گیاه دارویی که سلامت استخوان را بهبود می بخشد
به گزارش انوار بلاگ، اضافه کردن برگ های مریم گلی به رژیم غذایی، میزان ویتامین K بدن را افزایش داده و سلامت استخوان را بهبود می بخشد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران ،تأثیر گیاه مریم گلی بر سلامت انسان باورنکردنی است. مریم گلی که از نظر علمی با نام سالویا آفیشینالیس شناخته می گردد، ارتباط نزدیکی با رزماری دارد. آن ها اغلب گیاهان خواهر محسوب می گردد.
در حقیقت، بسکمک از مزایای مریم گلی از اسید رزمارینیک، ترکیب آلی موجود در رزماری، حاصل می گردد که آن را قدرتمند می کند. علی رغم شباهت های زیاد، تمایز مریم گلی از این نظر است که یک درختچه همیشه سبز با ساقه های چوبی و گل های بنفش-آبی است که در منطقه مدیترانه یافت می گردد.
از مزایای مهم مریم گلی می توان به توانایی آن در بهبود عملکرد مغز، کاهش التهاب، جلوگیری از بیماری های مزمن، تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم هضم، تسکین شرایط پوستی، تقویت استخوان ها، کندی بروز اختلالات شناختی و جلوگیری از دیابت اشاره کرد.
مریم گلی چیست؟
استفاده سنتی از مریم گلی در پزشکی کاملاً مستند است و به هزاران سال قبل برمی گردد. در ابتدا برای درمان گزش مار، تقویت باروری زنان و سایر موارد استفاده می شد. به طور معمول، به دلیل طعم فلفلی به غذا های شور اضافه می گردد و ماده اصلی بسکمک از وعده های غذایی است.
مزایای مریم گلی برای سلامتی به شرح زیر است:
تقویت شناخت
تحقیقاتی که در مجله داروسازی بالینی و درمانی انجام شده است، نشان داده است که حتی مقدار کمی از عصاره مریم گلی، چه استنشاق و چه مصرف آن، می تواند به تسکین علائم بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط کمک کند و توانایی های یادآوری و حفظ حافظه را در افراد افزایش دهد.
درمان التهاب
یک مطالعه در مجله اتنو فارماکولوژی ادعا می کند که مریم گلی توانایی درمان بسکمک از بیماری های موضعی را دارد که از التهاب ناشی می شوند. جویدن برگ مریم گلی همیشه دلپذیرترین درمان نیست، زیرا عطر و طعم آن بسیار شدید است اما این موثرترین راه برای به دست آوردن ترکیبات آلی موجود در سیستم شماست.
دم کرده مریم گلی به رفع التهاب دستگاه تنفسی یا دستگاه گوارش کمک می کند. اثرات ضد التهابی بر روی مواردی مانند آرتروز و نقرس و التهاب عمومی سیستم قلبی عروقی ایجاد شده است. اخیراً، مطالعات نشان داده اند که مریم گلی ممکن است اثرات ضد التهابی مفیدی در حوزه دندانپزشکی داشته باشد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
می توانید از مریم گلی برای کاهش یا جلوگیری از عفونت های باکتریایی و ویروسی که از طریق پوست به بدن حمله می کنند، استفاده کنید. ما اغلب به فکر بیماری هایی هستیم که از طریق بینی یا دهان وارد بدن ما می گردد، اما پوست نیز می تواند به خطر بیفتد. یک کرم موضعی که شامل مریم گلی باشد می تواند یک خط دفاعی در برابر ناقل بیماری باشد.
بهداشت دهان و دندان
یک کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی منتشر شده در مجله میکروبیولوژی ایران به این نتیجه رسید که دهان شویه عصاره مریم گلی عمل ضد باکتریایی علیه استرپتوکوک موتانس در پلاک دندان انجام می دهد. علاوه بر این، شستشوی دهان با مریم گلی می تواند به عنوان مکمل روش های متداول کنترل پلاک در برابر حفره های دندانی استفاده گردد.
بهبود سلامت استخوان
یکی از نادیده گرفته شده ترین مزایای مریم گلی، سطح بالای ویتامین K آن است، یک ویتامین ضروری برای بدن که معمولاً در غذا ها یافت نمی گردد. ویتامین K یک عنصر مهم در ایجاد تراکم استخوان و اطمینان از یکپارچگی استخوان های ما با افزایش سن است. افزودن برگ مریم گلی به رژیم غذایی می تواند سطح ویتامین K شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
مراقبت از علائم یائسگی
یافته های مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی تحقیقات پزشکی و علوم بهداشتی نشان داد که عصاره مریم گلی به طور قابل توجهی از فراوانی، شدت و مدت زمان گرگرفتگی و تعریق شبانه می کاهد. از این رو، علائم یائسگی را در زنان یائسه بهبود می بخشد. به طور حتم، این گیاه بی خطر و موثر، درمانی برای علائم یائسگی است.
مراقبت از پوست
با استفاده از برگ مریم گلی می توان یک محلول محلی گیاه ایجاد کرد که در برابر برخی از بیماری های پوستی از جمله اگزما، پسوریازیس و آکنه موثر است. اگر مرتباً از عصاره ها و نمک های مریم گلی در مناطق ملتهب یا آسیب دیده استفاده کنید، این لکه های ناخوشایند به سرعت تسکین می یابند.
کنترل دیابت
طبق یک مطالعه تحقیقاتی که در سال 2006 در مجله تغذیه انگلیس منتشر شد، مریم گلی یک گیاه موثر است که به مدیریت دیابت کمک می کند. از نوسانات عمده قند خون جلوگیری می کند که می تواند به جلوگیری از شروع دیابت نوع 2 کمک کند یا حداقل در صورت بروز بیماری، آن را مدیریت کند.
کمک به هضم غذا
تصور می گردد رزمارینیک اسید که در مریم گلی یافت می گردد، به عنوان یک ماده ضد التهابی برای معده عمل می کند، از اسپاسم معده جلوگیری می کند و از بروز اسهال و ورم معده می کاهد. افزودن آن به وعده های غذایی ممکن است کل فرایند هضم شما را به حالت اولیه برگردانده و التهاب را در کل روده کاهش دهد.
نحوه استفاده از مریم گلی
گونه های مریم گلی در دارو های باستان برای تسکین درد، التهاب، عفونت باکتریایی و ویروسی و ... استفاده شده است. گونه های مریم گلی به عنوان ابزاری برای تولید دارو در نظر گرفته می شوند. گونه های مریم گلی ممکن است درمان های جدیدی برای تسکین یا درمان بیماری های مختلف مانند افسردگی، چاقی، دیابت، لوپوس، بیماری های قلبی و سرطان فراهم کند.
مریم گلی به عنوان یک نوع گیاه آلرژی زا تلقی نمی گردد اما در خانواده نعناع هاست، بنابراین کسانی که واکنش های آلرژیک نسبت به اعضای آن خانواده گیاهی دارند، باید قبل از افزودن آن به رژیم غذایی خود با دکتر مشورت کنند.
منبع: جام جم آنلاین