پیگیری دادستانی برای دلیل تخریب محوطه تاریخی چگاسفلی
به گزارش انوار بلاگ، سیدحکمت الله موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به اتفاقات چند روز گذشته در محوطه باستانی چگاسفلی، گفت: این محوطه تاریخی یکی از محوطه های ارزشمند در استان خوزستان است که با تشکیل پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی در منطقه از سال های گذشته موضوع صیانت و حفاظت از این محوطه همیشه در دستور کار بوده به گونه ای که کمترین میزان تعرض و تخریب در این محوطه مشاهده شده است، یکی دو مورد ساخت وساز غیرمجاز در سال های پیش نیز در گذشته متوقف شده که پرونده آن ها در حال گذراندن سیر قانونی و قضائی و صدور رأی است.

او خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که به منظور جدول کشی برای دفع آب های سطحی و بهسازی روستای مستقر بر این تپه تاریخی در چند روز گذشته رخ داده، اگرچه رسیدگی به موضوع های مرتبط با بهسازی روستا و محل اسکان اهالی روستا، موضوع مهم و حقی است و باید به آن توجه گردد اما این اقدام خلاف ضوابط مصوب و ابلاغ شده محوطه مذکور است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ادامه داد: در ضوابط مذکور تعیینا قید شده که هرگونه اجرا کانال، حفر چاه، تاسیسات آب و فاضلاب، تسطیح و سامان دهی آب های سطحی ممنوع است.
او اضافه نمود: روز پنجشنبه هفته گذشته به محض اطلاع از حضور بیل مکانیکی در این محوطه باستانی، به موضوع ورود پیدا کردیم و کار متوقف شد. با این حال در روز آدینه نیز مجدداً فعالیت غیرمجاز ادامه پیدا کرد که با حضور مأموران نیروی انتظامی و یگان حفاظت میراث فرهنگی از ادامه کار آن ها جلوگیری به عمل آمد.
موسوی خاطرنشان کرد: اتفاقی که در این محوطه تاریخی روی داده، غیرقانونی است و این اداره کل به صورت جدی و بدون هیچ گونه اغماضی این موضوع را دنبال می نماید و در همین خصوص شکایت رسمی نیز صورت گرفته است که شاهد همکاری بسیار خوب دستگاه قضائی در این باره هستیم.
او یادآور شد: با تأکید اداره کل استان و حمایت فرماندار شهرستان، عملیات جدول کشی در این محوطه تاریخی متوقف شده است، با توجه به شکایت صورت گرفته، گروهی از باستان شناسان برای آنالیز میزان آسیب به این محوطه تاریخی، در محل حضور خواهند یافت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان خاطرنشان کرد: در آنالیز های صورت گرفته تعیین شد، پی کنی موصوف به عرض حدود یک متر و به عمق متوسط 25 سانتی متر و در دو جداره جاده و خیابان ورودی به روستا به طول تقریبی 150 متر حفر شده است با این حال از آن جایی که کار غیرقانونی است، این اداره کل موضوع را به صورت جدی در دستور کار قرار داده است.
مهر نوشت، او گفت: در سال 1396 با حضور معاون میراث فرهنگی کشور و مدیران ارشد سازمان وقت، استاندار و مدیرکل وقت استان در راستای تکریم اهالی فرهنگ دوست روستا، مقررشد که محل جدیدی برای اهالی روستا و انتقال روستاییان با ایجاد امکانات بهتر رفاهی در دستور کار قرار گیرد، در همین خصوص از سوی پایگاه مطالعات اولیه برای جابه جایی روستا به محلی خارج از عرصه تاریخی انجام و مکاتبات متعددی در این خصوص با بنیاد مسکن صورت گرفت، امید است با کوشش و همکاری سایر ارگان ها این مهم هرچه زودتر محقق شده و علاوه بر انتقال روستاییان به محلی جدید با تمام امکانات رفاهی، عرصه تاریخی چگاسفلی برای فصل های جدید کاوش های باستان شناسی و حفاظت بیش از پیش محیا گردد.
منبع: گردشبان