هیدراته نگه داشته و آب از دست رفته را بازگردانند.

بهبودیافتگان کرونا کم آبی بدن را با نوشیدن آب جبران نمایند

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، خدیجه رحمانی روز چهارشنبه در مورد رژیم غذایی بهبودیافتگان کرونا گفت: بهبودیافتگان این بیماری پس از گذار از دوران نقاهت عمدتا با ضعف سیستم ایمنی بدن روبرو می شوند و تحلیل این انرژی در بدن باید به وسیله یک رژیم غذایی صحیح جبران شود.

وی توضیح داد: رژیم غذایی این جمعیت باید شامل تمام گروه های غذایی اعم از مواد مغذی، پروتئین ها، ریزمغذی ها، ویتامین و مینرال ها بوده و روزانه از هر 4 گروه اصلی غذایی استفاده شود.

رحمانی ادامه داد: از گروه نان و غلات حداقل 6 تا 11 واحد باید مصرف و میزان دقیق این احتیاج با توجه به سیستم بدنی هر شخص می تواند با مراجعه به متخصصین تغذیه هم معین شود.

وی اضافه نمود: در مصرف این گروه غذایی (نان وغلات) باید متمرکز بر نان سبوس دار بوده و از مصرف آرد سفید و تمام فرآورده های آن اعم از شیرینی جات و فرآورده های نشاسته ای پرهیز شود.

رحمانی ادامه داد: گروه پروتئین هم شامل گوشت، تخم مرغ و حبوبات است که باید روزانه 2 تا 3 واحد مصرف شود.

وی یادآور شد: مهمترین منبع تامین ویتامین ها و مواد معدنی هم میوه جات و سبزیجات رنگین است که باید حداقل 5 واحد در طول شبانه روز (به صورت خام و پخته) مورد استفاده قرار بگیرد.

به گفته این دکتری تخصصی تغذیه، انواع ریزمغزها هم از منابع اصلی تامین ویتامین ها بوده که بهبودیافتگان کرونا باید روزانه 30 تا 50 گرم (یک مشت) استفاده نمایند.

وی بعلاوه با بیان اینکه در هر وعده غذایی یک واحد از سبزیجات پخته هم به منظور تامین این ویتامین استفاده شود، گفت: مجموع صیفی جات در فرهنگ ایرانی جزو سبزیجات محسوب شده و از گروه میوه ها هم حداقل 2 تا 3 واحد در طول 24 ساعت باید مصرف شود.

رحمانی در ادامه با اشاره به قند موجود در میوه ها یادآور شد: در مصرف میوه جات اما به علت قند موجود افراط نشود، میوه های رنگین به خصوص در فصل تابستان به منظور تقویت سیستم ایمنی و حفظ آب بدن لازم است، اما به منظور جلوگیری از ابتلا به قند نباید بیش از میزان مصرف شود.

این متخصص تغذیه تاکید نمود: میوه ها باهم و بعلاوه همراه با وعده غذایی ناهار و شام هم مصرف نشود و در فاصله زمانی بین وعده های غذایی باید مورد استفاده قرار بگیرد.

رحمانی اضافه نمود: گروه لبنیات هم از مهمترین گروه های غذایی برای بهبود یافتگان کووید-19 است که در تامین ریزمغذی ها نقشی اساسی ایفا می نماید. این گروه هم حداقل سه واحد در طول شبانه روز باید مصرف شود.

وی یادآور شد: گاه در طب سنتی شیر را به علت طبع سرد در گروه لبنیات به اشتباه حذف می نمایند، در حالی که این ماده خوراکی باید در رژیم غذایی لحاظ شده و به منظور کاهش طبع سرد آن می تواند با عسل و خرما مورد استفاده قرار بگیرد.

روغن زیتون به اسم روغن اصلی رژیم غذایی استفاده شود

این رژیم درمانگر ادامه داد: در استفاده از چربی ها هم ترجیحا روغن زیتون به اسم روغن اصلی رژیم غذایی استفاده و سایر روغن ها نظیر کنجد و... در کنار این روغن مصرف شود. بعلاوه چربی جامد در رژیم غذایی صحیح باید حذف و فقط از چربی های مایع استفاده شود.

وی توضیح داد: پس از گذار از دوران نقاهت از فست فودها، آب میوه و نوشابه های صنعتی هم خودداری شود و بدن به وسیله مصرف مایعات طبیعی به ویژه آب هیدراته نگه داشته شود.

کاهش احساس تشنگی از سن 50 سالگی

وی با اشاره به ضرورت مصرف آب در بهبودیافتگان کرونا گفت: احساس تشنگی معمولا از سن 50 سالگی کاهش می یابد، بنابراین با افزایش سن نباید منتظر احساس تشنگی و سپس مصرف آب ومایعات بود. در دوران کرونا، نقاهت و بعلاوه پس از بهبود باید با مصرف آب فراوان بدن را هیدراته نگه داشته و از این طریق سیستم ایمنی را در مواجهه با عوامل بیماری زا تقویت کرد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تا به امروز حدود 146 میلیون نفر را در جهان به طور قطعی مبتلا نموده و حدود سه میلیون نفر هم بر اثر بیماری کووید 19 جان خود را از دست داده اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی به وسیله دهان، بینی و چشم منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مسائل گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس هم دچار بیماری خفیف می شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر شده، نگرانی های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 4 مرداد 1400 بروزرسانی: 4 مرداد 1400 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 10096

به "بهبودیافتگان کرونا کم آبی بدن را با نوشیدن آب جبران نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهبودیافتگان کرونا کم آبی بدن را با نوشیدن آب جبران نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید