طرز تهیه رولت کوکو سبزی به 2 روش در فر و بدون فر
به گزارش انوار بلاگ، کوکوسبزی یکی از انواع غذاهای بدون برنج است که خواص بسیار زیادی دارد. این کوکو را می توان در اشکال مجلسی و به صورت رولت تهیه کرد که به همین دلیل سرو آن برای مجالس و تولد ها به عنوان فینگرفود اخیرا بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. در این مطلب قصد داریم روش تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار را با قالب در فر و بدون فر در تابه به شما آموزش دهیم؛ با ما همراه باشید.
روش تهیه رولت کوکو سبزی با قالب ریلیف مت
مواد لازم | |
سبزی کوکو | 4 لیوان |
تخم مرغ | 3 عدد |
آرد | 3 قاشق سوپخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مواد لازم برای حفره های طرح قالب | |
آرد | 3 قاشق سوپ خوری |
کره | 3 قاشق سوپ خوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
آب جوش | 3 قاشق سوپ خوری |
دستور تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار با قالب
- ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کرده و زرده ها را با آب جوش به هم می زنیم.
- سپس سفیده ها را نیز جداگانه آنقدر می زنیم تا پف کند.
- کره را به همراه آرد با زرده مخلوط کرده و سپس سفیده را با مواد مخلوط می کنیم؛ می توانیم این مواد را با رنگ های مجاز به دلخواه رنگی هم بکنید.
- سپس با پالت مخصوص حفره های ریلیف مت را پر می کنیم و در یخچال یا جای سرد می گذاریم تا سفت شود.
- تمام مواد کوکو را با هم مخلوط کرده، چند دقیقه با همزن برقی به هم می زنیم و پس از اینکه خوب با هم مخلوط شدند مواد را روی ریلیف مت که حفره هایش را پر کرده ایم پخش می کنیم.
- رولت را به مدت 15 دقیقه روی پنجره بالایی فر که از قبل با دمای 220 درجه سانتیگراد گرم کرده ایم می پزیم.
- بعد با پلاستیک روی آن را می پوشانیم تا 10 تا 20 دقیقه بماند.
- برای داخل رولت کوکوسبزی از کالباس و یک بسته پنیر گودا و کمی زرشک استفاده کنید.
- در مرحله آخر رولت را آرام رول می کنیم و با کیسه فریزر می پوشانیم و نیم ساعت یا بیشتر در یخچال میگذاریم تا فرم بگیرد.
- برای سرو، بایستی فر را با درجه 180 گرم کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا پنیر ذوب شود.
- در آخر آن را برش زده و با وجه فرنگی و خیارشور تزیین کنید.
روش تهیه رولت کوکو سبزی بدون فر در تابه
مواد مشابه مواد بالاست و روش طبخ متفاوت است:
- کف تابه دوطرفه یا هر تابه ای که مستطیلی هست را با برس کمی چرب کنید.
- حرارت را ملایم کنید و مواد را داخل تابه بریزید.
- تابه را تکان بدهید تا مواد به نسبت مساوی در همه جای تابه پخش شود.
- اجازه دهید یک طرف کوکو بپزد.
- تابه را برگردانید تا طرف دیگر کوکو هم پخته شود.
- بعد از پخت یک ساعت زمان بدهید تا کوکو کاملا سرد شود.
- حالا نوبت مواد میانی هست؛ زمانی که کوکو کاملا سرد شد، آن را روی یک نایلون باز شده گذاشته تا بتوانید رولش کنید.
- بعد مواد میانی را به دلخواه روی آن بریزید؛ برای مثال 2 قاشق سس مایونز رو روی اون کاملا بمالید و ژامبون مرغ روی آن قرار دهید.
- مواد را رول کنید و دوباره بگذارید نیم ساعت دیگر استراحت کند و بعد توسط پلاستیک کم کم کوکو رو رول کنید و برش بزنید.
نکات تکمیلی
رولت کوکو سبزی با نان لواش یا باگت: روش دیگری که برای رول کردن کوکو سبزی استفاده می شود استفاده از نان لواش یا باگت است. بایستی در ابتدا کوکو سبزی را به صورتی مستطیلی و نازک بپزید و روی نان لواش (یا نان باگتی که با وردنه پهن شده است) گذاشته و مواد میانی را روی آن بچینید. مواد را رول کنید و در داخل نایلون محکم بپیچید و داخل یخچال قرار دهید و مانند روش بالا، بعد از 1-2 ساعت آن را در تابه گرم کنید و برش بزنید.
رولت کوکو سبزی با پنیر پیتزا یا مرغ: شما می توانید مواد میانی را به جای کالباس، مرغ ریش شده در نظر بگیرید و به جای پنیر ورقه ای گودا، ا پنیر پیتزا استفاده کنید؛ سلیقه ای می باشد!
خواص کوکوسبزی چیست؟
- کوکو سبزی حاوی انواع ویتامین های A ، C ، E، گروه ویتامین های B مانند B2 و B6، آهن، پروتئین، اسید چرب امگا 3، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آنتی اکسیدان، پتاسیم، کربوهیدرات و فیبر است.
- این کوکو به علت اینکه حاوی اسید فولیک بوده برای مبتلایان به کم خونی مفید است؛ کوکو سبزی به علت داشتن کلسیم و منیزیم موجب تقویت استخوان ها می شود.
- ین کوکو به علت وجود ویتامین های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و بدن را در برابر انواع بیماری ها محافظت می کند.
- کوکو سبزی نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و به علت داشتن فیبر برای مبتلایان به یبوست مفید است.
- کوکو سبزی ضد نفخ و بادشکن است و به پاکسازی عروق و تقویت عمومی بدن کمک شایانی می کند.
- کوکو سبزی برای مادران شیرده و مبتلایان به چربی، فشار و قند خون مفید است.
- پروتئین سفیده تخم مرغ از پروتئین موجود در گوشت، حبوبات و … باارزش تر است. سفیده تخم مرغ، حاوی آلبومین و درواقع ترکیب آمینواسیدی دارد که در رشد بچه ها و تقویت حافظه آنها بسیار موثر است.
توجه: برای حفظ مواد مغذی موجود در کوکوسبزی بهتر است آن را در دمای پایین و در مقدار کمی روغن که مخصوص سرخ کردن است، بپزید زیرا ویتامین های موجود در سبزی ها در حرارت بالا آسیب پذیرند.
سخن آخر
این غذا در مقایسه با فست فودها که عامل چاقی و ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی هستند، ارزش غذایی بالایی دارد و در مدت زمانی نسبتا کوتاه تهیه می شود. با توجه به اینکه در طول روز هر فرد باید 3 تا 5 واحد سبزی مصرف کند، خوردن غذاهایی مانند کوکو سبزی که متشکل از انواع سبزی هاست به خصوص برای کسانی که در هضم انواع خام آنها مشکل دارند، برای دریافت مواد مغذی موجود در این گروه غذایی مناسب است.
در این رابطه اگر سوال یا پیشنهادی دارید، در پایین همین مطلب با کارشناسان آشپزی ما در میان بگذارید. همچنین پیشنهاد می کنیم طرز تهیه 15 غذای ساده دونفره نونی و برنجی سریع و خوشمزه را نیز در خبرنگاران آموزش ببینید.
منبع: مجله انگیزه