پشت پرده گرانی گوشت چه بود؟
به گزارش انوار بلاگ، پشت پرده گرانی گوشت قرمز چیست و آیا اندازه فراوری گوشت قرمز در کشتارگاه های کشور در این رشد قیمت اثرگذار بوده است؟
به گزارش اکوایران، عرضه گوشت برای پنجمین ماه متوالی کاهش یافت و به کمترین سطح خود طی دست کم 11 ماه اخیر رسید. همزمان با کاهش عرضه، میانه قیمت گوشت قرمز نیز در ماه های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
نتایج طرح آمارگیری کشتار دام کشتارگاه های رسمی کشور حاکی از آن است که عرضه گوشت قرمز در بهمن امسال به 39 هزار تن رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل 24 درصد و نسبت به دی ماه امسال 5 درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش میزان فراوری گوشت در بهمن 1401 نسبت به بهمن سال قبل، برای گوسفند و بره 22 درصد، برای بز و بزغاله 13 درصد، برای گاومیش و بچه گاومیش 20 درصد و برای شتر و بچه شتر 3 درصد کاهش داشته است.
روند عرضه گوشت قرمز در 6 سال اخیر
ارزیابی روند فراوری گوشت قرمز در شش سال اخیر نشان دهنده آن است که عرضه گوشت در بهمن سال 1396 معادل 33 هزار تن بوده که این رقم در در سال 1397 با کاهش شدید رو به رو شد و به حدود 26 هزار تن رسید. این رقم، اما از سال 1398 مجددا صعودی شد و این روند تا سال 1400 ادامه داشت؛ به طوری که عرضه گوشت قرمز در بهمن 1400 به رکورد 51 هزار تن سید. در سال 1401 بار دیگر شاهد روند نزولی بودیم و در واقع امسال به کمترین میزان در دو سال گذشته رسیده است.
پشت پرده گرانی گوشت
بعضی کارشناسان، کاهش عرضه گوشت را یکی از دلایل اصلی رشد قیمت این کالا می دانند. آنالیز روند ها نشان می دهد که در چند ماه گذشته با کاهش عرضه، میانه قیمت گوشت قرمز نیز بالا رفته است. مثلا آنالیز قیمت اقلام خوراکی منطقه ها شهری نشان می دهد که در بهمن امسال میانه قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفند حدودا 287 هزار تومان و گوشت گاو 265 هزار تومان بوده است. این ارقام در دی ماه به ترتیب 235 و 234 هزار تومان برآورده شده بود. به بیانی دیگر، همزمان با کاهش 5 درصدی عرضه گوشت قرمز در نیمه زمستان امسال، میانه قیمت گوشت گوسفند حدود 22 درصد و گوشت گاو یا گوساله 13.2 درصد به صورت ماهانه افزایش پیدا نموده است.
منبع: فرارو