چگونه بلوتوث را به کامپیوتر خود اضافه کنیم؟

به گزارش انوار بلاگ، با استفاده از یک دانگل بلوتوث مقرون به صرفه قیمت، می توانید به هر کامپیوتر ویندوزی این قابلیت را اضافه کنید. با وجود اینکه تقریبا تمام لپ تاپ ها از این قابلیت بهره می برند و بسیاری از مادربردهای تازه هم این قابلیت را دارند، اما حتی اگر سیستم شما فاقد این مشخصه است، همانطور که گفتیم به سادگی عملی کردن این مشخصه امکان پذیر است. در ادامه به چگونگی اضافه کردن قابلیت بلوتوث به کامپیوتر می پردازیم.

چگونه بلوتوث را به کامپیوتر خود اضافه کنیم؟

چرا اضافه کردن بلوتوث به کامپیوتر مفید است؟

اگرچه بلوتوث یک قابلیت حیاتی برای کامپیوتر (به خصوص مدل دسکتاپ) محسوب نمی گردد، اما در این میان واقعیت این است که ده ها وسیله جانبی از بلوتوث استفاده می نمایند که پشتیبانی کامپیوتر از این معینه، کار شما را برای ارتباط با این وسایل جانبی راحت تر می نماید.

به عنوان مثال حتی اگر یک اسپیکر بلوتوثی ورودی AUX داشته باشد، با استفاده از بلوتوث دیگر در زمینه مکان قرارگیری اسپیکر محدود نمی شوید و می توانید آن را در فاصله چند متری در هر مکانی که دوست دارید قرار دهید. از سوی دیگر باید به کاربردی بودن بلوتوث برای مواردی مانند هدست بی سیم، ماوس، کیبورد و دیگر موارد این چنینی هم اشاره کنیم.

حتی اگر کامپیوتر دسکتاپ یا لپ تاپ شما از بلوتوث پشتیبانی می نماید، بهتر است ادامه این مقاله را بخوانید. زیرا بسته به سن دستگاه شما، ممکن است از بلوتوث 4.0 یا نسخه های قدیمی تر استفاده کند. روش های ذکر شده در این مقاله نه تنها به شما یاری می نمایند تا بلوتوث را به رایانه ای که آن را ندارد اضافه کنید، بلکه به شما یاری می نماید اتصال بلوتوث به روزشده را به رایانه ای با سخت افزار بلوتوث قدیمی تر اضافه کنید. برخلاف بسیاری از ارتقاهای سخت افزاری، به منظور ارتقای بلوتوث لازم نیست متحمل هزینه زیادی شوید.

آنالیز پشتیبانی کامپیوتر از بلوتوث

قبل از ادامه، بهتر است آنالیز کنید که ببینید آیا سیستم فعلی شما از بلوتوث پشتیبانی می نماید یا نه. البته اگر از کامپیوتر دسکتاپ یا لپ تاپ بسیار قدیمی استفاده می کنید، به احتمال زیاد این قابلیت در دستگاه شما وجود ندارد. با این حال اگر لپ تاپ شما بسیار قدیمی نیست، به احتمال زیاد این معینه در لپ تاپ شما وجود دارد. با وجود اینکه تا چند سال قبل بسیاری از سیستم های دسکتاپ این معینه را نداشتند، اما طی چند سال اخیر بسیاری از سازندگان مادربردها چیپ مربوط به بلوتوث را در مادربردهای مختلفی قرار می دهند. برای آنالیز این موضوع، روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به این روش ها می پردازیم.

بار دیگر باید خاطرنشان کنیم که حتی اگر سیستم شما از بلوتوث پشتیبانی می نماید ولی بلوتوث موردنظر قدیمی باشد، بهتر است بلوتوث را ارتقا دهید تا از امکانات نسخه تازه بهره ببرید.

باز کردن منوی بلوتوث

در ویندوز 10 و 11 راحت ترین و سریع ترین راه برای آنالیز اینکه سیستم دارای قابلیت بلوتوث هست یا نه، این است که سراغ منوی بلوتوث بروید. برای این کار در بخش جستجوی منوی استارت عبارت Bluetooth را بنویسید و سپس گزینه Bluetooth and other devices settings را انتخاب کنید.

اگر با چیزی مانند اسکرین شات بالا روبرو شدید که بلوتوث از قبل روشن و گزینه Add device فعال است، می توانید به سراغ بخش انتهایی مقاله بروید. البته اگر می خواهید استاندارد بلوتوث را افزایش دهید، می توانید به خواندن این مقاله ادامه دهید.

آنالیز Network Connections

یکی دیگر از روش ها برای آنالیز پشتیبانی سیستم از بلوتوث، رفتن به مسیر Control Panel > Network and Internet > Network Connections است. بهره گیری از این روش را به خصوص برای ویندوز 7 و 8 توصیه می کنیم که از منوی بلوتوث بهره نمی برند ولی در هر صورت در ویندوز 10 و 11 هم این روش جواب می دهد. اگر سیستم شما دارای قابلیت بلوتوث باشد، در کنار گزینه های مربوط به وای فای و اترنت می توانید گزینه مربوط به بلوتوث را مشاهده کنید.

اگر در پایین گزینه بلوتوث عبارت Not connected واقع شده است، این یعنی اینکه در حال حاضر هیچ دستگاه بلوتوثی به سیستم وصل نشده است و این موضوع ارتباطی با مشکل داشتن این قابلیت ندارد.

آنالیز Device Manager

یکی دیگر از روش ها برای آنالیز این موضوع، مراجعه به Device Manager ویندوز است. مانند روش قبلی، این روش هم برای تمام نسخه های ویندوز جواب می دهد. برای پیدا کردن این ابزار کافی است در منوی استارت عبارت Device Manager را بنویسید و سپس در پی گزینه Bluetooth بگردید. با این کار می توانید ببینید که آیا از نظر سخت افزاری سیستم شما از قابلیت بلوتوث بهره می برد یا نه.

چگونه بلوتوث را به کامپیوتر اضافه کنیم؟

اگر متوجه شدید که کامپیوتر شما از بلوتوث پشتیبانی نمی نماید، می توانید این قابلیت را به کامپیوتر خود اضافه کنید. از سوی دیگر اگر متوجه شدید که بلوتوث استفاده شده قدیمی است، می توانید با ارتقای آن از نسخه تازهتر بلوتوث بهره ببرید. خوشبختانه این کار به سادگی انجام می گردد و لازم نیست متحمل هزینه زیادی شوید.

گام اول: خرید دانگل بلوتوث

بعد از اینکه متوجه شدید کامپیوتر شما فاقد سخت افزار بلوتوث است یا از نسخه قدیمی بلوتوث بهره می برد، پس در چنین حالتی باید ببینید آیا پورت USB آزاد در سیستم شما وجود دارد یا نه. اگر هیچ پورت USB آزادی را نمی توانید ببینید و امکان آزاد کردن هیچکدام از این پورت ها هم وجود ندارد، پس باید به سراغ خرید یک هاب USB باکیفیت بروید تا تعداد پورت های USB سیستم افزایش پیدا کند.

حالا با دسترسی به یک پورت USB آزاد، باید به سراغ خرید دانگل بلوتوث بروید. در این زمینه گزینه های بسیار زیادی در بازار وجود دارد ولی توصیه می کنیم یک دانگل بلوتوث 5.0 بخرید تا بتوانید از این نسخه بهره مند شوید. باید خاطرنشان کنیم نسخه های تازه بلوتوث با نسخه های قبلی هم سازگار هستند و بنابراین اگر دانگل شما مبتنی بر نسخه تازه باشد، هیچ مسئله ای برای برقراری ارتباط با گجت های مبتنی بر نسخه های قدیمی بلوتوث به وجود نمی آید.

اما اگر به هر دلیلی تمایلی به استفاده از دانگل بلوتوث ندارید، برای کیس خود می توانید یک کارت وای فای دارای قابلیت بلوتوث بخرید. باید خاطرنشان کنیم بسیاری از کارت های وای فای، از قابلیت بلوتوث هم پشتیبانی می نمایند و نصب کردن چنین کارتی به مادربرد به سادگی انجام می گردد.

گام دوم: نصب دانگل بلوتوث

زمانی که می خواهید برای ویندوز 8.1، ویندوز 10 یا ویندوز 11 از دانگل بلوتوث بهره ببرید، فرایند بهره گیری و آماده سازی به شدت ساده است. زیرا خود ویندوز تمام کارها رو انجام می دهد و بعد از شناسایی دانگل، درایورهای موردنظر را به طور اتوماتیک نصب می نماید.

اما اگر می خواهید برای نسخه های قدیمی تر ویندوز از دانگل بهره ببرید یا اینکه کامپیوتر به هر دلیلی پیروز به شناسایی دانگل نشد، پس در چنین شرایطی باید درایورها را به صورت دستی نصب کنید. اگر بعد از وصل کردن دانگل به کامپیوتر در محیط Device Manager با چنین اروری روبرو شدید، پس یعنی کامپیوتر پیروز نشده به طور اتوماتیک درایورها را نصب کند و باید به صورت دستی این کار را انجام دهید.

با توجه به نسخه ویندوز مورد استفاده، ممکن است با ارورهای متفاوتی در این زمینه روبرو شوید. در هر صورت برترین کاری که می توانید انجام دهید این است که به سایت شرکت سازنده دانگل سر بزنید و درایورهای مورداحتیاج را دانلود کنید. بعد از نصب این درایورها، مشکل شما رفع خواهد شد.

گام سوم: در صورت ارتقا، قطعه بلوتوثی قدیمی را غیرفعال کنید

اگر سیستم شما فاقد قابلیت بلوتوث است یا اینکه کارت بلوتوث یا دانگل قدیمی را جدا کنید، پس می توانید از این گام صرف نظر کنید. اما اگر می خواهید بلوتوث سیستم را ارتقا دهید تا بتوانید از نسخه تازه بهره ببرید، برای این کار باید دستگاه بلوتوثی قدیمی را غیرفعال کنید.

برای این کار در Device Manager باید قطعه بلوتوثی قدیمی را پیدا کنید و سپس گزینه Disable device را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید که روی Disable device کلیک کنید و اشتباها گزینه Uninstall Device را انتخاب نکنید. زیرا با این کار درایورهای مربوط به قطعه قدیمی حذف می گردد و ممکن است ویندوز برای شما دردسرهای مختلفی ایجاد کند. از سوی دیگر نباید درایورهای قطعه بلوتوثی قدیمی را حذف کنید زیرا ممکن است در یک شرایط خاص که به بلوتوث احتیاج دارید و دانگل را همراه ندارید، از این معینه بتوانید بهره ببرید. زیرا بالاخره بلوتوث 4.0 اگرچه قدیمی است و محدودیت های زیادی دارد، ولی بلوتوث قدیمی در هر حال بهتر از عدم وجود هرگونه بلوتوث است.

گام چهارم: دستگاه های بلوتوثی را به سیستم وصل کنید

بعد از انجام کارهای موردنظر، حالا دیگر می توانید دستگاه های بلوتوثی موردنظر را به سیستم وصل کنید. به طور معین بعد از اینکه دانگل را به سیستم وصل می کنید، در سمت راست تسک بار ویندوز باید آیکن بلوتوث پدیدار گردد. برای وصل کردن یک دستگاه بلوتوثی به سیستم، روی این آیکن راست کلیک کنید و سپس گزینه Add a Bluetooth Device را انتخاب کنید.

کارهایی که در ادامه برای وصل کردن دستگاه باید انجام دهید، بسیار ساده است و لازم نیست در این زمینه توضیحاتی را مطرح کنیم. بعد از اینکه در فهرست به نمایش درآمده نام دستگاه موردنظر را انتخاب کردید، معمولا خیلی سریع اتصال برقرار می گردد. البته اگر سیستم قدیمی باشد و از نسخه های قدیمی ویندوز بهره ببرید، ممکن است این فرایند حدود 30 ثانیه هم طول بکشد.

به همین سادگی، می توانید قابلیت بلوتوث را برای کامپیوتر خود عملی کنید و بار دیگر باید تاکید کنیم که برای خرید دانگل بلوتوث می توانید از بین گزینه های زیاد و متنوعی دست به انتخاب بزنید. فقط بهتر است دانگل بلوتوث موردنظر از حداقل بلوتوث 5.0 یا نسخه های تازهتر استفاده کند.

منبع: HowToGeek

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 15 آذر 1402 بروزرسانی: 15 آذر 1402 گردآورنده: anvarblog.ir شناسه مطلب: 19723

به "چگونه بلوتوث را به کامپیوتر خود اضافه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه بلوتوث را به کامپیوتر خود اضافه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید